Η αλήθεια για το Combatives

Πολλά λέγονται για κάθε σύστημα Πολεμικής Τέχνης και Μαχητικού Αθλήματος και τις αρετές που προσφέρουν στον μαθητή και ασκούμενό τους. Κάποια σημεία είναι αλήθεια, άλλα μερικώς αλήθεια και άλλα καθόλου.

Η αλήθεια είναι η ασπίδα μας.

Η ακεραιότητα είναι το θεμέλιό μας.

Η αυθεντικότητα είναι το μέτρο μας.

...και μόνο η ωμή αλήθεια

Μοιράσου το:

Ειδικά σε όσα συστήματα πολεμικών τεχνών που είναι στην ουσία αθλήματα, ακόμη και σκληρά αθλήματα με βαριά επαφή, λείπει ο στοιχείο του ρεαλισμού που συναντά κανείς σε συνθήκες δρόμου και μάχης.

Ο λόγος;

Διέπονται από:

  • Περιορισμένους χρόνους
  • Κατηγορίες κιλών
  • Κανόνες αγώνων
  • Διαιτησία
  • κλπ.

Και κανένα άθλημα δεν επιτρέπει αντικανονικές (βρόμικες) τεχνικές. Κανένα δεν υποχρεώνει τους αθλητές τους να αντιμετωπίσει οπλισμένους επιτιθέμενους ή και πολλούς επιτιθέμενους. Κανένας σύλλογος δεν υποχρεώνει τους αθλητές του να αντιμετωπίσει τη βία ΟΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ με τον ΔΟΛΟ, την  ΕΝΤΑΣΗ της ΛΕΚΤΙΚΗΣ και ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ επίθεσης που πρόκειται να αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος στη πραγματικότητα.

Χωρίς αυτά τα στοιχεία και τις ψυχοσωματικές πιέσεις που δέχεται κανείς σε πραγματικές καταστάσεις, πως είναι δυνατόν να ισχυρίζεται ο οποιοσδήποτε ότι διδάσκει αυτοάμυνα;

Όλα αυτά όμως, τα κάνουμε εμείς στις αίθουσες πρακτικής μας.

Πολλοί είναι οι Αθλητικοί Σύλλογοι, που στην προσπάθεια να καλύψουν αυτό το τεράστιο κενό και να προσελκύσουν μαθητές, διδάσκουν δήθεν τεχνικές με  ΌΠΛΑ (μαχαίρια, τσεκούρια, μαστίγια, μπαλτάδες κτλ. – Τι δουλειά έχουν Αθλητικοί Σύλλογοι με αυτά;). Τεχνικές και πρακτικές οι οποίες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΒΙΑΣ από τους ιδρυτές τους. Και μάλιστα, ποτέ από τους νυν δασκάλους, έστω σε πραγματικό περιστατικό του δρόμου.

Τίποτα από αυτά δεν ισχύει για το αυθεντικό Combatives το οποίο έχει δοκιμαστεί σε σύγχρονο αστικό και πολεμικό περιβάλλον και με σύγχρονα όπλα, από το 1915 μέχρι και σήμερα σε όλα τα σημεία του κόσμου.

Μοιράσου το:

Τα πλέον δημοφιλή άρθρα

Combat Physical Fitness
Fitness

Combat Physical Fitness

Πρόγραμμα γυμναστικής για άνδρες και γυναίκες. Ειδικά διαμορφωμένο με κλιμακούμενη ένταση που ξεκινάει από επίπεδο για αρχάριους και λήγει σε επίπεδο για επαγγελματίες που χρειάζεται να είναι στη καλλίτερη φόρμα.

Πώς να Αποφύγεις τον Βιασμό
Βιασμός

Αποφυγή βιασμού: Βασικές οδηγίες ασφάλειας

Πότε πρέπει να έχεις το νου σου; Πρέπει να εμπιστεύεσαι τα συναισθήματά σου; Πότε πρέπει να δείξεις ιδιαίτερη προσοχή; Πότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για διαφυγή ή αυτοάμυνα; Πότε είσαι πιο ευάλωτη;

Τα κίνητρα εφαρμογής bullying
Bullying

Τα κίνητρα εφαρμογής bullying

Ποιά είναι τα κίνητρα εφαρμογής του Bullying; Είναι το άτομο που το πράττει προβληματικό; Μήπως υπάρχουν άλλοι λόγοι για αυτή τη συμπεριφορά;