Η αλήθεια για το Combatives

Πολλά λέγονται για κάθε σύστημα Πολεμικής Τέχνης και Μαχητικού Αθλήματος και τις αρετές που προσφέρουν στον μαθητή και ασκούμενό τους. Κάποια σημεία είναι αλήθεια, άλλα μερικώς αλήθεια και άλλα καθόλου.

Η αλήθεια είναι η ασπίδα μας.

Η ακεραιότητα είναι το θεμέλιό μας.

Η αυθεντικότητα είναι το μέτρο μας.

...και μόνο η ωμή αλήθεια

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ειδικά σε όσα συστήματα πολεμικών τεχνών που είναι στην ουσία αθλήματα, ακόμη και σκληρά αθλήματα με βαριά επαφή, λείπει ο στοιχείο του ρεαλισμού που συναντά κανείς σε συνθήκες δρόμου και μάχης.

Ο λόγος;

Διέπονται από:

  • Περιορισμένους χρόνους
  • Κατηγορίες κιλών
  • Κανόνες αγώνων
  • Διαιτησία
  • κλπ.

Και κανένα άθλημα δεν επιτρέπει αντικανονικές (βρόμικες) τεχνικές. Κανένα δεν υποχρεώνει τους αθλητές τους να αντιμετωπίσει οπλισμένους επιτιθέμενους ή και πολλούς επιτιθέμενους. Κανένας σύλλογος δεν υποχρεώνει τους αθλητές του να αντιμετωπίσει τη βία ΟΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ με τον ΔΟΛΟ, την  ΕΝΤΑΣΗ της ΛΕΚΤΙΚΗΣ και ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ επίθεσης που πρόκειται να αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος στη πραγματικότητα.

Χωρίς αυτά τα στοιχεία και τις ψυχοσωματικές πιέσεις που δέχεται κανείς σε πραγματικές καταστάσεις, πως είναι δυνατόν να ισχυρίζεται ο οποιοσδήποτε ότι διδάσκει αυτοάμυνα;

Όλα αυτά όμως, τα κάνουμε εμείς στις αίθουσες πρακτικής μας.

Πολλοί είναι οι Αθλητικοί Σύλλογοι, που στην προσπάθεια να καλύψουν αυτό το τεράστιο κενό και να προσελκύσουν μαθητές, διδάσκουν δήθεν τεχνικές με  ΌΠΛΑ (μαχαίρια, τσεκούρια, μαστίγια, μπαλτάδες κτλ. – Τι δουλειά έχουν Αθλητικοί Σύλλογοι με αυτά;). Τεχνικές και πρακτικές οι οποίες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΒΙΑΣ από τους ιδρυτές τους. Και μάλιστα, ποτέ από τους νυν δασκάλους, έστω σε πραγματικό περιστατικό του δρόμου.

Τίποτα από αυτά δεν ισχύει για το αυθεντικό Combatives το οποίο έχει δοκιμαστεί σε σύγχρονο αστικό και πολεμικό περιβάλλον και με σύγχρονα όπλα, από το 1915 μέχρι και σήμερα σε όλα τα σημεία του κόσμου.

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Τα πλέον δημοφιλή άρθρα

Combat Physical Fitness
Fitness

Combat Physical Fitness

Πρόγραμμα γυμναστικής για άνδρες και γυναίκες. Ειδικά διαμορφωμένο με κλιμακούμενη ένταση που ξεκινάει από επίπεδο για αρχάριους και λήγει σε επίπεδο για επαγγελματίες που χρειάζεται να είναι στη καλλίτερη φόρμα.

Συμπεράσματα περί αποφυγής βιασμού
Βιασμός

Συμπεράσματα περί αποφυγής βιασμού

Ακόμη πιστεύεις ότι ο αθλητικός σύλλογος της γειτονιάς μπορεί να σε βοηθήσει; ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ; Το τραγικό ειδικά με τον βιασμό είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να λάβουν τα μέτρα τους για τη δική τους προστασία, αδιαφορούν.

Πόσο Combative είσαι;

Χρειάζεται να είναι κανείς ψηλός και δυνατός ή μήπως χρειάζεται πολλές τεχνικές για να είναι Combative; Τι σημαίνει ο όρος “Combative” και τι ο όρος “Combatives” Ποιά η διαφορά και γιατί χρειάζεται να την γνωρίζουμε. Εδώ θα δώσουμε σαφείς απαντήσεις στους όρους και έννοιες που συνδέονται με αυτό.