Ακεραιότητα

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Η ακεραιότητα είναι το θεμέλιό μας

«Η υποστήριξη της αλήθειας απαιτεί ακεραιότητα διότι η αλήθεια δεν είναι πάντα αρεστή.» – Ζακ Καπανταϊδάκης

Δεν είναι καθόλου περίεργο άνθρωποι να αλλάζουν θέση όταν μαθαίνουν την αλήθεια για κάποιον, κάτι ή κάποιο γεγονός. Είναι φυσικότατο, διότι η περισυλλογή ΝΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ αλλάζει την οπτική τους γωνία. Κάποιοι που δεν διακρίνουν αυτή τη διαδικασία, θα έλεγαν ότι το άτομο που κάνει τέτοιες αλλαγές είναι ευμετάβλητο ή ακόμη, αν θέλουν να είναι κακοήθης, τους αποκαλούν ασταθές. Στη πραγματικότητα, όταν επιτελείται αυτή η διαδικασία για να φθάσει κανείς στην αλήθεια, αποτελεί καλό παράδειγμα ακεραιότητας στην ερευνητική διαδικασία.

Άλλο καλό παράδειγμα, είναι η ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ και ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ των ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ της ερευνητικής διαδικασίας. Θεμελιώδεις αμαρτίες κατά της ακεραιότητας είναι η ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ, η ΣΚΕΥΩΡΙΑ και η ΛΟΓΟΚΛΟΠΗ.

Το πρώτο, ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ, την ύλη ή και την διαδικασία που περισυλλέγονται και δοκιμάζονται πληροφορίες και στοιχεία. Το δεύτερο, ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ όταν προσθέτουμε γνώμες και μη δοκιμασμένες πληροφορίες και στοιχεία στα αποτελέσματα. Το τρίτο, ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΗΨΗ ΜΑΣ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ, όταν κλέβουμε πληροφορίες και στοιχεία που έχουν κοπιάσει άλλοι να βρουν, χωρίς να αναφέρουμε τα ονόματα και τις έρευνές τους, δηλαδή την πηγή μας (καταρρέει η αντίληψη ότι είμαστε διαβασμένοι και γνώστες).

Αυτός είναι και ο λόγος που στο Combatives Group σε κάθε περίπτωση αναφέρουμε ακριβώς αυτά. Όταν μιλάμε για στατιστικά αναφέρουμε την ΠΗΓΗ μας. Όταν αναφερόμαστε σε περιστατικά αναφέρουμε ΟΝΟΜΑΤΑ και ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ. Όταν αναφερόμαστε σε έρευνες και μελέτες τρίτων, αναφέρουμε τις ΕΡΓΑΣΙΕΣ τους.

Για τον μέσο ενδιαφερόμενο ειδικά σε θέματα ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ, καλό είναι όταν κάποιος που προωθεί τον εαυτό του ως «ειδικός» λέει κάτι, να το ερευνήσετε… διότι έτσι, καταλαβαίνεται αμέσως με ποιόν έχετε να κάνετε.

Για σοβαρούς ανθρώπους η ακεραιότητα δεν είναι διαπραγματεύσιμη, διότι το όποιο παράπτωμα κατά της, καταστρέφει την ίδια στιγμή όσα χρειάστηκαν να δομηθεί.

Ποιος εμπιστεύεται την γνώμη ενός άνθρωπου όταν αποδεικνύεται ότι δεν γνωρίζει το θέμα στο οποίο υποτίθεται ότι είναι ειδικός;

Ποιος εμπιστεύεται έναν άνθρωπο όταν αποδεικνύεται ότι όσα προβάλλει σαν δικά του ανήκουν στη πραγματικότητα σε άλλους;

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Τα πλέον δημοφιλή άρθρα

Πώς να Αποφύγεις τον Βιασμό
Βιασμός

Αποφυγή βιασμού: Βασικές οδηγίες ασφάλειας

Πότε πρέπει να έχεις το νου σου; Πρέπει να εμπιστεύεσαι τα συναισθήματά σου; Πότε πρέπει να δείξεις ιδιαίτερη προσοχή; Πότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για διαφυγή ή αυτοάμυνα; Πότε είσαι πιο ευάλωτη;

Συμπεράσματα περί αποφυγής βιασμού
Βιασμός

Συμπεράσματα περί αποφυγής βιασμού

Ακόμη πιστεύεις ότι ο αθλητικός σύλλογος της γειτονιάς μπορεί να σε βοηθήσει; ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ; Το τραγικό ειδικά με τον βιασμό είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να λάβουν τα μέτρα τους για τη δική τους προστασία, αδιαφορούν.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.