• Αυτοάμυνα, εκπαιδευτικά προγράμματα

    Αυτοάμυνα, Αυτοπροστασία

    Εκπαιδευτικά προγράμματα

Εκπαίδευση Αυτοάμυνας Combatives

Ρεαλιστική προσέγγιση χωρίς θέαμα και αυταπάτες

Αντικειμενικός σκοπός της ομάδας του Combatives Group είναι η εκπαίδευση των ασκούμενων της κοινότητάς μας σε συνθήκες όσο το δυνατό πλησιέστερες στις πραγματικές. Αυτή η μέθοδος εκπαίδευσης χρησιμοποιείται από επαγγελματίες κάθε είδους που αντιμετωπίζουν απειλές και κινδύνους (Operant conditioning). Το αποτέλεσμα τέτοιας ρεαλιστικής κατάρτισης είναι ότι ο ασκούμενος μπορεί σύντομα να ανταπεξέλθει και σε πραγματικές συνθήκες, χωρίς δισταγμό.

Η εκπαιδευτική νοοτροπία της πρόληψης και καταστολής έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για τον σκοπό αυτό. Χωρίζεται σε «μαλακές δεξιότητες» και «σκληρές δεξιότητες» προσομοιάζοντας πραγματικές καταστάσεις.

Μαθήματα και Σεμινάρια Combatives

Μαλακές δεξιότητες
Περιέχουν τεχνικές και «μικρά μυστικά» (που δύσκολα αντιλαμβάνεται ένας εξωτερικός παρατηρητής), που στηρίζουν την ψυχολογία και τη νοοτροπία συμπλοκής του ασκούμενου και αυξάνουν την ικανότητα παρατήρησης του περιβάλλοντα χώρου, προετοιμάζοντάς τον για πιο επικίνδυνες καταστάσεις.

Περιλαμβάνουν από την εκμάθηση τεχνικών ελέγχου εγγύτητας, μέχρι και τον έλεγχο του φόβου. Πρόκειται περισσότερο για εσωτερικές διεργασίες που μας βοηθούν να αποπροσανατολίσουμε τον αντίπαλο, αφαιρώντας του το πλεονέκτημα.

Σκληρές δεξιότητες
Περιέχουν τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τη διενέργεια της φυσικής πτυχής της διαδικασίας της αυτοάμυνας. Περιλαμβάνουν τις τεχνικές που συγκαταλέγονται στο πρώτο τμήμα του προγράμματος κατάρτισης δηλαδή Civilian Combatives και Street Combatives, το οποίο έχει σχεδιαστεί για γρήγορη και εύκολη εκμάθηση με την μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Ο στόχος αυτής της κατάρτισης με βάση την πραγματικότητα (Reality Based Training), είναι να εξασφαλιστεί ότι ο εκπαιδευόμενος μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά κάτω από έντονη ψυχοσωματική πίεση. Δηλαδή, βάζουμε σταδιακά τον ασκούμενο σε μια ψυχοσωματική «χύτρα ταχύτητας» και τον διδάσκουμε να απελευθερώνει την ενέργεια του με συνεχή και άγρια έκρηξη. Το αποτέλεσμα αυτού του τύπου εκπαίδευσης είναι ένας αποφασισμένος, αδίστακτος, αδυσώπητος, επιδέξιος και εξαιρετικά αποτελεσματικός ασκούμενος Combatives.

Η εκπαίδευση χωρίζεται σε δύο τμήματα:

  • Εκπαίδευση για πολίτες Civilian Combatives και για επαγγελματίες Street Combatives. Διαρκεί συνολικά από 18 έως 24 μήνες, δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα με 1,5 ώρα ανά μάθημα στο ελάχιστο. Έχοντας ολοκληρώσει την εκπαίδευση αυτών των τμημάτων, οποιοσδήποτε ασκητής μπορεί να γίνει εκπαιδευτής του Combatives Group σε σύντομο χρονικό διάστημα.
  • Εκπαίδευση για τους επαγγελματίες δασκάλους του Advanced Combatives και Professional Combatives. Έχοντας ολοκληρώσει την εκπαίδευση αυτών των τμημάτων, οποιοσδήποτε ασκητής μπορεί να γίνει Ανώτερος Εκπαιδευτής ή Ανώτατος Εκπαιδευτής του Combatives Group σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τότε μπορεί να επιλέξει (εφόσον το επιθυμεί) να εγκαθιδρύσει παράρτημα με Άδεια Λειτουργίας προπονητηρίου Combatives με την υποστήριξη του Combatives Group.

Ολόκληρη η εμπειρία εκπαίδευσης στηρίζεται πάνω στα εξής:

Νομική ενημέρωση > Πρωτόκολλα Πρόληψης > Φυσική σκληραγωγία > Μαχητική Νοοτροπία > Πρωτόκολλα Αντιμετώπισης Κινδύνου > Στρατηγική > Πρωτόκολλα Αντιμετώπισης Βίας > Τακτικές > Δεξιότητες > Κατάρτιση Εξοπλισμού > Παιχνίδι ρόλων> Εξομοίωση επίθεσης >Εκπαίδευση με Σενάρια > Εκπαίδευση σε όπλα.

ΔΕΙΓΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ VIDEO

ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΑΘΛΗΣΗ

Combatives, η πολεμική τέχνη
Δεν διδάσκουμε άθληση, δεν κάνουμε αγώνες, δεν δίνουμε ζώνες. Διδάσκουμε επιβίωση.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΑ

ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE

Youtube Channel
Πάνω από 180 βίντεο στο κανάλι του Combatives στο Youtube. Κάνετε την εγγραφή σας τώρα.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝ

Πρόσβαση σε άρθρα με απόκρυψη

Εισάγετε τον κωδικό:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
CIVILIAN COMBATIVES

CIVILIAN COMBATIVES

Για άνδρες και γυναίκες, χωρίς προηγούμενη εμπειρία σε πολεμικές τέχνες και μαχητικά αθλήματα.

STREET COMBATIVES

STREET COMBATIVES

Για την αντιμετώπιση της σύγχρονης αστικής βίας του δρόμου για επαγγελματίες, άνδρες και γυναίκες.

ADVANCED COMBATIVES

ADVANCED COMBATIVES

Προηγμένη εκπαίδευση στο ιστορικό παρελθόν της μάχης σώμα με σώμα για άνδρες και γυναίκες.

PROFESSIONAL COMBATIVES

PROFESSIONAL COMBATIVES

Το ανώτατο επίπεδο εκπαίδευσης της μάχης σώμα με σώμα. Προετοιμάζει τους μελλοντικούς εκπαιδευτές.

INTENSIVE COMBATIVES

INTENSIVE COMBATIVES

Ιδιαίτερα, εντατικά μαθήματα αυτοάμυνας. Πολύ γρήγορη εκμάθηση. Ατομικά ή σε μικρές ομάδες.

Αυτοάμυνα για γυναίκες

ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Σεμινάρια και μαθήματα αυτοάμυνας σε τακτικές και τεχνικές, για την γυναίκα σε αστικό περιβάλλον.

COMBAT FITNESS

COMBAT FITNESS

Γυμναστική τύπου Cross-training με κύκλους για ταχύτατη σκληραγώγηση σώματος και πνεύματος.

ANTI-BULLYING

ANTI-BULLYING

Καταπολέμηση bullying σε σχολικό και μη περιβάλλον με τη καθοδήγηση παιδοψυχολόγου, αν χρειαστεί.