Εκπαίδευση

Αντικειμενικός σκοπός της ομάδας του Combatives Group είναι η εκπαίδευση των ασκούμενων της κοινότητάς μας σε συνθήκες όσο το δυνατό πλησιέστερες στις πραγματικές. Αυτή η μέθοδος εκπαίδευσης χρησιμοποιείται από επαγγελματίες κάθε είδους που αντιμετωπίζουν απειλές και κινδύνους και ονομάζεται Συντελεστική Εξάρτηση (Operant Conditioning).

Το αποτέλεσμα τέτοιας Ρεαλιστικής Εκπαίδευσης είναι η εξίσου ρεαλιστική αντιμετώπιση, ώστε ο ασκούμενος να μπορεί σύντομα να ανταπεξέλθει και σε πραγματικές συνθήκες, χωρίς δισταγμό και εντός των πλαισίων του νόμου. Τέτοια αντίδραση δεν είναι ενστικτώδη αλλά εκπαιδευμένη.

Εκπαιδευτική Νοοτροπία

Στις προηγούμενες δεκαετίες, η Ομάδα Εκπαιδευτών του Combatives Group, έχει δημιουργήσει ένα ριζικά διαφορετικό και μοναδικό σύστημα αυτοπροστασίας και αυτοάμυνας που δεν μοιάζει σε τίποτα με όσα προωθούνται ως τέτοια.

Πολιτική Διδασκαλίας

Είναι σταθερή πολιτική του Combatives Group να ενημερώνει και να διδάσκει έγκυρες, σχετικές και πρακτικές τακτικές και τεχνικές στα μέλη της κοινότητάς του, παράγοντας έτσι ικανούς αλλά και υπεύθυνους ασκούμενους Combatives.

Επίπεδα Combatives

Σε πόσα σεμινάρια μπορεί κανείς να γίνει ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ στην Αυτοπροστασία και Αυτοάμυνα; Πόσος ΧΡΟΝΟΣ χρειάζεται; Υπάρχει ύλη μετά την εκπαίδευση Combatives; Πόσος χρόνος χρειάζεται να γίνω ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ Combatives;

Βεβαιώσεις Combatives

Τι απαιτείται για να κερδίσει κάποιος τα διάφορα επίπεδα αναγνώρισης του Combatives Group; Τι απαιτείται για να τα διατηρήσει; Τι απαιτείται για να προχωρήσει στην βαθμολογική ιεραρχία της κοινότητας;

Εκπαίδευση για το Στρατό

Ο ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ εκπαίδευσης που δίνεται στον σύγχρονο στρατιώτη, επιβάλλει ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ εκμάθησης ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΗΣ ΥΛΗΣ. Οποιαδήποτε μεθοδολογία, τεχνική και προσέγγιση δεν είναι Απλή, Άμεση και κυρίως Αποτελεσματική, δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες ενός στρατού.

Εκπαίδευση για την Αστυνομία

Οι ανάγκες μιας Αστυνομίας διαφέρουν από αυτές του Πολίτη και του Στρατού. Είσαι αρκετά εκπαιδευμένος να αντιμετωπίσεις τα σημερινά επίπεδα ΒΙΑΣ; Πόσο έτοιμος πιστεύεις ότι είσαι; Είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ για αυτό;

Εκπαίδευση για Πολίτες

Είναι έτοιμοι οι Έλληνες πολίτες για τις αλλαγές που έρχονται στη χώρα μας; Πόσο έτοιμος είσαι εσύ; Τα παιδιά σου πόσο έτοιμα είναι; Είναι η λύση κάποια χρονοβόρα πολεμική τέχνη ή μήπως ένα Aπλό, Άμεσο και Αποτελεσματικό σύστημα Αυτοπροστασίας και Αυτοάμυνας;

Αστική / Πολεμική εφαρμογή του Combatives

Γιατί είναι το Σύστημα του Combatives Group είναι ΚΑΙ για Πολίτες ΚΑΙ για Αστυνομία ΚΑΙ για Στρατό; Πώς προέκυψε αυτό; Τι είναι αυτά που το κάνουν να μη χρειάζεται παρά ελάχιστη προσαρμογή;

Ρεαλιστική προσέγγιση χωρίς θέαμα και αυταπάτες

Μοιράσου το:

Η εκπαιδευτική νοοτροπία της πρόληψης και καταστολής έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για τον σκοπό αυτό. Χωρίζεται σε «μαλακές δεξιότητες» και «σκληρές δεξιότητες» προσομοιάζοντας πραγματικές καταστάσεις.

Ρεαλιστική προσέγγιση

Μαλακές δεξιότητες
Περιέχουν τεχνικές και «μικρά μυστικά» (που δύσκολα αντιλαμβάνεται ένας εξωτερικός παρατηρητής), που στηρίζουν την ψυχολογία και τη νοοτροπία συμπλοκής του ασκούμενου και αυξάνουν την ικανότητα παρατήρησης του περιβάλλοντα χώρου, προετοιμάζοντάς τον για πιο επικίνδυνες καταστάσεις.

Περιλαμβάνουν από την εκμάθηση τεχνικών ελέγχου εγγύτητας, μέχρι και τον έλεγχο του φόβου. Πρόκειται περισσότερο για εσωτερικές διεργασίες που μας βοηθούν να αποπροσανατολίσουμε τον αντίπαλο, αφαιρώντας του το πλεονέκτημα.

Σκληρές δεξιότητες
Περιέχουν τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τη διενέργεια της φυσικής πτυχής της διαδικασίας της αυτοάμυνας. Περιλαμβάνουν τις τεχνικές που συγκαταλέγονται στο πρώτο τμήμα του προγράμματος κατάρτισης δηλαδή Civilian Combatives και Street Combatives, το οποίο έχει σχεδιαστεί για γρήγορη και εύκολη εκμάθηση με την μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Ο στόχος αυτής της κατάρτισης με βάση την πραγματικότητα (Reality Based Training), είναι να εξασφαλιστεί ότι ο εκπαιδευόμενος μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά κάτω από έντονη ψυχοσωματική πίεση. Δηλαδή, βάζουμε σταδιακά τον ασκούμενο σε μια ψυχοσωματική «χύτρα ταχύτητας» και τον διδάσκουμε να απελευθερώνει την ενέργεια του με συνεχή και άγρια έκρηξη. Το αποτέλεσμα αυτού του τύπου εκπαίδευσης είναι ένας αποφασισμένος, αδίστακτος, αδυσώπητος, επιδέξιος και εξαιρετικά αποτελεσματικός ασκούμενος Combatives.

Η εκπαίδευση χωρίζεται σε δύο τμήματα:

  • Εκπαίδευση για πολίτες (Civilian Combatives ) και για επαγγελματίες (Street Combatives). Διαρκεί συνολικά από 18 έως 24 μήνες, δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα με 1,5 ώρα ανά μάθημα στο ελάχιστο. Έχοντας ολοκληρώσει την εκπαίδευση αυτών των τμημάτων, οποιοσδήποτε ασκούμενος μπορεί να γίνει εκπαιδευτής του Combatives Group Συστήματος σε σύντομο χρονικό διάστημα.
  • Ειδική εκπαίδευση για τους μελλοντικούς επαγγελματίες δασκάλους (Advanced CombativesProfessional Combatives). Έχοντας ολοκληρώσει  και την εκπαίδευση αυτών των τμημάτων, οποιοσδήποτε ασκούμενος μπορεί να γίνει Ανώτερος Εκπαιδευτής ή Ανώτατος Εκπαιδευτής του Combatives Group σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τότε, μπορεί να επιλέξει (εφόσον το επιθυμεί) να εγκαθιδρύσει παράρτημα με την υποστήριξη του Combatives Group.

Ολόκληρη η εμπειρία εκπαίδευσης στηρίζεται σε πρώτη φάση στην ακολουθία:

Νομική ενημέρωση > Πρωτόκολλα Πρόληψης > Φυσική σκληραγωγία > Μαχητική Νοοτροπία > Πρωτόκολλα Αντιμετώπισης Κινδύνου > Στρατηγική > Πρωτόκολλα Αντιμετώπισης Βίας > Τακτικές > Δεξιότητες > Κατάρτιση Εξοπλισμού > Παιχνίδι ρόλων > Προσομοίωση επίθεσης > Εκπαίδευση με Σενάρια > Δοκιμές πλήρους επαφής με Θωρακισμένους Επιτιθέμενους > Εκπαίδευση σε πρόσφορα όπλα.

Σε δεύτερη φάση, αν το επιθυμεί ο Ασκούμενος,  Εκπαίδευση στην Κλασσική  Μάχη Σώμα με Σώμα (Μεσαιωνικό Μαχητικό Ju Jutsu) πλήρους επαφής.

Μοιράσου το:

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.