Ασφάλεια

Η ζωή μας χωρίς Ασφάλεια

Πώς θα ήταν η ζωή μας χωρίς ασφάλεια; Γίνεται να ζει κανείς ευχάριστα αν δεν είναι ασφαλής; Πρέπει να βρίσκεται κανείς διαρκώς σε μια κατάσταση εγρήγορσης και ετοιμότητας, ώστε να είναι ασφαλείς; Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να αυξήσουμε την ασφάλειά μας; Εσύ, πόσο ασφαλείς αισθάνεσαι στην καθημερινότητά σου; Μήπως οι καλές συνήθειες είναι λιγότερο στρεσογόνες; Πως αποκτά κανείς καλές συνήθειες ώστε να είναι ασφαλείς;

Άρθρα Ασφάλειας

Ασφάλεια στο σπίτι

Ασφάλεια στο σπίτι

Η λέξη «ασφάλεια» γενικότερα είναι η κατάσταση κατά την οποία είμαστε προστατευμένοι από κίνδυνο οποιασδήποτε μορφής. Είναι, δηλαδή, η ΑΙΣΘΗΣΗ που έχουμε ότι είμαστε μακριά από κάθε ενδεχόμενο πρόκλησης βλάβης. Όμως, τί είναι η ασφάλεια πρακτικά για τον κόσμο;

Τί σημαίνει ασφάλεια και ποιές οι επιπτώσεις της έλλειψής της;

Μοιράσου το:

Το πρώτο από τα τρία σημεία κλιμάκωσης. Οι περισσότεροι από εμάς καταλαβαίνουμε την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ως κατάσταση της απουσίας κινδύνου ή απειλής. Σε ευρύτερη κλίμακα, η ασφάλεια επεκτείνεται σε ΑΤΟΜΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ευάλωτες σε ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ από το περιβάλλον τους. Ο όρος χρησιμοποιείται επίσης για να αναφέρεται σε ΠΡΑΞΕΙΣ και ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ των οποίων ο σκοπός μπορεί να είναι η ΠΑΡΟΧΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Στον κόσμο του Combatives Group, η ασφάλεια έχει να κάνει περισσότερο με την ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ότι έχουμε κάνει τα πάντα για να ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ τα ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ ΑΓΑΘΑ. Ανάλογα με τις διδαχές μας, είναι το χαμηλότερο επίπεδο επίγνωσης του περιβάλλοντος και μιας κατάστασης.

Ασφάλεια

Ακόμη και ένας άνθρωπος ο οποίος δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στην αυτοπροστασία, το επόμενο επίπεδο επίγνωσης του περιβάλλοντος και της κατάστασης, θα φροντίσει να μην χάσει υλικά αγαθά αξίας διότι η δαπάνη αντικατάστασής τους μπορεί να είναι δυσβάσταχτη ή και αδύνατη.

Όλοι φροντίζουμε να κλείνουμε το μάτι της κουζίνας όταν φεύγουμε από το σπίτι μας. Όλοι κάνουμε τον κόπο να κλειδώνουμε το σπίτι και το αυτοκίνητό μας όταν βρισκόμαστε μακριά τους. Όλοι σιγουρευόμαστε ότι τα χρήματα που έχουμε μαζί μας, το κινητό μας τηλέφωνο και άλλα αντικείμενα αξίας είναι σε ασφαλές σημείο. Και τέλος, όλοι μας «τρωγόμαστε» όταν δεν νιώθουμε σίγουροι για αυτά.

Η Προσωπική Ασφάλεια είναι το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ όλων των αγαθών που αναζητάμε όταν βγαίνουμε βόλτα. Φανταστείτε να νιώθετε ΕΥΑΛΩΤΟΙ, ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΣ ή ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΙ σε κάθε σας έξοδο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αργά η γρήγορα θα αναζητούσατε ένα ασφαλέστερο περιβάλλον όπου δεν θα νιώθατε ότι βρίσκεστε συνεχώς σε μια κατάσταση άμυνας.

Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά που προσπαθούμε να εμφυσήσουμε στους ασκούμενους της κοινότητάς μας, είναι να ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΛΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ. Έχουμε βρει ότι άνθρωποι που το κάνουν αυτό, ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να βρεθούν σε ΕΠΙΣΦΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ή ακόμη και σε κατάσταση ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ.

Μοιράσου το:

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.