Συμπεράσματα περί αποφυγής βιασμού

Εσύ τι κάνεις να προστατευτείς;

Ακόμη πιστεύεις ότι ο αθλητικός σύλλογος της γειτονιάς μπορεί να σε βοηθήσει; ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ; Το τραγικό ειδικά με τον βιασμό είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να λάβουν τα μέτρα τους για τη δική τους προστασία, αδιαφορούν.

Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών δεν πρόκειται να λυθεί σύντομα.

Χρειάζονται πολλά χρόνια ώστε να μορφωθεί ο κόσμος για να μειωθεί σημαντικά το φαινόμενο σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρέπει να αλλάξουν αιώνες εσφαλμένων κοινωνικών παραδόσεων, απόψεων, αντιλήψεων και θρησκευτικών δογμάτων για να επιτευχθεί αυτό.

Εσύ είσαι υπεύθυνη για την ασφάλειά σου.

Το τραγικό είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να λάβουν τα μέτρα τους για τη δική τους προστασία, αδιαφορούν για αυτό το φαινόμενο αγνοώντας ή υποτιμώντας τις στατιστικές που δείχνουν την έξαρσή του.

Η ευθύνη για την αυτοπροστασία πρέπει να ανήκει στο δυνητικό θύμα επειδή ο δυνητικός βιαστής δεν έχει κανένα συμφέρον στην ασφάλεια ή τα δικαιώματα του θύματος. Συνεπώς, το δυνητικό θύμα είναι αυτό που πρέπει να νοιάζεται. – Rory Miller

Η κοινότητα του Combatives Group μέσα από τα άρθρα της επιμένει σε αυτά τα ζητήματα και προειδοποιεί αναλόγως:

Επιλογή Θύματος
Combatives για γυναίκες
Κανόνες αυτοπροστασίας

Περιεκτικά, όλα τα παραπάνω άρθρα υπογραμμίζουν ότι μια γυναίκα που είναι προετοιμασμένη στο να προβάλλει αποτελεσματική αντίσταση σε έναν άοπλο ή και ένοπλο επιτιθέμενο, θα μπορέσει να αποφύγει και τον βιασμό.

Όσο καλύτερα προετοιμασμένη είναι μια γυναίκα, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να αποφύγει τον βιασμό ή να υποφέρει λιγότερα σωματικά και ψυχικά τραύματα. – Ζακ Καπανταϊδάκης

Είναι αδύνατο να προβλέψει κανείς την αντίδραση μιας γυναίκας υπό τον φόβο ενός επικείμενου βιασμού. Ορισμένες γυναίκες γεμίζουν από οργή και δύναμη που δεν φαντάζονταν ποτέ ότι θα είχαν. Άλλες ενδέχεται να «παγώσουν» και να νοιώσουν αδύναμες να κάνουν την παραμικρή κίνηση. Το μόνο που μπορείτε πραγματικά να κάνετε είναι να προετοιμαστείτε για παν ενδεχόμενο κοντά σε ανθρώπους που πραγματικά γνωρίζουν πώς να σας βοηθήσουν.

Ως γυναίκα να θυμόσαστε ότι είστε ευάλωτες σε κάθε άνδρα που θα σας στοχοποιήσει και θα αποφασίσει να σας επιτεθεί. Όσο και να πιστεύετε ότι μπορείτε να χειριστείτε μια παρενόχληση ή επίθεση, η πραγματικότητα δυστυχώς θα είναι πολύ διαφορετική από αυτό που φαντάζεστε.

Κατά την γνώμη μας (της Kοινότητας του Combatives Group), μόνο η επαφή (με στενά ελεγχόμενο τρόπο) με την βία και παρόμοιες καταστάσεις που προσομοιάζουν την πραγματικότητα, θα σας δώσει την ευκαιρία να μετρήσετε τις πραγματικές σας δυνάμεις και τις δυνατότητές σας (αποφεύγοντας πάντα τους τραυματισμούς). Ακούγεται σκληρό και αποκρουστικό, παραμένει όμως ο μοναδικός τρόπος να «εμβολιαστείτε» κατά των συναισθημάτων αμηχανίας, φόβου, πανικού και απελπισίας, αντιδρώντας συνάμα αποφασιστικά για να εξασφαλίσετε την σωματική σας ακεραιότητα και ζωή. Από την πλευρά μας, η κοινότητά μας θα βρίσκεται πάντα κοντά σας αν θελήσετε να μάθετε πώς να κυριεύσετε τους φόβους σας, να χειρίζεστε περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και να αποφύγετε τον βιασμό ή και να τιμωρήσετε αδυσώπητα τον εκάστοτε δράστη.

Αντίθετα, αν αποφασίσετε ότι η παραπάνω μας πρόταση είναι ακραία, τουλάχιστον καλέστε το τοπικό τμήμα αστυνομίας ή το κέντρο κρίσης για βιασμούς και ορίστε μια συνάντηση με έναν υπεύθυνο αστυνομικό ή κοινωνικό λειτουργό ώστε να ενημερώσει αναλόγως εσάς, τους φίλους σας και τα συγγενικά σας πρόσωπα.

14/12/2017

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά άρθρα

Combat Physical Fitness

Combat Physical Fitness

Πρόγραμμα γυμναστικής για άνδρες και γυναίκες. Ειδικά διαμορφωμένο με κλιμακούμενη ένταση που ξεκινάει από επίπεδο για αρχάριους και λήγει σε επίπεδο για επαγγελματίες που χρειάζεται να είναι στη καλλίτερη φόρμα.

Πώς να Αποφύγεις τον Βιασμό

Αποφυγή βιασμού: Βασικές οδηγίες ασφάλειας

Πότε πρέπει να έχεις το νου σου; Πρέπει να εμπιστεύεσαι τα συναισθήματά σου; Πότε πρέπει να δείξεις ιδιαίτερη προσοχή; Πότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για διαφυγή ή αυτοάμυνα; Πότε είσαι πιο ευάλωτη;

Πόσο Combative είσαι;

Χρειάζεται να είναι κανείς ψηλός και δυνατός ή μήπως χρειάζεται πολλές τεχνικές για να είναι Combative; Τι σημαίνει ο όρος “Combative” και τι ο όρος “Combatives” Ποιά η διαφορά και γιατί χρειάζεται να την γνωρίζουμε. Εδώ θα δώσουμε σαφείς απαντήσεις στους όρους και έννοιες που συνδέονται με αυτό.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.