Ασφάλεια στο σπίτι για την γυναίκα

Συμβουλές ασφαλείας του Combatives Group που μπορείτε εύκολα να ακολουθήσετε, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο επίθεσης ή/και βιασμού στο σπίτι.

Βιασμός – το ταχύτερα αυξανόμενο βίαιο έγκλημα παγκοσμίως.

Τι προτείνουμε για να αποτρέψουμε αυτό το έγκλημα να συμβεί σε εσάς;

Παρακάτω παρατίθενται οι συμβουλές ασφαλείας που προσφέρει η Κοινότητα του Combatives Group που μπορείτε εύκολα να ακολουθήσετε, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο επίθεσης ή/και βιασμού.

Ασφάλεια στο σπίτι για γυναίκες

 • Καταστήστε το σπίτι σας ΑΣΦΑΛΕΣ στο μεγαλύτερο βαθμό που σας επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας. Ποτέ, μα ΠΟΤΕ μην πείτε σε κανέναν ότι είστε ή ζείτε μόνες.
 • Αντικαταστήστε ή αλλάξτε τις κλειδαριές (τον ομφαλό) όταν μετακομίζετε σε ένα νέο σπίτι ή διαμέρισμα. Τοποθετήστε ένα μάτι πόρτας και έναν ή περισσότερους γερούς σύρτες και χρησιμοποιήστε τους πάντα κοιτάζοντας από την οπή πριν ανοίξετε την πόρτα σας σε οποιονδήποτε.
 • Κρατήστε τις πόρτες κλειδωμένες ανά πάσα στιγμή και δώστε οδηγίες στα παιδιά σας να μην ανοίγουν ποτέ την πόρτα σας σε κανέναν.
 • Μην αφήνετε έναν ξένο στο σπίτι σας να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο. Κάντε τη κλήση εσείς για αυτόν.
 • Οι γυναίκες που ζουν μόνες πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο τα αρχικά τους σε θυροτηλέφωνα, γραμματοκιβώτια και όπου είναι εκτεθειμένα τα ονόματά τους στο ευρύ κοινό.
 • Απαιτήστε από όλους τους ξένους εργάτες, επισκευαστές κ.τ.λ. που έρχονται στην πόρτα σας, να επιδείξουν ταυτότητα για να κάνετε ταυτοποίηση. Εάν δεν έχετε καλέσει έναν επισκευαστή, μην τον αφήσετε να μπει μέσα στο σπίτι. Αφήστε τον να περιμένει έξω και καλέσετε την ΕΤΑΙΡΙΑ του για ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ και τον ΛΟΓΟ που βρίσκεται στην περιοχή σας.
 • Αφήστε τα φώτα της εξωτερικής εισόδου ΑΝΑΜΜΕΝΑ τη νύχτα αν ζείτε σε ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ και κρατήστε τα φώτα ΑΝΑΜΜΕΝΑ σε περισσότερα από ένα δωμάτια με χρονοδιακόπτες σε ΑΚΑΝΟΝΙΣΤΑ ωράρια αν χρειαστεί.
 • Κρατήστε τις εισόδους των πολυκατοικιών καλά φωτισμένες και συζητήστε με άλλους κατοίκους του κτηρίου για κάποιο είδους συναγερμού στους κοινόχρηστους χώρους που ΜΟΝΟ εσείς θα γνωρίζετε για ώρα ανάγκης. Να ΚΛΕΙΔΩΝΕΤΕ πάντα την ΚΥΡΙΑ είσοδο της πολυκατοικίας. Μπορεί να φαντάζει άβολο, όμως είναι πολύ πιο βολικό απ’ την ληστεία, τον βιασμό ή τον φόνο ή συνδυασμό αυτών.
 • Εάν λάβετε μια άσεμνη τηλεφωνική κλήση κλείστε την γραμμή αμέσως όταν το καταλάβετε και μην αντιδράσετε.
 • Βεβαιωθείτε ότι όλα τα παράθυρα και οι πόρτες του σπιτιού σας μπορούν να κλειδωθούν με ασφάλεια, ιδιαίτερα οι συρόμενες γυάλινες πόρτες. Χρησιμοποιήστε τις κλειδαριές και προσθέστε πύρους ασφαλείας.
 • Εάν ζείτε σε διαμέρισμα, αποφύγετε να είστε στις αποθήκες του κτιρίου ή στο υπόγειο γκαράζ μόνες σας, ειδικά τη νύχτα.
 • Επιστρέφοντας στο σπίτι αν βρείτε μια ανοιχτή πόρτα ή παράθυρο ή σημάδια παραβιασμένης εισόδου ΜΗΝ μπείτε. Καλέστε την αστυνομία.

14/12/2017

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά άρθρα

Όχι στον βιασμό

Απέφυγε τον Βιασμό

Ποίοι είναι οι κατάλληλοι να δώσουν συμβουλές κατά του βιασμού; Γιατί δεν αντιδροούν η πλειψηφία των γυναiκών στον βιασμό; Σε ποιές ηλικίες πρέπει να επιμορφώνονται εν δυνάμει θήτες; Ποιά κατηγορία ανθρώπων είναι αυτή που βιάζει περισσότερο;

Βιασμός - Πρόληψη, Καταστολή, Αντιμετώπιση

Βιασμός – Πρόληψη, Καταστολή, Αντιμετώπιση

Αισθάνεσαι ευάλωτη στην κάθε σου έξοδο, φοβάσαι να γυρίσεις αργά το βράδυ στο σπίτι σου, νιώθεις ότι η κατοικία σου δεν σε προστατεύει από εισβολείς; Μάθε τί μπορείς να κάνεις για να αλλάξει αυτό.

Βιασμοί στην Ελλάδα

Βιασμοί στην Ελλάδα

Γιατί δεν μιλάει κανείς για τον βιασμό στην Ελλάδα; Γιατί οι άνθρωποι που τον έχουν υποστεί δεν καταγγέλουν το περιστατικό; Σε ποιούς ασκείται τέτοιο είδος βίας; Γιατί εφόσον γνωρίζουν την αδύναμη θέση τους δεν κάνουν κάτι για αυτό οι άνθρωποι;

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

 • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
 • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
 • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
 • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
 • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.