Βιασμός – Πρόληψη, Καταστολή, Αντιμετώπιση

Όλο το «Πακέτο»

Αισθάνεσαι ευάλωτη στην κάθε σου έξοδο, φοβάσαι να γυρίσεις αργά το βράδυ στο σπίτι σου, νιώθεις ότι η κατοικία σου δεν σε προστατεύει από εισβολείς; Μάθε τί μπορείς να κάνεις για να αλλάξει αυτό.

Πρόληψη

Υπάρχουν πολλές ακόμη πληροφορίες στα διάφορα άρθρα μας σχετικά με τον βιασμό, αλλά σε γενικές γραμμές, ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ να πάτε κάπου μόνη με άτομο ή άτομα με τα οποία ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΑΒΟΛΑ ή που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΛΑ. Ακούγεται λίγο κοινότυπο το σχόλιο, αλλά ακόμη συμβαίνει. Φροντίστε να έχετε πάντα έναν τρόπο να επιστρέψετε σπίτι σας αν αποφασίσετε ότι πρέπει κάποια στιγμή να φύγετε.

Μη παραχωρείτε προσωπικές πληροφορίες προφορικά ή στο διαδίκτυο. Προσέχετε πολύ το ποτό σας αν πίνετε, μην το παρατάτε χωρίς επιτήρηση. Φροντίστε πάντα να είναι φορτισμένο το κινητό σας τηλέφωνο. Να ακούτε το ένστικτό σας, βγαίνοντας από μια κατάσταση που αισθάνεστε άβολα ΠΡΙΝ συμβεί το κακό. Αν νιώθετε άβολα στη διάρκεια του ραντεβού πείτε το αμέσως στο άτομο ότι τα σχόλιά του ή το άγγιγμά του σας κάνουν να νιώθετε άβολα.

Εάν δεν αλλάξει ΑΜΕΣΑ τον τρόπο που ενεργεί, θα πρέπει να απομακρυνθείτε από αυτόν το συντομότερο δυνατόν.

Καταστολή

Μην δοκιμάζετε ή χρησιμοποιείτε τακτικές και τεχνικές που δεν έχετε χρησιμοποιήσει σε ρεαλιστικές επιθέσεις με επιτυχία, παρόμοιες με αυτές που είναι πιθανότερο να συναντήσετε. Δηλαδή, απορρίψτε ή τουλάχιστον, να είστε πολύ συγκρατημένη με όσα βλέπετε σε YOUTUBE, από τις φίλες σας και κάθε τυχάρπαστο που λέει ότι ξέρει από αυτά. Αναφερθείτε στο κεφάλαιο «Προετοιμασία».

Μάθετε την «τριάδα του πόνου» και χρησιμοποιήστε την με ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ και ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟ!

Μη περιμένετε ότι μόνο με αυτήν θα «λιώσετε» στο ξύλο κάποιον αποφασισμένο επιτιθέμενο. Αυτά είναι μόνο η αρχή, είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα χρειαστείτε να κάνετε πολύ περισσότερα πριν τρέξτε να σωθείτε. Αυτά τα «περισσότερα» δεν είναι «εύκολα κόλπα». Απαιτούν πολύ εργασία με σθεναρά αντιστεκόμενο ΑΝΔΡΑ συνασκούμενο σε ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. Μόνο έτσι θα είστε σίγουρες ότι μπορείτε ή δεν μπορείτε να αντισταθείτε αποτελεσματικά.

Αποφύγετε να βρεθείτε στο έδαφος με τον επιτιθέμενο. Γνωρίζουμε ότι πολλοί πουλάνε γνώσεις και τεχνικές για αυτές τις περιπτώσεις σαν πανάκεια, αλλά, αν το αναλογιστείτε αντικειμενικά,  θα διαπιστώσετε ότι τα ποσοστά είναι πολύ βαριά εναντίων των γυναικών που βρίσκονται στο έδαφος. Οι άνδρες είναι βαρύτεροι, δυνατότεροι και γίνονται «κτήνη» πολύ ευκολότερα ακόμη και αν είναι στα ίδια κιλά με εσάς. Αυτά δεν είναι σεξιστικά σχόλια, αλλά η ωμή πραγματικότητα. ΦΥΓΕΤΕ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ή πονέστε τον επιτιθέμενο ώστε να καταστεί ΑΠΡΟΘΥΜΟΣ ή ΑΝΙΚΑΝΟΣ για να δημιουργήσετε δίοδο διαφυγής για να φύγετε τρέχοντας!

Αποφύγετε την μάχη σώμα με σώμα, οι άνδρες υπερτερούν σε κάθε επίπεδο. Σας στεναχωρούμε, το ξέρουμε, αλλά παραμένει η αλήθεια για τις περισσότερες γυναίκες.

Αν φέρετε ή αρπάξετε «όπλο», επιβάλλεται να ξέρετε πολύ καλά πώς να το χρησιμοποιήσετε.

Ένα εύκολο σεμινάριο με το “KUBOTAN” ή της μόδας το «μαχαίρι» με άλλες κοπέλες δεν θα σας βοηθήσει ΚΑΘΟΛΟΥ! Μη αφήνετε τον κάθε παπάτζα να σας κοροϊδεύει ότι αυτό θα σας σώσει. ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΝΕΙ!

Παρατηρήστε τα χαρακτηριστικά του σημάδια και τατουάζ και αφήστε του σημάδια αναγνώρισης. Βοηθούν πολύ την αστυνομία.

Όχι σημαίνει όχι
Όχι σημαίνει όχι

Προετοιμασία

Πραγματοποιήστε ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΕΡΕΥΝΑ για πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα, ΟΧΙ σε αθλητικούς συλλόγους πολεμικών τεχνών. Λόγω της φύσης τους, δεν ερευνούν ούτε πως λαμβάνουν μέρος τέτοια εγκλήματα, ούτε πώς να τα χειριστούν κατάλληλα. Συνεπώς, στο Combatives Group δεν θεωρούμε ότι καλύπτουν επαρκώς το θέμα, ούτε έχουν τις γνώσεις να διδάξουν αντίμετρα σε αυτό.

Η Συμβουλή μας

Παρακολουθήστε ειδικά διαμορφωμένα σεμινάρια Ασφάλειας, Αυτοπροστασίας και Αυτοάμυνας με ομάδα που καλύπτει το θέμα σε βάθος και σε ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ και σε ΠΡΑΚΤΙΚΟ επίπεδο. Η κατανόηση όλου του θέματος της βίας βοηθά πολύ. Ένα σεμινάριο μπορεί να σας κατατοπίσει, αλλά ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ, χρειάζεται ΧΡΟΝΟΣ και ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. Για να έχετε την καλλίτερη ευκαιρία αντιμετώπισης μιας επίθεσης πρέπει να δουλέψετε σκληρά, γιατί η πραγματικότητα ενός τέτοιου περιστατικού μπορεί να είναι πολύ χειρότερη απ’ όσο φαντάζεστε.

Μην σας φοβίζει αυτό! Οι ΓΝΩΣΕΙΣ, η ΗΡΕΜΙΑ, η ΔΥΝΑΜΗ και η ΣΙΓΟΥΡΙΑ που θα αποκτήσετε αξίζουν τον κόπο. Εάν θέλετε να «δοκιμάσετε το νερό» που λέει ο λόγος, κοιτάξτε πολύ σοβαρά με φίλες το πρόγραμμα ISM-BSM-ASM. Θα σας βοηθήσει πολύ να κατασταλάξετε.

Φροντίστε η ομάδα να διδάσκει με Οργανωμένο Σύστημα που εκπαιδεύει με Ρόλους, Προσομοιώσεις και Σενάρια. Η εκπαίδευση πρέπει να είναι ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ πλησιάζοντας τις πραγματικές συνθήκες επίθεσης δρόμου. Όταν πάτε να λάβετε μέρος, όσο άβολα, σκληρά ή ακόμη και επώδυνο (εντός ανεκτού μέτρου) να είναι, μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε. Φροντίστε να παρευρίσκεστε σε σεμινάρια της εκάστοτε οργάνωσης σε τακτικά διαστήματα (Ότι αφήνετε σας αφήνει).

17/09/2019

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά άρθρα

Βιασμοί στην Ελλάδα

Βιασμοί στην Ελλάδα

Γιατί δεν μιλάει κανείς για τον βιασμό στην Ελλάδα; Γιατί οι άνθρωποι που τον έχουν υποστεί δεν καταγγέλουν το περιστατικό; Σε ποιούς ασκείται τέτοιο είδος βίας; Γιατί εφόσον γνωρίζουν την αδύναμη θέση τους δεν κάνουν κάτι για αυτό οι άνθρωποι;

Τύποι βιαστών

Τύποι βιαστών

Οι τύποι βιαστών και πως λειτουργεί ο καθένας. Ένα αποκαλυπτικό άρθρο για την δράση των βιαστών, ανάλογα με τον τύπο τους.

Πώς να Αποφύγεις τον Βιασμό

Αποφυγή βιασμού: Βασικές οδηγίες ασφάλειας

Πότε πρέπει να έχεις το νου σου; Πρέπει να εμπιστεύεσαι τα συναισθήματά σου; Πότε πρέπει να δείξεις ιδιαίτερη προσοχή; Πότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για διαφυγή ή αυτοάμυνα; Πότε είσαι πιο ευάλωτη;

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.