Καταγγελία βιασμού στην Αστυνομία

Μη χασομεράτε!

Τι πρέπει να κάνω αν έχω δεχτεί επίθεση; Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνω; Τι πρέπει να παρατηρήσω σε έναν επιτιτθέμενο; Σε ποιούς πρέπει να απευθυνθώ άμεσα; Τι πληροφορίες θα μου ζητήσουν;

Να είστε παρατηρητικές

Η αστυνομία μπορεί να συλλάβει έναν εγκληματία μόνο εάν ενημερωθεί για το αδίκημα. Εάν βιαστήκατε, καλέστε το 100 ή το τοπικό τμήμα της Αστυνομίας ΑΜΕΣΩΣ. Μην αλλάξετε ενδυμασία, μην κάντε μπάνιο ή ντους και μην φάτε ή καπνίσετε ή μασήστε τσίχλα.

Όλες αυτές οι πράξεις μολύνουν πιθανά δείγματα και τα καθιστούν άχρηστα προς ταυτοποίηση στο δικαστήριο αφαιρώντας αποδεικτικά στοιχεία που θα οδηγούσαν σε μια σίγουρη καταδίκη του βιαστή σας. Όλα τα φυσικά στοιχεία χρησιμοποιούνται στο δικαστήριο, συμπεριλαμβανομένου του σπέρματος, των μαλλιών, του τύπου αίματος και των δειγμάτων δέρματος και σάρκας από τα νύχια του θύματος. (Καταλαβαίνουμε την ανάγκη, αλλά αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το μπάνιο πριν από την ιατροδικαστική εξέταση αν είναι δυνατόν. Βοηθά πολύ για να καταδικαστεί το κάθαρμα.)

Πληροφορίες που βοηθούν πολύ την αστυνομία:

 • Αριθμός πινακίδας του αυτοκινήτου, μάρκα, μοντέλο και χρώμα
 • Φυλή του επιτιθέμενου
 • Κατά προσέγγιση ηλικία, βάρος και ύψος
 • Χρώμα και μήκος μαλλιών
 • Χρώμα ματιών
 • Ρούχα
 • Οποιαδήποτε ασυνήθιστα ή χαρακτηριστικά σημάδια, ουλές, τατουάζ, δαχτυλίδια κ.λπ.
 • Μούσια προσώπου ή οσμές

Εξασκηθείτε στην παρατηρητικότητα. Η εξάσκηση δε θα είναι ανιαρή αν το κάνετε σαν παιχνίδι. Αυξάνοντας την παρατηρητικότητά σας θα είστε σε καλύτερη θέση να θυμάστε και να προσδιορίσετε με ακρίβεια τον/ους δράστη/ες.

14/12/2017

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά άρθρα

Όχι στον βιασμό

Απέφυγε τον Βιασμό

Ποίοι είναι οι κατάλληλοι να δώσουν συμβουλές κατά του βιασμού; Γιατί δεν αντιδροούν η πλειψηφία των γυναiκών στον βιασμό; Σε ποιές ηλικίες πρέπει να επιμορφώνονται εν δυνάμει θήτες; Ποιά κατηγορία ανθρώπων είναι αυτή που βιάζει περισσότερο;

Τύποι βιαστών

Τύποι βιαστών

Οι τύποι βιαστών και πως λειτουργεί ο καθένας. Ένα αποκαλυπτικό άρθρο για την δράση των βιαστών, ανάλογα με τον τύπο τους.

Βιασμοί στην Ελλάδα

Βιασμοί στην Ελλάδα

Γιατί δεν μιλάει κανείς για τον βιασμό στην Ελλάδα; Γιατί οι άνθρωποι που τον έχουν υποστεί δεν καταγγέλουν το περιστατικό; Σε ποιούς ασκείται τέτοιο είδος βίας; Γιατί εφόσον γνωρίζουν την αδύναμη θέση τους δεν κάνουν κάτι για αυτό οι άνθρωποι;

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

 • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
 • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
 • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
 • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
 • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.