Το 1940 η καριέρα του Φέρμπερν (Fairbairn) με την Δ.Α.Σ. (Δημοτική Αστυνομία της Σαγκάη – S.M.P>.) τελείωσε και συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό του Υπαρχηγού Αστυνομίας. Μια ανασκόπηση των υπηρεσιών του που διήρκησαν πάνω από τρεις δεκαετίες, αποκαλύπτει ότι είχε εμπλακεί προσωπικά σε εκατοντάδες βίαιες συγκρούσεις από οικιακές διαμάχες, μάχες στους δρόμους πολλές φορές ακόμα και με τους Tong, καθώς και συγκρούσεις ανάμεσα στον κομμουνιστικό «Κόκκινο» στρατό του Μαο Τσε Τουνγκ (Mao Tse Tung) και του στρατού “Kumontong” του Τσιανγκ Και Σεκ (Chiang Kai Shek).

Είχε δει επίσης την εισβολή της Κίνας από τους Ιάπωνες και την επακόλουθη βίαιη και αιματηρή πολιορκία της Σαγκάη και των γύρω επαρχιών της από τον ιαπωνικό αυτοκρατορικό στρατό.

Επίσης, είχε συνεργαστεί στενά με το «Ειδικό Τμήμα» (Special Branch) της Δ.Α.Σ. που ουσιαστικά ήταν μονάδα συλλογής πληροφοριών για τους Βρετανούς που λειτουργούσαν κρυφά σε ολόκληρη τη Σαγκάη.

Ήταν με αυτό το τεράστιο όγκο γνώσεων και την εμπειρία βγαλμένη από τον πραγματικό κόσμο της βίας, που ο Φέρμπερν μπήκε στην επόμενη φάση της ζωής του και τέθηκε στην υπηρεσία της πατρίδας του. Το 1940 ο Φέρμπερν επέστρεψε στην Αγγλία, που ήταν σε πόλεμο με τη ναζιστική Γερμανία και μόλις κρεμόταν από μια κλωστή. Η διάσωση και η επακόλουθη κατάρρευση της Δουνκέρκης, οι επαναλαμβανόμενες ήττες στα χέρια του Στρατάρχη Ρόμελ (Field Marshall Rommel) στον τομέα της Βόρειας Αφρικής και η επικείμενη ήττα στην Άπω Ανατολή από τις ιαπωνικές δυνάμεις, θα καθιστούσε την τότε Μεγάλη Βρετανία απροετοίμαστη και σχεδόν ανίκανη να μάχεται σε συμβατικό πόλεμο.

Η Βρετανική Αυτοκρατορία είχε φτάσει στα όριά της. Ήταν ο Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ (Sir Winston Churchill) με την ατσάλινη αποφασιστικότητά του, την γεωπολιτική του ιδιοφυΐα και διορατικότητα που θα άνοιγε έμμεσα τον δρόμο για τον Φέρμπερν (Fairbairn) τον Σάικς (Sykes) και του άλλους συμβαλλόμενους να εκμεταλλευτούν το ταλέντο, τις γνώσεις και την εμπειρία τους που θα χρησιμοποιείτο στην υπηρεσία των συμμάχων.

Μοιράσου το:

Ποιοί ήταν οι βασικοί ιδρυτές και η ιστορία τους

William Fairbairn

William Ewart “Dan” Fairbairn

Ποια άλλα όπλα γνώριζε ο Φέρμπερν να χρησιμοποιεί άριστα; Πού αλλού υπηρέτησε ο Φέρμπερν; Πότε εντάχθηκε στη Δ.Α.Σ.; Σε πόσα καταγεγραμμένα περιστατικά συμμετείχε ο Φέρμπερν;

Eric Anthony Sykes

Eric Anthony Sykes (1883 – 1945)

Γιατί θεωρείται ο Σάικς πρωτοπόρος του Συστήματος Combatives; Τι γνώσεις είχε πραγματικά; Γιατί κλήθηκε να υπηρετήσει όταν βρέθηκε στην Βρετανία; Τι κρυβόταν πίσω από αυτό;

Rex Applegate

Rex Applegate (1914 – 1998)

Ποιος ήταν ο Rex Applegate; Ποιοι ήταν οι δάσκαλοί του; Τι του έμαθαν αυτοί; Τι ανέπτυξε από μόνος του; Ποιός ήταν ο ιδρυτής του προκατόχου της CIA και ποίοι οι κύριοι εκπαιδευτές του προσωπικού; Ποιός δημιούργησε τις Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες;

Bill Underwood

William “Bill” Underwood

Ποιος ήταν ο Bill Underwood; Ποιοι ήταν οι δάσκαλοί του; Τι του έμαθαν αυτοί; Πόσα έκανε μόνος του; Που δοκίμασε το σύστημα “Combato” που δημιούργησε αργότερα;

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.