Fairbairn, ενεργή συνταξιοδότηση

Για πόσα χρόνια ακόμη ήταν ο Φέρμπερν ενεργός; Ποιος σημαντικός άνθρωπος ήθελε να ακούει ιστορίες της ζωής του; Τι έκανε ο Φέρμπερν στην Κύπρο; Τι εφεύρε ο Φέρμπερν που χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα; Τί είναι το «Cobra».

Ο Φέρμπερν (Fairbairn) ήταν 60 ετών κατά τη λήξη του πολέμου. Όμως η καριέρα του δεν τελείωσε απότομα καθώς γινόταν με τους περισσότερους επαγγελματίες στρατιώτες επειδή βρέθηκε σύντομα στη Σιγκαπούρη (το 1952), όπου προσελήφθη από την αστυνομία της Σιγκαπούρης για να δημιουργήσει μια ομάδα ΜΑΤ.

Φημολογείται ότι ο Πρόεδρος Τρούμαν, προς μεγάλη δυσφορία των σωματοφυλάκων του, καθόταν μαζί του στο οβάλ γραφείο επί ώρες και τον έβαζε να του μιλήσει για τις εμπειρίες του.

Το 1956, σε ηλικία 71 ετών προσλήφθηκε στην Κύπρο, από την Κυπριακή Αστυνομία, όπου δίδαξε την καταστολή ταραχών, σκοποβολή (point shooting), συνέγραψε ένα εγχειρίδιο για την καταστολή ταραχών, και ανέπτυξε μια αλεξίσφαιρη ασπίδα που αποκάλεσε την «πέτρα» (STONE), του οποίου απόγονος μπορεί να δει κανείς σε χρήση στις ομάδες S.W.A.T. (Special Weapons And Tactics).

Φάνηκε ότι δεν υπήρχε τέλος για την απίστευτη δημιουργικότητα του ανθρώπου δεδομένου ότι ενόσω ακόμη εργαζόταν στην Κύπρο, σχεδίασε και εισήγαγε ένα νέο μαχαίρι (που δημιουργήθηκε για χρήση σε ταραχές) πάνω στο οποίο είχε εργαστεί για κάποιο χρονικό διάστημα. Ο Φέρμπερν ονόμασε το νέο μαχαίρι του «Μαχαίρι Μάχης Cobra» (Cobra Combat Knife). Το ενδιαφέρον του για αυτό το όπλο, καθώς και το σύστημα μάχης που το υποστήριζε, συνεχίστηκε και αφότου έφυγε από την Κύπρο και επέστρεψε στην Αγγλία, όπου κατέλαβε το χρόνο του μέχρι το θάνατό του.

Στις 20 Ιουνίου το έτος 1960 ο Ουίλιαμ Εουαρτ Φέρμπερν (William Ewart Fairbairn) απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών στο σπίτι του.

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ποιοί ήταν οι βασικοί ιδρυτές και η ιστορία τους

William Fairbairn

William Ewart “Dan” Fairbairn

Ποια άλλα όπλα γνώριζε ο Φέρμπερν να χρησιμοποιεί άριστα; Πού αλλού υπηρέτησε ο Φέρμπερν; Πότε εντάχθηκε στη Δ.Α.Σ.; Σε πόσα καταγεγραμμένα περιστατικά συμμετείχε ο Φέρμπερν;

Eric Anthony Sykes

Eric Anthony Sykes (1883 – 1945)

Γιατί θεωρείται ο Σάικς πρωτοπόρος του Συστήματος Combatives; Τι γνώσεις είχε πραγματικά; Γιατί κλήθηκε να υπηρετήσει όταν βρέθηκε στην Βρετανία; Τι κρυβόταν πίσω από αυτό;

Rex Applegate

Rex Applegate (1914 – 1998)

Ποιος ήταν ο Rex Applegate; Ποιοι ήταν οι δάσκαλοί του; Τι του έμαθαν αυτοί; Τι ανέπτυξε από μόνος του; Ποιός ήταν ο ιδρυτής του προκατόχου της CIA και ποίοι οι κύριοι εκπαιδευτές του προσωπικού; Ποιός δημιούργησε τις Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες;

Bill Underwood

William “Bill” Underwood

Ποιος ήταν ο Bill Underwood; Ποιοι ήταν οι δάσκαλοί του; Τι του έμαθαν αυτοί; Πόσα έκανε μόνος του; Που δοκίμασε το σύστημα “Combato” που δημιούργησε αργότερα;

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.