(1885-1960) – Ο βασικός ιδρυτής του Combatives

Η βαθιά γνώση του Συνταγματάρχη Φέρμπερν (Fairbairn) στο άοπλο και ένοπλο Combatives είναι αδιαμφισβήτητη. Ποτέ στα χρονικά των καταγεγραμμένων σώμα-με-σώμα μαχών μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει άνθρωπος με περισσότερες συμπλοκές σε πραγματικές συνθήκες με απειλή της ζωής του. Τα εγγεγραμμένα μόνο περιστατικά της Δ.Α.Σ. (Δημοτική Αστυνομία της Σαγκάη) αναφέρουν άνω των 2000 περιστατικών εκ των οποίων τα 665 ήταν ένοπλα, με μαχαίρι, πιστόλια και οπλοπολυβόλα (ο Fairbairn συμμετείχε σε όλα αυτά και φίλοι του ανέφεραν ότι έφερε πολλά τραύματα και ουλές σε όλο του το σώμα).

Ξεκινάμε την μακρά ιστορία του Φέρμπερν όταν απέπλευσε με τους βρετανικούς πεζοναύτες ως έφηβος, όπου οι τοπικοί στρατολόγοι πλαστογράφησαν τα χαρτιά του διότι ο Fairbairn ήταν ανήλικος (1901).

Κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος των καθηκόντων του, αγωνίστηκε με επιτυχία στους Ετήσιους Διεθνής Στρατιωτικούς Διαγωνισμούς οι οποίοι περιελάμβαναν τη χρήση της ξιφολόγχης. Όπως τεκμηριώνεται από στρατιωτικά αρχεία, πειραματίστηκε αναπτύσσοντας νέες μεθόδους για την μάχη με ξιφολόγχη.

Η περιοδεία του περιελάμβανε επίσης την υπηρεσία ως μέλος της φρουράς της Πρεσβείας στη Σεούλ για τον Βρετανό Πρόξενο στην Κορέα. Είναι σε αυτό το χρονικό διάστημα που μάλλον έθεσε τις βάσεις για τη μάχη σώμα-με-σώμα με κλομπ. Τεχνικές τις οποίες χρησιμοποιούν ακόμη και σήμερα Αστυνομίες του κόσμου.

Είναι σημαντικό να εκτιμηθεί το γεγονός ότι οι τεχνικές που διέδωσε ήταν μόλις 6. Ο όποιος συνδυασμός αυτών των τεχνικών είναι εκπληκτικά αποτελεσματικός. Επίσης, δεν προστέθηκαν ΠΟΤΕ περισσότερες τεχνικές εφόσον αυτός ο έμπειρος άνθρωπος θεώρησε ότι θα περιπλέκουν το θέμα στο σημείο της αναποτελεσματικότητας.

Το 1907, μετά την απόλυση του (είχε εξαγοράσει την θητεία του) από το Βασιλικό Ναυτικό προκειμένου να παντρευτεί, ο Fairbairn ταξίδεψε στην Κίνα και στον διεθνή οικισμό της Σαγκάη, όπου εντάχθηκε στη Δ.Α.Σ. (Δημοτική Αστυνομία της Σαγκάη – Shanghai Municipal Police S.M.P.). Οι περισσότερες διεθνείς αρχές θεωρούσαν την Σαγκάη την «σκληρότερη» περιοχή στον κόσμο για αστυνόμευση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ο Διεθνής Οικισμός της Σαγκάη εκείνη την εποχή ήταν «ανοιχτό λιμάνι» όπου κάθε λογής εγκληματικής δραστηριότητας ήταν ασυγκράτητη.

Λαθρεμπόριο ναρκωτικών, απαγωγές, δολοφόνοι για ενοικίαση, πολιτικές δολοφονίες, πορνεία και οι ατελείωτοι πόλεμοι «περιοχών» των Tong (Κινέζικες συμμορίες), αποτελούσαν καθημερινό φαινόμενο (όμοιο με το Γιοχάνεσμπουργκ της Ν. Αφρικής τις τελευταίες δεκαετίες).

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ποιοί ήταν οι βασικοί ιδρυτές και η ιστορία τους

William Fairbairn

William Ewart “Dan” Fairbairn

Ποια άλλα όπλα γνώριζε ο Φέρμπερν να χρησιμοποιεί άριστα; Πού αλλού υπηρέτησε ο Φέρμπερν; Πότε εντάχθηκε στη Δ.Α.Σ.; Σε πόσα καταγεγραμμένα περιστατικά συμμετείχε ο Φέρμπερν;

Eric Anthony Sykes

Eric Anthony Sykes (1883 – 1945)

Γιατί θεωρείται ο Σάικς πρωτοπόρος του Συστήματος Combatives; Τι γνώσεις είχε πραγματικά; Γιατί κλήθηκε να υπηρετήσει όταν βρέθηκε στην Βρετανία; Τι κρυβόταν πίσω από αυτό;

Rex Applegate

Rex Applegate (1914 – 1998)

Ποιος ήταν ο Rex Applegate; Ποιοι ήταν οι δάσκαλοί του; Τι του έμαθαν αυτοί; Τι ανέπτυξε από μόνος του; Ποιός ήταν ο ιδρυτής του προκατόχου της CIA και ποίοι οι κύριοι εκπαιδευτές του προσωπικού; Ποιός δημιούργησε τις Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες;

Bill Underwood

William “Bill” Underwood

Ποιος ήταν ο Bill Underwood; Ποιοι ήταν οι δάσκαλοί του; Τι του έμαθαν αυτοί; Πόσα έκανε μόνος του; Που δοκίμασε το σύστημα “Combato” που δημιούργησε αργότερα;

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.