Αποφυγή

Συμβουλεύουμε σε κάθε ανούσια αντιπαράθεση ΑΠΟΦΥΓΗ. Διότι ο κίνδυνος αντιπαράθεσης με παράλογο άνθρωπο εύκολα οδηγεί σε κατάσταση που θα ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ η κατάσταση. Οδηγώντας τελικά σε αντιμετώπιση όπου το τέλος μπορεί να αποδειχθεί ΑΒΕΒΑΙΟ.

Αποφυγή

Συμβουλεύουμε σε κάθε ανούσια αντιπαράθεση ΑΠΟΦΥΓΗ. Διότι ο κίνδυνος αντιπαράθεσης με παράλογο άνθρωπο εύκολα οδηγεί σε κατάσταση που θα ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ η κατάσταση. Οδηγώντας τελικά σε αντιμετώπιση όπου το τέλος μπορεί να αποδειχθεί ΑΒΕΒΑΙΟ.

Στη πραγματικότητα σπάνια έχουμε γνώση όσον αφορά το ΠΟΙΟΝ έχουμε απέναντί μας και για ΤΙ είναι ικανός. Αυτά από μόνα τους μας αφήνει σε επισφαλή θέση. Αν αναλογιστούμε κάποιες αλήθειες, βλέπουμε ότι συνήθως δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα για έναν ΑΓΝΩΣΤΟ με τον οποίο ερχόμαστε σε αντιπαράθεση.

Η κοινή λογική από μόνη της υπαγορεύει ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ η κατάσταση. Γιατί λοιπόν είναι τόσο πρόθυμος ο κόσμος να αφήσει τον χειρότερο σύμβουλο, τον εγωισμό, να υπαγορεύσει τις επόμενες κινήσεις του;

Δεν θα ήταν καλύτερο να αφήσουμε τον κάθε ανάγωγο, βλάκα ή τραμπούκο να φάει τα μούτρα του πέφτοντας σε κάποιον πολύ ισχυρότερο (π.χ. τις αρχές); Πιθανά μια τέτοια πράξη θα του μάθει καλύτερα όσα πρέπει, παρά να κινδυνεύουμε μπλέκοντας με έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζουμε μέχρι που είναι πρόθυμος να τραβήξει το σχοινί;

«Σου μουγκρίζει ένα μοσχάρι…, τι θα κάνεις; Θα ανοίξεις συζήτηση μαζί του; Μοσχάρι είναι!» – Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Σκεφτείτε το λιγάκι…

Στο κάτω κάτω, ο καθένας μας φταίει για τις δικές του βλακείες όχι για τις βλακείες των άλλων. Ποιος ο λόγος να κάνουμε το ΔΙΚΟ ΤΟΥ πρόβλημα ΔΙΚΟ ΜΑΣ;

Συμβουλεύουμε σε κάθε ανούσια αντιπαράθεση ΑΠΟΦΥΓΗ. Διότι ο κίνδυνος αντιπαράθεσης με παράλογο άνθρωπο εύκολα οδηγεί σε κατάσταση που πιθανά να ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ. Οδηγώντας τελικά στην επιτακτική ανάγκη ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ του όπου το τέλος μπορεί να αποδειχθεί ΑΒΕΒΑΙΟ.

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά άρθρα Αυτοάμυνας

Κάλυψη, Κλείσιμο, Αντεπίθεση

Κάλυψη, Κλείσιμο, Αντεπίθεση!

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να κλείσει κανείς την απόσταση μεταξύ συμπλεκόμενων; Είναι απαραίτητο να το κάνει κανείς αυτό ή πιο σωστό να απομακρυνθεί από τον κίνδυνο; Υπάρχει τρόπος να γίνει με ασφάλεια;

Εγγύτητα και άοπλη άμυνα σε επίθεση με μαχαίρι

Εγγύτητα και άοπλη άμυνα σε επίθεση με μαχαίρι

Είναι η μόνιμη γνώμη μας σχετικά με τις επιθέσεις με μαχαίρι ότι είναι πολύ καλύτερο να είσαι ΕΞΥΠΝΟΣ παρά ΣΚΛΗΡΟΣ. Όλοι οι Εκπαιδευτές μας είναι πολύ καλά εξοικειωμένοι με τους κανόνες επιβίωσης μας. Μπορούν να τους αναφέρουν «απ’ έξω».

Η Τέχνη του Δόλου

Η Τέχνη του Δόλου

Είναι σωστό να εκμεταλλευτούμε την εξαπάτηση; Μήπως είναι άδικο να χρησιμοποιούμε δόλιο χτύπημα; Τι είναι αυτό που ίσως το δικαιολογήσει; Υπάρχουν συγκεκριμένες απαγορευμένες και νόμιμες τεχνικές; Ποιές είναι οι συνέπειες χρήσης τους;

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.