5 ανόητοι μύθοι αυτοάμυνας που πιστεύουν οι Γυναίκες

Το πραγματικά αστείο για αυτόν τον τίτλο είναι ότι οι ΑΝΔΡΕΣ πιστεύουν σε ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο μύθων περί αυτοάμυνας που είναι επίσης ανόητοι.

5 ανόητοι μύθοι αυτοάμυνας που πιστεύουν οι Γυναίκες

Το πραγματικά αστείο για αυτόν τον τίτλο είναι ότι οι ΑΝΔΡΕΣ πιστεύουν σε ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο μύθων περί αυτοάμυνας που είναι επίσης ανόητοι.

Προσέχετε από ποιούς λαμβάνετε πληροφορίες

Το πραγματικά αστείο για αυτόν τον τίτλο είναι ότι οι ΑΝΔΡΕΣ πιστεύουν σε ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο μύθων περί αυτοάμυνας που είναι επίσης ανόητοι.

Υπάρχουν εκπαιδευτές αυτοάμυνας που φιλοπονούν με υποτιθέμενη «γνώση» στις γυναίκες σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσουν έναν επιτιθέμενο. Κατά κανόνα ό, τι διδάσκουν είναι τη μια τεχνική μετά την άλλη, καθώς και χρήση παράνομων ή και πρακτικά ανεφάρμοστων μη πρακτικών «όπλων», χωρίς λίγη σκέψη για το αν αυτά είναι πραγματικά βιώσιμα σε μια κατάσταση δρόμου. Και αυτά, χωρίς αντικειμενική σκέψη και δοκιμές για το εάν ή όχι αυτά μπορεί μια γυναίκα να τα πραγματοποιήσει (ή και άνδρας) στην πραγματικότητα.

«Πραγματικότητα», που σημαίνει σε Πραγματικές Συνθήκες φυσιο-ψυχολογικού στρες όπου η αποφασιστικότητα, η έκπληξη, η δύναμη, το μέγεθος, η μάζα και ίσως ακόμη και ένα όπλο είναι όλα τα πλεονεκτήματα του επιτιθέμενου.

Αυτό είναι το πώς και γιατί οι γυναίκες γίνονται επηρμένα θύματα.

Και γιατί το κάνουν αυτό αυτοί οι εκπαιδευτές; 

Με απλά λόγια, επειδή μπορούν.

Το πρόβλημα είναι ότι ένα άτομο που αγνοεί τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ μπορεί εύκολα να ΟΔΗΓΗΘΕΙ (παραπλανηθεί)  και να πιστεύσει όσα αυτοί οι άνθρωποι κηρύττουν. Δηλαδή, τους πιστεύουν επειδή τους ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ως «ειδικούς» στο θέμα της ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ.

Αυτό που πρέπει να αναρωτηθούν είναι ακριβώς όσα πρέπει να αναρωτηθεί ένας άνδρας:

«Τι τους καθιστά ειδικούς;»

«Είναι επειδή έχουν μια “cool” ιστοσελίδα;»

«Είναι τα πολλά χρόνια τους στη μαχητική άθληση;»

«Είναι επειδή είναι καλοί αθλητές;»

«Είναι επειδή έχουν κερδίσει μερικούς αθλητικούς τίτλους;»

«Είναι επειδή λένε ότι είναι «ειδικοί» αυτοάμυνας;»

«Είναι κριτήρια αυτοάμυνας αυτά;»

Είναι σαφές ότι πρέπει να τεθούν κρίσιμα ερωτήματα ειδικά σε αυτούς τους ανθρώπους και ένα πολύ αντικειμενικό αυτί θα πρέπει να ζυγίζει όσα απαντούν.

Η τάση των φοβισμένων ή ανίδεων ανθρώπων είναι να λαμβάνουν τις συμβουλές των δήθεν «εμπειρογνωμόνων» ως ΓΕΓΟΝΟΣ.

Στην πραγματικότητα, προσεκτική έρευνα θα σας φέρει εκεί που θέλετε να είστε πολύ πιο γρήγορα!

Φορέστε το λουρί της τσάντας σας χιαστή στο σώμα σας.

Ένας επικίνδυνος μύθος που ακούμε συχνά από αυτούς τους ανθρώπους είναι ότι οι γυναίκες θα πρέπει να φορούν το λουρί της τσάντας τους διαγώνια στο στήθος τους από τον ώμο στο ισχίο (χιαστί).

Γνωρίζουμε αρκετές περιπτώσεις όπου οι γυναίκες (συνήθως ηλικιωμένες) σύρθηκαν στην άσφαλτο για πολλά μέτρα, από «τσαντάκια» που επέβαινε σε μοτοσικλέτα. Δεν μπορούσαν να ξεμπλέξουν τον εαυτό τους και το αποτέλεσμα ήταν η νοσηλεία με εγκαύματα τριβής και σπασμένα οστά. Ευτυχώς, δεν χτύπησαν το κεφάλι τους στη πτώση, ούτε και στο σύρσιμο στην άσφαλτο ώστε να σκοτωθούν.

Ακόμη και πεζός «τσαντάκιας» θα τραβήξει απότομα την τσάντα ώστε να σπάσει το λουρί της πριν γίνει «δρομέας ταχύτητας». Συχνά αυτό γίνετε. Όμως, αν είναι δυνατής κατασκευής η τσάντα, μπορεί μια γυναίκα να βρεθεί μπρούμυτα στο πεζοδρόμιο με χτυπημένο ή και ματωμένο πρόσωπο και άκρα.

Η άποψή μας

Μπορούμε να κατανοήσουμε τους ανθρώπους που θέλουν να προστατεύσουν την περιουσία τους, αλλά ο συλλογισμός μας σχετικά με αυτό το θέμα είναι ότι καμία τσάντα ή πορτοφόλι δεν αξίζει την υγεία ή τη ζωή σας.

Παραδώστε το και ξεχάστε το!

Η πρόταση μας

Η πλειοψηφία των «αντικειμένων» που χάνονται μπορεί να αντικατασταθεί. Εάν δεν θέλετε κάτι να κλαπεί, μην το μεταφέρετε στη τσάντα. Βεβαιωθείτε επίσης ότι δεν φαίνεται (περιλαίμια, περιβραχιόνια, ρολόγια κ.λπ.). Αν τα αντικείμενα είναι σημαντικά (πιστωτικές κάρτες, ταυτότητα, κ.λπ.), μεταφέρετε τα σε ένα εσώρουχο πορτοφόλι ζώνης (money belt) ακόμη και ένα πουγκί γύρω από τον λαιμό κάτω από τα ρούχα σας.

Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα περισσότερο για τέτοιες καταστάσεις, εκτός αν πρέπει σώνει και καλά να έχετε μια τσάντα, να την μεταφέρετε στην αντίθετη πλευρά απ’ όπου βρίσκεται η άσφαλτος και να μην έχετε αντικείμενα αξίας σε αυτήν. Και αν την αρπάξουν…, αφήστε την! Τσάντα είναι…

Κρατάτε τα κλειδιά σας ώστε να εξέχουν ανάμεσα στα δάχτυλα.

Μια άλλη απολύτως αυτοκαταστροφική, αυτοτραυματική πρακτική είναι να βάζετε τα κλειδιά σας ή ακόμα και ένα κλειδί μεταξύ των δακτύλων σας. Αυτό με την ελπίδα βέβαια, ότι χρησιμοποιώντας τα θα γρονθοκοπήσετε έναν επιτιθέμενο στο πρόσωπο στοχεύοντας ένα μάτι με κάποιο κλειδί. Σίγουρα, οι πιο σώφρονες άνθρωποι (ακόμη και εγκληματίες) σφίγγονται στη σκέψη ότι κάποιος θα τους βγάλει το μάτι. Αλλά υπάρχουν μερικά ερωτήματα που πρέπει να κάνει κανείς για αυτή την πρακτική σε όσους τη διδάσκουν:

«Έχει κάποιος από αυτούς τους ανθρώπους δοκιμάσει να χτυπήσει ένα στέρεο αντικείμενο, με κλειδιά να προβάλουν ανάμεσα στα δάχτυλά του;» 

«Έχει δοκιμάσει να καρφώσει κάτι τόσο μικρό όσο ένα μάτι με ένα κλειδί, ενώ δέχεται ξαφνική και άγρια επίθεση;» 

«Θα μπορούσε κάποια τέτοια προσπάθεια να σταματήσει έναν αποφασισμένο επιτιθέμενο ή απλά να ξυπνήσει το θηρίο μέσα του (με τις επακόλουθες φυσικές συνέπειες);»

Κατά την γνώμη μας, θα ήταν το λιγότερο ενδιαφέρον να τα δούμε να εκτελούνται με πλήρη ισχύ και σε κινούμενο «επιτιθέμενο» που αντιστέκεται σθεναρά και ανταποδίδει με δυνατά χτυπήματα ή όπλο.

Η άποψή μας

Οι άνθρωποι θέλουν να πιστεύουν ότι έχουν μια ικανοποιητική απάντηση ή λύση σε ένα πρόβλημα. Τους καθησυχάζει.

Και πάλι, για να απαντήσουμε στις παραπάνω ερωτήσεις πρέπει να είμαστε ειλικρινείς μιας και κινδυνεύει η υγεία και ίσως η ζωή μας, αλλιώς δεν κάνουμε τίποτα.

Δεν είναι θέμα σεξιστικό αλλά βιολογικό.

Η αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών απλά δεν έχουν την οστική και τη μυϊκή μάζα που έχουν οι άντρες. Ούτε τη συγκριτικά με αυτές, «κτηνώδη» δύναμη της έξαψης, ώστε να επιφέρουν βαρύ τραυματισμό (τουλάχιστον χωρίς να είναι οπλισμένες). Και αυτά αποτελούν σοβαρό μειονέκτημα.

Οι γυναίκες που μπορούν πραγματικά να «κάνουν καλά» τον μέσο άνδρα είναι πράγματι πολύ, ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ και σίγουρα πολύ εκπαιδευμένες, πιθανά σε σκληρά αθλήματα επαφής που ασκούν κάποια χρόνια.

Οι παρατηρήσεις μας σχετικά με αυτές τις τεχνικές είναι ότι, σε πρώτη φάση, αν γρονθοκοπήσετε το πρόσωπο ενός ανθρώπου με κλειδιά ανάμεσα στα δάχτυλά σας, σίγουρα θα υποστείτε τραυματισμό. Ο τραυματισμός στον επιτιθέμενο θα είναι συγκριτικά ελάχιστος και σίγουρα δεν θα είναι αρκετός για να τον σταματήσει. Σε δεύτερη περίπτωση, οι πιθανότητές σας να καρφώσετε κλειδί στο μάτι ενός ατόμου ενώ βρίσκεστε υπό επίθεση είναι ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝ. Τέλος, είναι σχεδόν εγγυημένο ότι θα τραυματίσετε το χέρι σας εάν τον χτυπήσετε και οπουδήποτε αλλού.

Θα πονέσει;

Ίσως, αλλά σίγουρα ταυτόχρονα θα εξοργιστεί και αυτό μπορεί να έχει άλλες συνέπειες…

Η πρόταση μας

Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη τεχνική που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε που περιλαμβάνει κλειδιά; 

Σίγουρα, αλλά πρέπει να εκπαιδευτείτε για να το κάνετε, αφού δεν είναι τόσο εύκολο όσο πιστεύετε να κάμψει έναν μαινόμενο επιτιθέμενο όπως θα φανταζόταν κανείς. Και όχι, δεν είναι αξιόπιστο μέσο αυτοάμυνας. Είναι περισσότερο μια ΕΝΟΧΛΗΣΗ σε έναν αποφασισμένο επιτιθέμενο, που απλά θα σας χτυπήσει επανειλημμένα και ακόμη πιο δυνατά για να «σπάσει» την αντίσταση σας.

Εξακολουθείτε να χρειάζεστε πραγματικές και δοκιμασμένες δεξιότητες.

Το περιβόητο λάκτισμα στα γεννητικά!

Ένας από τους πιο διαδεδομένους μύθους είναι το περίφημο λάκτισμα στους όρχεις. Ο αριθμός των περιπτώσεων που θα το ακούσετε από «έμπειρους» εκπαιδευτές αυτοάμυνας, είναι ακριβώς αντίθετος από την πραγματική εμπειρία τους σε επιθέσεις στον δρόμο.

Λειτουργούν; 

Η πραγματική αλήθεια είναι – ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ!

Δυστυχώς, το τμήμα του «εξαρτάται» σημαίνει ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ. Ειδικά για ένα ανεκπαίδευτο άτομο, άντρα ή γυναίκα.

Για άλλη μια φορά, πρέπει να λάβει κανείς ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ, ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει τέτοια τεχνική υπό την πίεση μιας επίθεσης. Μια συμπλοκή μεταξύ επιτιθέμενου και θύματος είναι πολύ ρευστή κατάσταση, όπου η αδρεναλίνη βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα τόσο για τον επιτιθέμενο, όσο και για τον αμυνόμενο. Η διαφορά είναι ότι ο μέσος ΑΜΥΝΟΜΕΝΟΣ δεν έχει χρησιμοποιήσει την παρατηρητικότητα του ώστε να έχει επίγνωση του περιβάλλοντος για να προετοιμαστεί ψυχολογικά και σωματικά. Ο ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΣ τα έχει ήδη όλα αυτά ΣΥΝ το στοιχείο της ΕΚΠΛΗΞΗΣ μαζί του, άρα και όλα τα πλεονεκτήματα.

Γιατί είναι έτσι;

Επειδή ο ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΣ έχει συγκεκριμένο ΣΤΟΧΟ και πρωτοβουλία κινήσεων, ενώ ο αμυνόμενος έχει το ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ του αιφνιδιασμού, της σύγχυσης και του αποπροσανατολισμού άρα είναι ευάλωτος. Η αδρεναλίνη του ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΥ είναι ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ, ενώ του ΑΜΥΝΟΜΕΝΟΥ (λόγω των στοιχείων της έκπληξης, της σύγχυσης και του αποπροσανατολισμού κλπ.) είναι ΑΣΤΟΧΗ. Και, υπό αυτές τις συνθήκες θα προκληθούν δυσμενείς επιπτώσεις («λαστιχένια» πόδια, έλλειψη συντονισμού και τάση προς τη φυγή – που δεν είναι λάθος, αλλά με την εκδήλωσή τους είναι δύσκολο να ανταπεξέλθει κανείς).

Η άποψή μας

Υπάρχουν εξίσου πολλοί πατέρες που διδάσκουν τους γιους τους πώς να προστατεύουν τους όρχεις τους, όσο και αυτοί που διδάσκουν τις κόρες τους να τους κλοτσούν.

Όμως, πιάνει μια τέτοια τεχνική;

Πιστεύουμε ότι για να λειτουργήσει καλά μια τέτοια τεχνική, είναι απαραίτητο η αμυνόμενη να ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΠΡΩΤΗ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ και ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ! Μετά να ΤΡΕΞΕΙ προς ασφαλές σημείο σαν να την κυνηγάει ένα λιοντάρι!

Γιατί πρέπει να πράξει έτσι;

Διότι κατά τη διάρκεια μιας άγριας συμπλοκής, η κλοτσιά στους όρχεις δεν είναι και τόσο αξιόπιστη. Τουλάχιστον όχι όσο θέλουν να πιστεύουν πολλοί.

Οι λόγοι;

Η απαιτούμενη ακρίβεια λόγω της ΚΙΝΗΣΗΣ και ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ είναι μείζονος σημασίας. Άλλος ανασταλτικός παράγοντας είναι οι «δόσεις» ΕΚΚΡΙΣΗΣ ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗΣ που βιώνουν οι άνθρωποι, που τους καθιστούν συχνά ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΥΣ στον πόνο.

Ακόμη και ανεκπαίδευτοι άνθρωποι είναι γνωστό ότι συνεχίζουν να μάχονται αφού έχουν χτυπηθεί δυνατά στους όρχεις. Σίγουρα το ένιωσαν, αλλά λόγω των επιπέδων αδρεναλίνης τους, μάλλον αισθάνονται τα επώδυνα αποτελέσματα αργότερα.

Πολύ αργά για τον αμυνόμενο…

Η πρόταση μας

Πιστεύουμε ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ πλήρως την ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και την ΦΥΣΙΚΟ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ. Και αυτά πρέπει να τα παρέχουν άνθρωποι που γνωρίζουν πραγματικά τις απαιτήσεις της αυτοάμυνας, κυρίως λόγω προσωπικής εμπειρίας σε πραγματικές καταστάσεις.

Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν ανυψώνονται στην περίσταση, αλλά σίγουρα πέφτουν στο επίπεδο της εκπαίδευσης που έχουν λάβει. Αν δεν υπάρχει αξιόπιστη ρεαλιστική εκπαίδευση, δεν υπάρχουν ανάλογα αποτελέσματα. Είναι πραγματικά τόσο απλό.

Οι γυναίκες που σκέφτονται ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν έναν αποφασισμένο άνδρα επειδή έχουν «ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ» και μάθανε μερικά εύκολα «ΚΟΛΠΑ» με παρτενέρ άλλες γυναίκες ΑΥΤΑΠΑΤΩΝΤΑΙ. Λυπούμαστε που το λέμε και γνωρίζουμε ότι μπορεί να ενοχλήσει αυτό το σχόλιο, αλλά είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ. Μπορούμε να σας χαϊδεύουμε τα αυτιά λέγοντας σας ψέματα, αλλά πιστεύω ότι οι άνθρωποι δικαιούνται την αλήθεια! Οι αντίπαλοι πρέπει να είναι ΑΝΤΡΕΣ και μάλιστα άνδρες που ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ, γιατί τέτοιοι θα είναι και οι πιθανότεροι αντίπαλοι.

Βοηθά η θετική σκέψη;

Μέχρι ενός…, αλλά τα «κόλπα» και οι «εύκολες τεχνικές» που διδάσκονται πλήρως ελεγχόμενα και χωρίς καμία αντίσταση, ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ σε πραγματικές συνθήκες.

Η εκπαίδευση πρέπει να προσομοιώνει όσο το δυνατόν τις συνθήκες δρόμου. Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος! Τίποτα δεν είναι εύκολο όταν δίνεις μάχη για την σωματική σου ακεραιότητα ή την ζωή σου. Δείτε πόσες γυναίκες έχουν δεχτεί άγρια βία χωρίς να μπορέσουν να κάνουν κάτι και θα το διαπιστώσετε.

Καρφώστε τον με το στυλό σας.

Αυτή είναι καλή συμβουλή αν κάποιος ξέρει τι κάνει και το έχει ασκήσει πολλές φορές υπό φυσικό-ψυχολογική πίεση. Όμως, υπάρχουν ακόμη πολλά «ΑΝ» εδώ. Δυστυχώς επειδή οι άνθρωποι πιστεύουν ότι μόνο ένα ή λίγα μόνο μαθήματα αυτοάμυνας αρκούν, μόνο αυτό πράττουν, σκεφτόμενοι πολύ λανθασμένα ότι με αυτά θα «σωθούν».

Ένα αξιόπιστο πρόγραμμα εκπαίδευσης σκληρής επαφής που διαρκεί μερικούς μήνες είναι απαραίτητο!

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός, ότι ειδικά οι γυναίκες θα χρειαστούν πολύ εξειδικευμένες δεξιότητες για να μπορέσουν να τραβήξουν το «όπλο» και να το χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά υπό πίεση.

Η άποψή μας

Τι μπορεί να πάει στραβά…;

Ένα στυλό είναι ένα σχετικά λεπτό όργανο που είναι αρκετά δύσκολο να συγκρατηθεί ακόμη και από ένα εξίσου μικρό χέρι μιας γυναίκας. Ειδικά αν κάποιος καλείται να καρφώσει μια σκληρή επιφάνεια όπως το κρανίο, τα οστά ή ακόμα και ένα σκληρό μυ. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι το στυλό θα ξεπροβάλλει από την άκρη της γροθιάς αν χρησιμοποιηθεί για να καρφωθεί με ένα χτύπημα σαν το σφυροκόπημα. Ακόμη και με τον αντίχειρα στην κορυφή του στυλό, οι πιθανότητες είναι μεγάλες, η κρούση να ωθήσει το στυλό ξεπροβάλλοντας το από την πλευρά του αντίχειρα της γροθιάς. Αυτό μπορεί και να σας τραυματίσει το χέρι.

«Μικρό το κακό προκειμένου να μην με βλάψει»

θα πείτε…

Αλλά τι να το κάνεις αν είναι να πάθεις εσύ όλη τη ζημιά ούτως ή αλλιώς λόγο αναποτελεσματικής χρήσης;

Μερικές τίμιες προσπάθειες θα το επιβεβαιώσουν αυτό. Φορέστε βαριά δερμάτινα γάντια ασφαλείας).

Η ώθηση του οργάνου κατευθείαν στο στόχο λειτουργεί καλά (κάρφωμα σαν μαχαίρι), ειδικά σε πολύ μαλακούς στόχους, αλλά αυτό απαιτεί αρκετή εκπαίδευση. Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί ψυχολογικοί παράγοντες που σχετίζονται με τη πράξη ενός καρφώματος που δεν θα αναφερθούν εδώ. Δεν είναι «ανδρικό» το θέμα αλλά ανθρώπινο και πάει πολύ βαθιά στα ανθρώπινα εσώψυχα.

Σε μαλακό ιστό, το κάρφωμα είναι μια διαφορετική ιστορία (λαιμός, μασχάλες, εσωτερικά του βραχίονα, εσωτερικά των μηρών, γεννητικά όργανα κλπ.). Αλλά μόνο αν η επίθεση είναι αλλεπάλληλη, άγρια και κατευθύνεται επιτυχώς σε αυτές τις περιοχές. Και πάλι, δεν είναι σίγουρο ότι θα εξαναγκάσει τον επιτιθέμενο σε υποχώρηση. Αντιθέτως, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει καρφωθεί αναποτελεσματικά, ωθώντας τον επιτιθέμενο να καταφύγει σε εντονότερη βία. Ελάχιστες γυναίκες μπορούν να αντέξουν μια τέτοια βίαιη επίθεση χωρίς να υποστούν βαρύ τραυματισμό, μόνιμη βλάβη ή ακόμη και να οδηγηθούν στο θάνατο.

Για να μην συμβεί αυτό, οι περισσότερες γυναίκες θα υποταγούν δεχόμενες την ταπείνωση και τον εξευτελισμό με όλα τα παρελκόμενα προβλήματα στην συνέχεια. Συμπάσχουμε, δεν φταίνε αυτές για όσα τους συνέβησαν. Όλο το φταίξιμο είναι του δράστη, αλλά να ξέρετε ότι η ζωή συνεχίζετε και το επόμενο βήμα, αφού συνέλθουν από όλες τις απόψεις, είναι να μάθουν πως να προστατεύονται σωστά.

Το ενδεχόμενο να έχουν ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ οι καρποί ή ολόκληρα τα χέρια ή και να ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΕΙ κανείς, είναι επίσης ένας πραγματικός κίνδυνος σε τέτοιες περιπτώσεις (σκεφτείτε ομαδικό βιασμό). Αυτό βέβαια πραγματοποιείται από περισσότερους από έναν επιτιθέμενους και ακυρώνει αμέσως το όπλο. Επιτρέπει όμως στο υπόλοιπο σώμα και τα κάτω άκρα να λειτουργήσουν εάν το άτομο έχει λάβει αξιόπιστη εκπαίδευση και μπορεί πραγματικά να προκαλέσει τις απαραίτητες βλάβες. Και πάλι όμως, τα ποσοστά είναι βαριά εναντίον μιας γυναίκας.

Η πρόταση μας

Εάν πραγματικά φοβόσαστε μήπως δεχτείτε μια επίθεση, θεωρούμε ότι μια λύση είναι να μάθετε ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ. Όμως, σημαντικότερο είναι να μην επικεντρώνεστε σε ό,τι διδάσκεται ως «τεχνική» καθώς και στην «ανταλλαγή τεχνικών» με την ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ. Η μάχη για την υγεία και την ζωή σας δεν είναι αθλητικός αγώνας, αλλά σκληρή συμπλοκή για επιβίωση. Αν είναι να μάθετε να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά κάποιο στυλό, να θυμόσαστε ότι πρέπει να μπορείτε να το έχετε στο χέρι σας ΕΓΚΑΙΡΩΣ. Πρωτίστως λοιπόν, πρέπει να έχετε λάβει το σωστό είδος εκπαίδευσης που θα σας εκπαιδεύσει στην ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ. Επίσης, το στυλό πρέπει να είναι στιβαρό, γιατί αυτό που θα ακολουθήσει θα είναι πιθανά πολύ άγρια επίθεση και δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να σας προδώσει.

Ανάμεσα σε όλα όσα θα χρειασθεί να μάθετε, να θυμόσαστε ότι ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ που χρησιμοποιείται σαν όπλο είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ στη χώρα μας. Θα εξετασθούν εξονυχιστικά οι λεπτομέρειες της συμπλοκής και ο βαθμός της ζημιάς που έχει προκληθεί.

Και επίσης σκεφτείτε, ότι θα είστε ΠΟΛΥ κοντά στον επιτιθέμενο για να το χρησιμοποιήσετε. ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΚΟΝΤΑ!

Εκτός από την επιτακτική ανάγκη να εκπαιδεύονται οι άνθρωποι σε θέματα αυτοάμυνας υπό έντονη πίεση και με ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΜΕΝΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ δεν υπάρχουν άλλα γνωστά μέσα, ούτε κατά προσέγγιση, που να προετοιμάσουν κάποιον, ώστε να αντιμετωπίσει έναν εξοργισμένο και αποφασισμένο άνδρα. Είναι ΔΥΣΚΟΛΟ ακόμη και για έναν άλλον ΑΝΔΡΑ να το πράξει. Πόσο μάλλον για μια γυναίκα.

Χτυπήστε τα σημεία πίεσης με το Κουμποτάν σας!

Στην περίπτωση αυτή συναντάμε τα ίδια περίπου προβλήματα που θα αντιμετωπίσει κανείς χρησιμοποιώντας ένα στυλό. Απαιτείται λοιπόν αξιόπιστη προπόνηση και καθοδήγηση από σοβαρούς ανθρώπους. Είναι μόνο οι επικίνδυνα ανίδεοι, που διδάσκουν τους μαθητές τους να χτυπήσουν σημεία πίεσης μεγέθους ενός μικρού νομίσματος ενώ δέχονται επίθεση. Επίσης, επιχειρώντας μια γυναίκα να εφαρμόσει μια ΛΑΒΗ με το αντικείμενο αυτό στον καρπό του επιτιθέμενου, είναι πολύ πιθανό να δεχθεί πολλαπλές γροθιές στο πρόσωπο μέχρι να είναι αναίσθητη. Μην απατάστε, το ίδιο ισχύει και για τους άνδρες.

Η άποψή μας

Για άλλη μια φορά, οι άνθρωποι που διδάσκουν αυτές τις τεχνικές, απλώς εμπορεύονται φύκια για μεταξωτές κορδέλες, βασιζόμενοι στην πώληση του αντικειμένου (Κουμποτάν) με σκοπό το κέρδος. Δεν έχουν ιδέα πώς είναι να δέχονται σθεναρή επίθεση από έναν δυνατό και αποφασισμένο άνδρα και, είναι προφανές ότι ποτέ δεν έχουν εφαρμόσει τέτοιες τεχνικές σε μια πραγματική συμπλοκή.

Είναι ζωτικής σημασίας να εκτιμήσουμε ότι οι περισσότεροι εκπαιδευτές πολεμικών τεχνών που πωλούν και μαθήματα αυτοάμυνας, ΠΟΤΕ δεν υπερασπίστηκαν τον εαυτό τους στο δρόμο ενάντια σε τέτοιους πραγματικά ικανούς και υπολογίσιμους επιτιθέμενους (π.χ. σκληρούς εγκληματίες).

Αυτό είναι ακόμη σημαντικότερο για τις γυναίκες, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη ότι όλοι οι άνδρες είναι υπολογίσιμοι για την πλειοψηφία των γυναικών. Η εμπειρία των αθλητών, δασκάλων και μαθητών, είναι πιθανότατα μόνο εκείνη που έχουν στις τάξεις τους με τους επίσης αθλητές μαθητές και συμμαθητές τους. Είναι εξίσου σημαντικό να εκτιμήσουμε ότι ΚΑΘΕ τεχνική θα λειτουργήσει με έναν συνεργάσιμο συμμαθητή.

Το πρόβλημα είναι ότι οι πραγματικοί επιτιθέμενοι δεν συνεργάζονται…

Η πρόταση μας

Καταλαβαίνουμε ότι τίποτα από αυτά δεν είναι αυτό που οι άνθρωποι θα ήθελαν να ακούσουν. Είναι πολύ πιο άνετο/καθησυχαστικό να πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση ενός ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ, ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΥ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΥ μπορεί να πραγματοποιηθεί με μερικά εύκολα κόλπα αυτοάμυνας, θετική σκέψη και ένα gadget.

Όμως, είναι πολύ πιο ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ να εντοπίσετε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ που πραγματικά μπορούν να σας βοηθήσουν και όχι να αναζητάτε τις συμβουλές και εκπαίδευση ενός αθλητή.

Συμπερασματικά, οι πραγματικές δεξιότητες δεν μπορούν να αντικατασταθούν με μερικά μαθήματα αυτοάμυνας ούτε από μερικά gadgets που υποτίθεται ότι θα σας σώσουν.

Τίποτα δεν αντικαθιστά την ανάγκη της ρεαλιστικής εκπαίδευσης και σκληρής εργασίας που την συνοδεύει.

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά άρθρα Αυτοάμυνας

Αντιμετώπιση

Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ είναι το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ και ΕΠΙΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ στάδιο. Αυτό που ελλοχεύει και όλους τους κινδύνους. Καταστάσεις που γεννιούνται από το γεγονός ότι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ αυτός απέναντι μας, ΤΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΧΕΙ και, ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ είναι πρόθυμος να το «τραβήξει»…

Απλό, Άμεσο, Αποτελεσματικό

Απλό, Άμεσο, Αποτελεσματικό

Ποιό είναι το δόγμα του Combatives Group; Γιατί δίνει τόση έμφαση σε αυτά τα σημεία; Πως ταιριάζουν αυτά με μια κατάσταση αυτοάμυνας; Ποια μαχητικά αθλήματα χρίζουν σεβασμό; Γιατί όμως δεν ταιριάζουν σε συνθήκες αυτοάμυνας;

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.