Το Μυστικό της Εγγύτητας

Εμείς στο Combatives Group από παλιά έχουμε πιάσει το νόημα και έχουμε βρει τρόπο ΟΛΟΙ να μπορούν να κάνουν αυτό το «κάτι» που χρειάζεται να προστατευτούν, ανάλογα με την ηλικία και φυσική κατάστασή τους. Διαβάστε να μάθετε τι είναι.

Το Μυστικό της Εγγύτητας

Εμείς στο Combatives Group από παλιά έχουμε πιάσει το νόημα και έχουμε βρει τρόπο ΟΛΟΙ να μπορούν να κάνουν αυτό το «κάτι» που χρειάζεται να προστατευτούν, ανάλογα με την ηλικία και φυσική κατάστασή τους. Διαβάστε να μάθετε τι είναι.

Το θέμα της ΕΓΓΥΤΗΤΑΣ ή αλλιώς ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ μεταξύ διαπληκτιζόμενων υπήρξε ανέκαθεν εμπόδιο.

Τελικά, χρειάζεται κανείς να είναι ΣΚΛΗΡΟΣ ή ΕΞΥΠΝΟΣ να την χειριστεί;

Μήπως βοηθάνε και τα δύο στο θέμα άμυνα με πιστόλι από επίθεση με μαχαίρι ή το ανάποδο; Μήπως στην άμυνα με μαχαίρι εναντίων άλλου επίσης με μαχαίρι; Μήπως στην άοπλη άμυνα σε επίθεση με μαχαίρι;

Θες δε θες, ΑΝΑΓΚΑΖΕΣΑΙ να αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα όταν σου παρουσιάζεται.

Το ερώτημα βέβαια είναι ποιες πιθανότητες έχεις να σου παρουσιαστούν; (Σπάνιο έως μηδαμινό περιστατικό για την μεγάλη πλειοψηφία του μέσου πολίτη στην Ελλάδα.)

Ακόμη και σήμερα με όλες αυτές τις κοινωνικές ανακατατάξεις και διακίνηση πληθυσμών, συγκριτικά με άλλες χώρες, η χώρα μας ακόμη θεωρείται μιας από τις ασφαλέστερες στον κόσμο για τον μέσο πολίτη. Βέβαια, από την άποψη του πολίτη, αυτή η σύγκριση δεν του λέει τίποτα όταν χρειάζεται να αντιμετωπίσει βίαιους παραβάτες και κακοποιούς. Για αυτόν, η ασφάλεια του προέχει. Και παρά το γεγονός ότι οι νόμοι της χώρας υπάρχουν και εφαρμόζονται σε κάποιους τομείς καλύτερα από άλλους, εννοείτε ότι δεν εφαρμόζονται από αυτά τα παραβατικά στοιχεία.

Σεβαστό ποσοστό ανθρώπων στη κοινωνία μας ψάχνουν λύσεις ώστε αν χρειαστεί ποτέ να κάνουν κάτι να υπερασπιστούν να μπορούν τουλάχιστον ΚΑΤΙ να κάνουν. Αυτό το «κάτι» όμως είναι διαφορετικό για πολλούς και ανέφικτο για τους περισσότερους. Τουλάχιστον όπως τους παρουσιάζεται και διδάσκεται σε αθλητικούς συλλόγους.

Για να μην το πάμε πολύ μακριά, μπορεί κανείς να φανταστεί την 65χρονη μητέρα του να κάνει όσα έμαθε στο Ταε Κβον Ντο σε έναν νέο, δυνατό, μεγαλόσωμο και αποφασισμένο επιτιθέμενο;

Μπορεί να φανταστεί την έφηβη κόρη ή γιο του να κατατροπώνει τέτοια εγκληματικά στοιχεία;

Μήπως μπορεί το παιδί του δημοτικού;

Μήπως τον 70χρονο πατέρα του;

Καταλαβαίνουμε αμέσως ότι η αυτοάμυνα όπως την καταλαβαίνει ο κόσμος, δεν είναι κάτι που όλοι μπορούν να κάνουν όταν διδάσκεται σε αθλητικό περιβάλλον.

Ο καθένας δικαιούται να ασκήσει αυτοάμυνα, όμως, είναι η ίδια για όλους ή μήπως πρέπει να προσαρμόζεται αναλόγως τις ανάγκες και ικανότητες του καθενός;

Εμείς στο Combatives Group από παλιά έχουμε πιάσει το νόημα και έχουμε βρει τον τρόπο που ΟΛΟΙ να μπορούν να κάνουν αυτό το «κάτι» που χρειάζεται να προστατευτούν ανάλογα με την ηλικία και φυσική κατάστασή τους.

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά άρθρα Αυτοάμυνας

Μάχη εδάφους για σκοπούς αυτοάμυνας

Μάχη εδάφους για σκοπούς αυτοάμυνας;

Όσον αφορά την αντιμετώπιση, αδίστακτου και αδυσώπητου ένοπλου ή πολλών δραστών και την μάχη εδάφους, υποστηρίζουμε σθεναρά την Απουσία, Αποφυγή και Απόδραση ΠΡΙΝ φτάσουμε στο έδαφος, διότι αλλιώς, σχεδόν μπορούμε να εγγυηθούμε ένα δυσάρεστο αποτέλεσμα.

Τι Εστί Επιβίωση = Μηδέν Κανόνες;

Εδώ θίγουμε την παγίδα της λάθος εκπαίδευσης αυτοάμυνας ή τουλάχιστον, το λάθος πνεύμα στην εκπαίδευση της αυτοάμυνας. Θα μάθουμε επίσης τι θα πει και τι πρέπει να κάνεις για να προστατεύεις τον εαυτό σου διαρκώς.

Σκληρός ή έξυπνος;

Πρέπει να είσαι σκληρός ή έξυπνος στην αυτοάμυνα;

Με τα χρόνια θεσπίσαμε αλλαγές στη νοοτροπία της κλασσικής πολεμικής τέχνης που ασκούσαμε (Ju Jutsu), όπου κύριος σκοπός είναι η μάχη για την εξόντωση του εχθρού και, κινηθήκαμε καθαρά προς την αυτοάμυνα όπου Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΕΧΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΘΕΣΗ και ο στόχος είναι κυρίως Η ΔΙΑΦΥΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.