Προπόνηση με λογική

Καμία προπόνηση δεν περιέχει το ίδιο επίπεδο βίας του δρόμου όπως τη πρόθεση θανάτωσης, όπλα, πολλοί επιτιθέμενοι κλπ. Πρέπει όμως να είναι σκληρή αλλά λογική και χωρίς χαζούς τραυματισμούς, ειδικά για σοβαρή εκπαίδευση Αυτοάμυνας.

Προπόνηση με λογική

Καμία προπόνηση δεν περιέχει το ίδιο επίπεδο βίας του δρόμου όπως τη πρόθεση θανάτωσης, όπλα, πολλοί επιτιθέμενοι κλπ. Πρέπει όμως να είναι σκληρή αλλά λογική και χωρίς χαζούς τραυματισμούς, ειδικά για σοβαρή εκπαίδευση Αυτοάμυνας.

Υπάρχει «διακόπτης» της βίας;

Η δυνατότητα να «ανοίγουμε» και να «κλείνουμε» τον διακόπτη της βίας όταν αυτό απαιτείται, δεν είναι εγγενής σε όλους. Μόνο λίγοι άνθρωποι έχουν αυτή την έμφυτη ικανότητα. Οι υπόλοιποι μπορούν να την αποκτήσουν μέσω της καλής εκπαίδευσης, Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι ακόμα και αυτό το είδος της προετοιμασίας εξακολουθεί να μην είναι η «πραγματικότητα».

Πράγματι, αλλά τουλάχιστον είναι πολύ πιο κοντά στην «πραγματικότητα» από ό, τι διδάσκεται σε Αθλητικούς Συλλόγους που ισχυρίζονται ότι διδάσκουν «Αυτοάμυνα» (Πως; με αθλητικό πνεύμα και ήθη;;;).

Μπορεί να αναρωτιέστε γιατί το ισχυριζόμαστε αυτό;

Για πολλούς και διάφορους λόγους αλλά κυρίως διότι σε Αθλητικούς Συλλόγους Πολεμικών Τεχνών και Μαχητικής Άθλησης, όλα ξεκινάνε με το αντίστοιχο του “fight” ή “begin” ή το λεγόμενο ιαπωνικό “Hajime”. Οι «μάχες» έχουν μια αρχή και ένα τέλος που προσδιορίζεται από τον προκαθορισμένο χρόνο, τον δάσκαλο ή τον διαιτητή σε αγώνες. Υπάρχει δηλαδή η προετοιμασία σε ψυχοσωματικό επίπεδο και ένα τέλος στη «βία» με την εντολή κάποιας αρχής, ακόμη και στα σκληρά μαχητικά αθλητικά συστήματα όπως την Πυγμαχία, το Kick boxing, το ΜΜΑ κλπ. Δεν υπάρχουν στοιχεία όπως η πρόθεση θανάτου, όπλα, πολλοί επιτιθέμενοι και πολλά άλλα…

Οι προπονήσεις από την πρώτη κιόλας εβδομάδα σε οποισδήποτε Αίθουσα Άσκησης Combatives του Combatives Group είναι πολύ διαφορετικές από εκείνες που θα λάβετε οπουδήποτε αλλού.

Οι δεξιότητες και γνώσεις που θα αποκτηθούν από έναν προσηλωμένο ασκούμενο σε τρίμηνο σεμινάριο είναι ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ από πολλές απόψεις.

Παίρνουμε την εκπαίδευση μας πολύ σοβαρά και η εργασιακή ηθική στις αίθουσές μας είναι πολύ ανεπτυγμένη.

Το τηρούμε αυτό γιατί το θέμα της προσωπικής ασφάλειας και της επιβίωσης είναι πολύ σημαντικά για εμάς και τους «δικούς μας», ακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι για σας και τους «δικούς σας».

Ο τραυματισμός (ή και χειρότερα), δεν είναι ευχάριστος για κανέναν, εντούτοις αποτελεί μια μεγάλη πιθανότητα σε πραγματικές καταστάσεις. Η νοοτροπία που είναι διάχυτη στο Combatives Group είναι ότι δεν μπαίνουμε ποτέ σε «περιπέτειες» θέλοντας να τραυματιστούμε ή δεχόμενοι με ηττοπάθεια ότι θα τραυματιστούμε. Φυσικά προτιμάμε να μην συμβεί, αλλά αν συμβεί, βάση της σκληρής προπόνησης και καταπόνησης μας, θα το χειριστούμε ανάλογα εκείνη τη στιγμή.

Το μυαλό μας πρέπει να είναι εστιασμένο στο τι θα κάνουμε εμείς σε αυτόν!

Αυτά τα αναφέρουμε διότι η σκληρή ρεαλιστική κατάρτιση είναι καλή και αναγκαία. Όμως, ακόμη και αυτή δεν είναι «αληθινή» διότι λείπει η παράμετρος της «δολοφονικής πρόθεσης» να κάνει κανείς πραγματικό κακό.

Ακόμα και όταν εφαρμόζεται σκληρή εκπαίδευση χωρίς προστατευτικά, (σπάνιο αλλά υπαρκτό στις ελάχιστες σχολές του είδους στον κόσμο) που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα, ακόμη και τότε δεν ασκείται με πρόθεση να προκαλέσει οδυνηρές σωματικές βλάβες ή να σκοτώσει. Ωστόσο, είναι πολύ σκληρό για το κορμί, το οποίο διατρέχει μετρημένο ρίσκο σοβαρού τραυματισμού, αλλά τελικά χρησιμεύει για να σκληραγωγηθεί σημαντικά.

Βλέπουμε λοιπόν ότι κατά κανόνα, ασχέτως πόσο σκληρή είναι η εκπαίδευση, οι συνασκούμενοι πάντα θα εφαρμόζουν κάποια αυτοσυγκράτηση. Είτε επειδή επικρατεί η κοινή λογική, είτε επειδή υπάρχει ο φόβος ότι θα μας κάνει ο συνασκούμενος τα ίδια, είτε επειδή υπάρχει σεβασμός για το συνασκούμενο και την υγεία του.

Εξάλλου, οι περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται και αν εμφανίζονται στο χώρο εργασίας τους μοιάζοντας με ένα πάντα (την αρκούδα panda – με δύο μαύρα μάτια), σίγουρα θα προκαλέσουν σάλο μεταξύ των υπολοίπων. Και αν αυτό συνέβαινε τακτικά, θα μπορούσε να στοιχίσει ακόμη και την θέση εργασίας του ή αν είναι αυτοαπασχολούμενοι, την επιχείρησή τους. Πρέπει λοιπόν ακόμη και στις Αίθουσες Combatives, να είμαστε πρακτικοί σε αυτό το θέμα.

Τελικά, πώς λοιπόν μπορεί κάποιος να καλλιεργήσει

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά άρθρα Αυτοάμυνας

Το Μυστικό της Εγγύτητας

Το Μυστικό της Εγγύτητας

Εμείς στο Combatives Group από παλιά έχουμε πιάσει το νόημα και έχουμε βρει τρόπο ΟΛΟΙ να μπορούν να κάνουν αυτό το «κάτι» που χρειάζεται να προστατευτούν, ανάλογα με την ηλικία και φυσική κατάστασή τους. Διαβάστε να μάθετε τι είναι.

Γίνε μέλος της Κοινότητας του Combatives Group, μαθαίνοντας και δοκιμάζοντας ρεαλιστικές δεξιότητες αντιμετώπισης της βίας.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.