Combatives και αυτοπροστασία

Πόση έμφαση δίνει το Combatives Group στα θέματα αυτοπροστασίας; Γιατί θεωρεί αυτές τις δεξιότητες μείζονος σημασίας; Πως δοκιμάζουν οι ασκούμενοι το «μέταλλο» τους σε σεμινάρια Combatives;

Combatives και αυτοπροστασία

Πόση έμφαση δίνει το Combatives Group στα θέματα αυτοπροστασίας; Γιατί θεωρεί αυτές τις δεξιότητες μείζονος σημασίας; Πως δοκιμάζουν οι ασκούμενοι το «μέταλλο» τους σε σεμινάρια Combatives;

Το παράδειγμα αυτοπροστασίας του Combatives Group υπερισχύει

Για ποιο λόγο λοιπόν προωθούμε το Σύστημα Αυτοάμυνας Combatives ως εξέλιξη της Αυτοπροστασίας;

Όλα γυρίζουν πίσω στην πρώτη παράγραφο του πρώτου κεφαλαίου.

«Είναι διαφορετικά;»

Η Αυτοάμυνα του Combatives Group ως σύστημα και μεθοδολογία, όπως διδάσκεται σήμερα, αποτελεί εξέλιξη του πλήρως δοκιμασμένου σε μάχη συστήματος (από τη δεκαετία του 1910 μέχρι το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Ψυχρό Πόλεμο που ακολούθησε).

Το κοινό μεταξύ των πολεμικών τεχνών που χρησιμοποιούσαν στο ΜΕΣΑΙΩΝΑ και σ’ αυτές που χρησιμοποιούσαν τα ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ 1800 (ελάχιστα συστήματα) και, το Combatives που χρησιμοποιείται ΣΗΜΕΡΑ στις Αίθουσες Άσκησης του Combatives Group είναι το ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΗΣ στη ΜΑΧΗ και σε ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ.

Αυτό δεν ισχύει για τις σύγχρωνες πολεμικές τέχνες. Αυτές τείνουν να διδάσκουν πολλές μη δοκιμασμένες «τεχνικές μάχης» εδώ και πολλά χρόνια και, για να γίνει κάποιος επαρκής, πρέπει να επενδύσει πολύ χρόνο και προσπάθεια λόγο της «αθλητικής-τεχνικής» τους ιδιότητας.

Ποσο;

Δεκαετίες καθημερινής εξάσκησης! ΜΟΝΟ έτσι μπορεί κανείς να αποκαλείται από άλλους Μάστερ «ΜΑΣΤΕΡ»! Άρα, δεν είναι ούτε αυτοβραβόμενος τίτλος ούτε ιδιότητα.

Αντιθέτως, το αυθεντικό Combatives έχει ΛΙΓΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ που είναι σχεδιασμένες για να είναι ΑΠΛΕΣ, ΕΥΚΟΛΕΣ στη ΜΑΘΗΣΗ και τη ΧΡΗΣΗ. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τρομερή ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ από την ΠΡΩΤΗ ΚΙΟΛΑΣ ΜΕΡΑ και στις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ από ΑΠΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Δεν αμφισβητήθηκε ποτέ στις Αίθουσες Άσκησης Combatives το ΑΝ μπορεί κάποιος ασκούμενος Combatives μας να εκτελέσει τις ελάχιστες ΤΕΧΝΙΚΕΣ μας. Ωστόσο, ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ και συνεπώς ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ η ΨΥΧΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ του εκάστοτε ασκούμενου μας, με τον Θωρακισμένο Αντίπαλο ή, ΜΕΡΙΚΟΥΣ θωρακισμένους αντιπάλους που ΔΕΝ ΤΟΥ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ.

Αυτό έρχεται σε αντιδιαστολή με τις σύγχρονες λεγόμενες πολεμικές τέχνες.

Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι η Αυτοάμυνα του Combatives Group ως σύστημα δεν διαθέτει πολύπλευρη και ποικίλη τεχνική. Αλλά, εμείς γνωρίζουμε ότι όσα του λείπουν σε αυτούς τους τομείς, το έχει σε καμπύλη γρήγορης εκμάθησης, απλότητα, ευθύτητα, αποτελεσματικότητα και ωμή βία.

Οι Τακτικές και Τεχνικές μας είναι δοκιμασμένες σε πραγματικές μάχες και συμπλοκές, όχι θεωρίες του αθλητικού συλλόγου πολεμικών τεχνών.

Έχουν σχεδιαστεί για να δουλεύουν όταν ο μαχόμενος είναι ΣΤΡΕΣΑΡΙΣΜΕΝΟΣ από ΦΟΒΟ, ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ και πιθανότατα ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΟΣ από ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟ καθώς βρίσκεται σε μια κατάσταση όπου μάχεται για την επιβίωση του.

Το βραβείο εδώ είναι να φύγεις ζωντανός!!

Στις Αίθουσες Άσκησης του Combatives Group παίρνουμε το θέμα της προσωπικής ασφάλειας και της αυτοπροστασίας πολύ σοβαρά. Η ψυχοσύνθεση και η άκαμπτη θέληση για επιβίωση είναι αναγκαίες προϋποθέσεις ενός καλού μαχητή και, η εκπαίδευση σε βάθος χρόνου σε οποιαδήποτε αίθουσα του Combatives Group θα βοηθήσει τον καθένα να αποκτήσει αυτές τις ιδιότητες. Είναι σημαντικό να εκτιμήσουμε ότι δεν είναι μόνο οι τεχνικές που χαρακτηρίζουν ένα σύστημα μάχιμο, αλλά ο συνδυασμός της μεθοδολογίας της εκπαίδευσης, της ψυχοσύνθεσης, της τακτικής, των δεξιοτήτων, του συναισθηματικού περιεχομένου και του τρόπου σκέψης και λειτουργίας που ενθαρρύνεται να καλλιεργήσει κάποιος.

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά άρθρα Αυτοάμυνας

Κάλυψη, Κλείσιμο, Αντεπίθεση

Κάλυψη, Κλείσιμο, Αντεπίθεση!

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να κλείσει κανείς την απόσταση μεταξύ συμπλεκόμενων; Είναι απαραίτητο να το κάνει κανείς αυτό ή πιο σωστό να απομακρυνθεί από τον κίνδυνο; Υπάρχει τρόπος να γίνει με ασφάλεια;

Το Μυστικό της Εγγύτητας

Το Μυστικό της Εγγύτητας

Εμείς στο Combatives Group από παλιά έχουμε πιάσει το νόημα και έχουμε βρει τρόπο ΟΛΟΙ να μπορούν να κάνουν αυτό το «κάτι» που χρειάζεται να προστατευτούν, ανάλογα με την ηλικία και φυσική κατάστασή τους. Διαβάστε να μάθετε τι είναι.

Τι Εστί Επιβίωση = Μηδέν Κανόνες;

Εδώ θίγουμε την παγίδα της λάθος εκπαίδευσης αυτοάμυνας ή τουλάχιστον, το λάθος πνεύμα στην εκπαίδευση της αυτοάμυνας. Θα μάθουμε επίσης τι θα πει και τι πρέπει να κάνεις για να προστατεύεις τον εαυτό σου διαρκώς.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.