Η οικονομική βιωσιμότητα των «πολεμικών τεχνών»

Είναι σωστό να ονομάζονται «πολεμικές» τέχνες αν δεν είναι πραγματικά πολεμικές; Κατά πόσο έχουν αλλάξει από τα παλαιότερα χρόνια; Τι είναι αυτό που πουλιέται σήμερα; Πώς διαφέρει από την φιλοσοφία, μεθοδολογία και νοοτροπία του Combatives Group;

Η οικονομική βιωσιμότητα των «πολεμικών τεχνών»

Είναι σωστό να ονομάζονται «πολεμικές» τέχνες αν δεν είναι πραγματικά πολεμικές; Κατά πόσο έχουν αλλάξει από τα παλαιότερα χρόνια; Τι είναι αυτό που πουλιέται σήμερα; Πώς διαφέρει από την φιλοσοφία, μεθοδολογία και νοοτροπία του Combatives Group;

Το χρήμα

Η πολεμική τέχνη (καμία σχέση με τις σημερινές), όπως διδασκόταν αρκετές εκατοντάδες χρόνια πριν, ήταν οπλισμένη και καθαρά προσανατολισμένη στη μάχη (μιας και τότε αποτελούσε τέχνη του πολέμου) και είχε ακριβώς την ίδια μεθοδολογία και φιλοσοφία με το σύγχρονο Στρατιωτικό Combatives.

Στοιχεία από αυτά αφομοιώθηκαν από τους πολίτες της εποχής οι οποίοι τα χρησιμοποίησαν για σκοπούς της αυτοάμυνας. Δεν ήταν η κάθε στρατιωτική δεξιότητα αναγκαία για τον μέσο πολίτη. Με την εμφάνιση των μαχητικών αθλημάτων, ακόμη και αυτό έχει εκλείψει. Η διαδικασία για να γίνει αυτό ήταν ότι τότε έμειναν άνθρωποι που έχοντας μελετήσει πολύ καλά το θέμα άρχισαν να πουλάνε τις γνώσεις τους σε επίσημες σχολές. Αυτές με τη σειρά τους στα επόμενα χρόνια εμπορευματοποιήθηκαν σε μορφή άθλησης. Καθόλου μεμπτό μιας και πολλοί περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται με το είδος…

Γι’ αυτούς που είναι καλοί στο εμπόριο, οι σημερινές πολεμικές τέχνες αποτελούν το μέσο για να βγάλουν εύκολα χρήματα πρός το ζήν ή κάτι εξτρά.

Για όσους πληρώνουν τα λεφτά στους προαναφερθέντες, αυτό που παίρνουν στην πλειοψηφία των πολεμικών τεχνών είναι φυσική άσκηση, πρόγραμμα ενδυνάμωσης, μερικές φορές χόμπι αλλά σπάνια αν όχι ποτέ, πραγματική αυτοάμυνα.

Η κότα με τα χρυσά αυγά

Για πολλά χρόνια ακόμη και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι χρησιμοποιούν τις πολεμικές τέχνες ως βιοποριστικό μέσο. Αυτό δεν μας βρίσκει καθόλου αντίθετους, ο καθένας κάνει ότι είναι ικανός για να ζήσει την οικογένεια του.

Αυτή η προσέγγιση όμως αφαιρεί πολλά στοιχεία που είναι μείζονος σημασίας για την πρακτική αυτοάμυνα αντικαθιστώντας τα με απίστευτα ευφάνταστες τεχνικές που φαίνονται ωραίες, δείχνουν εντυπωσιακές αλλά δεν έχουν καμία ελπίδα στη πραγματικότητα. Αυτό είναι το στοιχείο της «τέχνης» και αυτό πουλάνε αυτοί οι άνθρωποι. Την «τέχνη» όχι το «πολεμικό» στοιχείο. Αυτό έχει εκλείψει εδώ και αιώνες.

Η τακτική αυτή έχει δημιουργήσει μεγάλους αριθμούς ανθρώπων που ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους μέχρι να δοκιμαστούν στη πραγματικότητα συχνά με άσχημα αποτελέσματα…

Τη κότα με τα χρυσά αυγά τελικά την καρπώνεται ο δάσκαλος του αθλητικού συλλόγου και είναι ο αθλούμενος με την εσφαλμένη αντίληψη ότι έχει γίνει πολεμιστής που την πληρώνει.

Σε αυτό το σημείο καλείται ο ενδιαφερόμενος στο είδος να ξεκαθαρίσει αν θέλει το στοιχείο της «τέχνης» ή του «πολέμου».

Τα Combatives στην πολιτική τους χρήση (όπως διδάχθηκαν στις αρχές το 1915), είναι ένα «σκληρό» σύστημα ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ και ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ, ΑΟΠΛΟ και ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ σχεδιασμένο να ΥΠΟΤΑΣΣΕΙ (Αστυνομία) και να ΕΛΕΓΧΕΙ ή να δημιουργεί μια ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΙΑΦΥΓΗ/ΑΠΟΦΥΓΗ (Πολίτες).

Αν θέλουμε να τα προσεγγίσουμε σε ένα αγριότερο επίπεδο (όπως διδάχθηκαν στις αρχές του 1942) ήταν σχεδιασμένα να ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ και να ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ (Στρατός, Ειδικές Δυνάμεις, Μυστικές Υπηρεσίες). Ο στόχος ήταν ένας:

Να κατατροπώσεις τον αντίπαλο όσο ταχύτερα και αποτελεσματικότερα γίνεται με τη λιγότερη φθορά σε εσένα.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ!

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά άρθρα Αυτοάμυνας

Απλό, Άμεσο, Αποτελεσματικό

Απλό, Άμεσο, Αποτελεσματικό

Ποιό είναι το δόγμα του Combatives Group; Γιατί δίνει τόση έμφαση σε αυτά τα σημεία; Πως ταιριάζουν αυτά με μια κατάσταση αυτοάμυνας; Ποια μαχητικά αθλήματα χρίζουν σεβασμό; Γιατί όμως δεν ταιριάζουν σε συνθήκες αυτοάμυνας;

Άσκησε Πίεση με Ζήλο

Άσκησε Πίεση με Ζήλο

Ποιά άμυνα είναι η καλλίτερη; Ποιός έχει το ανώτερο πνεύμα σε μια συμπλοκή, ο αμυνόμενος ή ο επιτιθέμενος; Πόσο μπορούμε να δοκιμάσουμε την ανοχή του νόμου;

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.