Η Φιλοσοφία του Combatives

Η βία στον δρόμο είναι συνήθως αιφνιδιαστική και πολύ απότομη διαρκώντας μόνο λίγα δευτερόλεπτα. Ποιός ο λόγος λοιπόν να μάθει κανείς εκατοντάδες ή και χιλιάδες τεχνικές όταν ο χρόνος εφαρμογής των δεν είναι παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα;

Λίγα = Πολλά

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Το Combatives Group Σύστημα είναι ΠΟΛΥ ΛΙΤΟ. Στηρίζεται σε λίγες και καλά δουλεμένες τεχνικές. Οι όσες τεχνικές εφαρμόζονται σε καταστάσεις αυτοάμυνας πρέπει να εκτελούνται με «λυσσαλέα» επιθετική πρόθεση. Η επιβίωση δεν σηκώνει διαπραγματεύσεις και ημίμετρα. Το Combatives Group Σύστημα υποδεικνύει παντελή απουσία ευγενούς άμιλλας, αθλητικής συμπεριφοράς και κανόνων.

Οι λόγοι που ακολουθείται αυτή η προσέγγιση, είναι ότι η αντίδρασή του αμυνόμενου πρέπει να είναι όσο άγρια όσο και η ίδια η βία του δρόμου για να ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ τον επιτιθέμενο να εγκαταλείψει. Εννοείτε ότι αυτά πραγματoποιούνται μόνο εφόσον κινδυνεύει η υγεία και η ζωή του.

Ο καλά εκπαιδευμένος ασκούμενος ή ασκούμενη Combatives εφαρμόζει τις απλές, άμεσες και κυρίως αποτελεσματικές τακτικές και τεχνικές μας βάση ΕΝΣΤΙΚΤΟΥ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ.

Αν παρατηρήσει κανείς μια κοινή συμπλοκή στον δρόμο θα διαπιστώσει ότι είναι σύντομη, βίαιη και εκτός ελέγχου με παντελή έλλειψη λογικής, τεχνικής, ήθους και αντίληψης του νόμου. Η επιθέσεις είναι ξαφνικές και συχνά χωρίς ιδιαίτερη τεχνική αφού παύει να λειτουργεί η ανθρώπινη κοινή λογική και αναλαμβάνει το ζωώδες ένστικτο επιβίωσης. Κανείς δεν εκτελεί τέλειες τεχνικές όπως τις έχει διδαχθεί σε έναν αθλητικό σύλλογο, ειδικά εφόσον η ίδια η περίσταση και το περιβάλλον δεν είναι ελεγχόμενα.

Σε τέτοιες καταστάσεις ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ το Παρασυμπαθητικό Νευρικό Σύστημα. Όμως, αναλαμβάνει ΑΚΟΥΣΙΑ το Συμπαθητικό Νευρικό Σύστημα με όλες τις αδυναμίες και συνέπειές του. Την έλλειψη ορθής σκέψης, την μείωση του οπτικού πεδίου, την μείωση του ακουστικού φάσματος, την απώλεια λεπτών και σύνθετων μηχανικών κινήσεων κ.α. και κυριαρχεί μόνο το ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ και οι ΒΑΡΙΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.

Όσα υποτίθεται ότι πιστεύει κανείς ότι λειτουργούν στο ελεγχόμενο περιβάλλον του αθλητικού συλλόγου, ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ στην πραγματικότητα του δρόμου.

Ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να εξασφαλίσει κανείς ότι θα μπορέσει να λειτουργήσει υπό πραγματικές συνθήκες, είναι να εκπαιδευτεί σε χώρους που διδάσκουν με τρόπο που πλησιάζει τέτοιες συνθήκες.

Αυτό ακριβώς πραγματοποιούμε μέσω της Ρεαλιστικής Αυτοάμυνας στην κοινότητα του Combatives Group.

Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ δεν έχει αντίγραφο

«Λίγα ίσον πολλά.» – Robert Browning 1855

Στους κόλπους των πολεμικών τεχνών, είναι σχεδόν δεδομένο ότι κάποιος που θέλει να μάθει την τέχνη, πρέπει να μάθει ΠΟΛΛΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ για να το καταφέρει. Τουλάχιστον έτσι προβάλλεται από τον καθένα που διδάσκει αυτά τα είδη.

Για τους κυνικούς, είναι:

«Τρόπος να σε αρμέγουν επί χρόνια.»

Για τους φιλόσοφους είναι:

«Mια μορφή τέχνης που χρειάζεται χρόνια.»

Για τους άστοχους είναι:

«Τρόπος να δείρεις τον κάθε ****** που ψάχνεται.»

Για όσους βρίσκονται σε πεδίο μάχης σώμα με σώμα είναι:

«Μη ρεαλιστικά και αδύνατον να εφαρμοστούν με τον φέρον εξοπλισμό.»

Για όσους ασχολούνται με την καθ’ αυτού ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ, στον δρόμο είναι:

«Πλεονασμός που δεν έχει καμία σημασία ή σχέση με την πραγματικότητα.»

Σε πραγματικές συνθήκες για πολίτες, αυτοάμυνα είναι να γνωρίζεις όσα χρειάζεται για να δημιουργήσεις ΔΙΟΔΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ή να καταστήσεις τον επιτιθέμενο ΑΠΡΟΘΥΜΟ ή ΑΝΙΚΑΝΟ να συνεχίσει.

Αν τα πάρουμε με την σειρά, γρήγορα θα καταλάβουμε ότι στην αυτοάμυνα δεν έχει καμία σχέση ο αριθμός των τεχνικών που γνωρίζει κανείς, με τις πραγματικές ανάγκες της εφαρμογής της.

Η συντριπτική στατιστική των επιθέσεων στον δρόμο μας δείχνει ότι κρατούν μεταξύ 1 και 7 δευτερόλεπτα περίπου. Αν είναι καβγάς μεταξύ δύο ή πολλών, μπορεί ναι είναι μια σειρά από συμπλοκές που όλες κρατούν μέσο όρο τον ίδιο χρόνο η κάθε μια.

Εδώ γεννιέται το ερώτημα:

«Αν οι επιθέσεις κρατούν μόνο ελάχιστα δευτερόλεπτα, γιατί πρέπει να μάθει κανείς εκατοντάδες τεχνικές;»

Η απάντηση βέβαια είναι ότι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. Βάσει επιστημονικής έρευνας και μελέτης των ψυχολόγων Hick και Hyman (ομώνυμη μελέτη), όσες περισσότερες επιλογές έχει να κάνει κανείς, τόσο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ χρειάζεται να επιλέξει την ΣΩΣΤΗ ΛΥΣΗ.

Πέρα από την διαδικασία της εύρεσης λύσης, ο καθένας καλείται και να την βρει στον ελάχιστο χρόνο που διαθέτει στο μέσο μιας επίθεσης, όπου ψυχολογικά βρίσκεται ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ.

Καθόλου ρεαλιστική προσέγγιση.

Αυτός είναι ο λόγος που στο Combatives Group ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μάθησης που ακολουθούν οι καλοί πυγμάχοι. Λίγες και καλά δουλεμένες τεχνικές που επαναλαμβάνονται και δοκιμάζονται χιλιάδες φορές.

Λίγα ίσον πολλά…

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Τα πλέον δημοφιλή άρθρα

Combat Physical Fitness
Fitness

Combat Physical Fitness

Πρόγραμμα γυμναστικής για άνδρες και γυναίκες. Ειδικά διαμορφωμένο με κλιμακούμενη ένταση που ξεκινάει από επίπεδο για αρχάριους και λήγει σε επίπεδο για επαγγελματίες που χρειάζεται να είναι στη καλλίτερη φόρμα.

Πόσο Combative είσαι;

Χρειάζεται να είναι κανείς ψηλός και δυνατός ή μήπως χρειάζεται πολλές τεχνικές για να είναι Combative; Τι σημαίνει ο όρος “Combative” και τι ο όρος “Combatives” Ποιά η διαφορά και γιατί χρειάζεται να την γνωρίζουμε. Εδώ θα δώσουμε σαφείς απαντήσεις στους όρους και έννοιες που συνδέονται με αυτό.

Πώς να Αποφύγεις τον Βιασμό
Βιασμός

Αποφυγή βιασμού: Βασικές οδηγίες ασφάλειας

Πότε πρέπει να έχεις το νου σου; Πρέπει να εμπιστεύεσαι τα συναισθήματά σου; Πότε πρέπει να δείξεις ιδιαίτερη προσοχή; Πότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για διαφυγή ή αυτοάμυνα; Πότε είσαι πιο ευάλωτη;