Απραξία και η δράση

«O φόβος έχει δυο κόρες, την απραξία και την δράση», όποια από τις δυο και να επιλέξεις, για να είσαι σίγουρος/η, ότι επέλεξες τη σωστή… το αποτέλεσμα της επιλογής σου, πρέπει να είναι πάντα το ίδιο: «ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΑΣΦΑΛΗΣ!!!»

Πολλοί έχουν να διηγηθούν μια ιστορία, που οι ίδιοι ή κάποιος γνωστός τους «μονομάχησε», κάτω από τον κόκκινο ήλιο, για μια χούφτα δολάρια ή για τα μάτια της Ωραίας Ελένης!!

Αυτά όλα είναι πολύ διασκεδαστικά…

Να τα αφηγείσαι στους φίλους σου, σε ένα αναπαυτικό καναπέ, τις Κυριακές, τρώγοντας πίτσα ή ίσως για να κανείς τον «καμπόσο» στο ωραίο φύλο. Συνήθως αυτοί που αφηγούνται, δεν είναι και οι άμεσα εμπλεκόμενοι. Αυτοί που βίωσαν ακραίες συνθήκες στρες, μένουν απλά σιωπηλοί, γιατί προσπαθούν να ξεχάσουν…

Τις νύχτες, κάποιες φορές, ξυπνούν ιδρωμένοι. Άλλοι κάνουν ψυχανάλυση και παίρνουν φάρμακα. Άλλοι απέκτησαν μόνιμες σωματικές βλάβες. Επίσης κάποιοι άλλοι δεν αφηγούνται την ιστορία τους… γιατί πολύ απλά, δεν είναι πια κοντά μας. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί, που σαπίζουν στη φυλακή, λόγω άγνοιας των συνεπειών τους.

Πιστέψτε με πως όλοι οι παραπάνω, δεν θέλουν να αφηγηθούν την «ιστορία» τους, δεν θέλουν, καν να την θυμούνται και κάποιοι άλλοι απλά δεν την θυμήθηκαν ποτέ. Δεν την θυμήθηκαν ποτέ, γιατί αυτό που τους συνέβη, ήταν εκτός των ορίων που είχαν θέσει στο μυαλό τους. Είναι αυτό που λέμε …

«Δεν πιστεύω αυτό που μου συνέβη.»

ΠΑΝΙΚΟΣ και ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ, ο τέλειος συνδυασμός για λανθασμένες αποφάσεις. Και ο καλύτερος συνδυασμός για αυτόχειρες, ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΣΗ των ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ σε ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ με έναν ΥΠΕΡΜΕΓΕΘΗ ΕΓΩΙΣΜΟ… Απίστευτο δίδυμο:

Ο Ηλίθιος και ο Πανηλίθιος!!!

Το τραγικό με κάποια από αυτά τα παραδείγματα είναι, ότι κάποιοι από αυτούς, ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΡΑΓΟΙ, ΕΝΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ… και κάποιοι ΕΔΡΑΣΑΝ, ΕΝΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠΡΑΓΟΙ.

Έχω μια φράση στο μυαλό μου, συνέχεια, σε τέτοιες περιπτώσεις:

«O φόβος έχει δυο κόρες, την απραξία και την δράση», όποια από τις δυο και να επιλέξεις, για να είσαι σίγουρος/η, ότι επέλεξες τη σωστή… το αποτέλεσμα της επιλογής σου, πρέπει να είναι πάντα το ίδιο:

«ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΑΣΦΑΛΗΣ!!!»

Μη διστάσεις να παραδεχθείς ότι δε μπορείς να ανταπεξέλθεις και να φύγεις τρέχοντας. Μη διστάσεις να δώσεις «τόπο στην οργή» για να απόκλιμακώσεις, μια κατάσταση, ακόμα και αν νιώθεις να σε «πνίγει το δίκιο». Τελευταίο και πιο κύριο, ΜΗ ΔΙΣΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙΣ, όταν είσαι με την «πλάτη στον τοίχο», όταν δηλαδή, είναι ζήτημα ΖΩΗΣ και ΘΑΝΑΤΟΥ.

25/07/2018

Ζαμπέτης Θάνος

Μοιράσου το:

Σχετικά άρθρα

Oh Fuck!

Λένε τίποτα οι μαύρες ζώνες και οι τίτλοι στη πραγματικότητα του δρόμου; Μήπως ενδιαφέρεται ο επιτιθέμενος αν έχεις τέτοια όταν σκοπεύει να σε σκοτώσει; Χρειάζεται να είναι κανείς εκπαιδευμένος σε πολεμικές τέχνες για να μπορέσει να προστατευτεί ή να αμυνθεί;

Ακούστε και διαβάστε!

Ποιά κοινά έχει το Σύστημα Αυτοάμυνας Combatives με πολεμικές τέχνες; Ποιες διαφορές το κάνουν να ξεχωρίζει; Τι είναι τα σημαντικότερα πράγματα που διδάσκονται σε Αίθουσες Ασκήσης Combatives;

Το combatives ανεβάζει τις πιθανότητες

«Το Combatives θα βοηθήσει να ΜΕΙΩΣΕΙΣ το ΧΡΟΝΟ που ΠΑΓΩΝΕΙΣ λόγω ΦΟΒΟΥ. Η αλήθεια είναι ότι ο φόβος δεν φεύγει ποτέ! Όταν φτάσουμε σε αυτή τη κατάσταση, η καταστολή επιβάλλεται άμεσα.»

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.