Τα Μυστικά της Νομικής Πρόληψης

Ο δικηγόρος σας θα σας βοηθήσει να πείτε τα γεγονότα σας “κατόπιν εορτής” σωστά. Είναι δουλειά του να προστατεύσει τα δικαιώματα σας.

Στο προηγούμενο άρθρο, συζητήσαμε την Άσκηση της Βίας και όλα τα στάδια της ολοκληρώνοντας το . Αυτό το άρθρο αποτελεί της σειράς.

.

Σε αυτό το σημείο, έχουμε εφαρμόσει .

Στην ιδανική περίπτωση, αφού ακλουθήσαμε τα πρωτόκολλα που ασκούμε στο C.G., μέσα από τα βήματά μας, έχουμε επίσης δημιουργήσει ένα κατάλογο ελέγχου των ενεργειών (μέσω του Combatives Σχεδίου Δράσης μας). . (Δείτε – Διαχείριση ΑπειλήςΣχέση Απειλής ΒίαςΆσκηση Βίας).

1.

Για τους πολίτες, υπάρχουν πολλά που μπορούν να ειπωθούν για τη πράξη της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ από τον κίνδυνο προς την ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Αυτό αποτελεί ένστικτο επιβίωσης και δεν υπάρχει ντροπή στο να επιθυμεί κανείς να φτάσει στο σπίτι του ζωντανός και άθικτος. Σε αντίθεση με έναν αστυνομικό, δεν είναι υποχρεωμένος ο πολίτης να αποτρέψει και στη συνέχεια να συλλάβει έναν βίαιο ύποπτο ή δράστη. Εμείς στο C.G. συνιστούμε σε κάθε πολίτη ασκούμενο μας με το που έχει αποφύγει ή αποδράσει ή ασκήσει βία σε αυτοάμυνα, να κατευθυνθεί γρήγορα προς ασφάλεια.

Υπάρχουν βέβαια και αρκετοί καλοί λόγοι για αυτή την ενέργεια, οι περισσότεροι από τους οποίους καλύπτονται στο άρθρο (Δείτε Σχέση Απειλής Βίας – σημείο #6). Εκτός από το γεγονός του αν έχετε κάνει ζημιά στον επιτιθέμενο και, μείνετε στη σκηνή, σύμφωνα με τη διαδικασία της αστυνομίας και την Ελληνική νομοθεσία, θα οδηγηθείτε στο αστυνομικό τμήμα υπό κράτηση.

Ο λόγος που αυτό λαμβάνει χώρα;

Οι αστυνομικοί που φθάνουν στη σκηνή, δεν γνωρίζουν τι έγινε και υποχρεούνται από το νόμο να συγκεντρώσουν πληροφορίες, πράγμα που σημαίνει την κράτηση ή ακόμα και τη σύλληψη υπόπτων/εμπλεκόμενων στη σκηνή (ελέγξτε με το δικηγόρο σας τι πρέπει να κάνετε γι’ αυτό).

Η εκκένωση της σκηνής είναι επίσης ένας καλός τρόπος να διασφαλίσουμε ότι θα αποτρέψει τους φίλους του επιτιθέμενού σας, αν κάποιοι είναι παρόντες, να απειλήσουν την υγεία ή τη ζωή σας. Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν είστε σε θέση να ξεφύγετε από μια ομάδα οργισμένων ανθρώπων (μπορεί να έχετε άτομα που χρειάζονται την προστασία σας), σας συμβουλεύουμε να διαβάσετε όλο το άρθρο προσεκτικά και στη συνέχεια να πραγματοποιήσετε εξαντλητική πρακτική πάνω στις πληροφορίες στο άρθρο Εναντίων Πολλών.

Εάν μια ομάδα προσπαθεί να σας πιάσει/περικυκλώσει, πάνω απ’ όλα φροντίστε να μην το καταφέρουν, γιατί δεν υπάρχει ευτυχής κατάληξη αυτής της ιστορίας. Είναι «ασφαλέστερο» να έχετε ανθρώπους να σας κυνηγούν παρά να περιβάλλεστε από αυτούς. Ο λόγος για αυτό είναι το πλεονέκτημα της κινητικότητας και, το γεγονός ότι την χάνεται όταν ακινητοποιείστε, είτε όρθιοι είτε στο έδαφος. Ένας άλλος λόγος είναι ότι μια ομάδα ανθρώπων δεν μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση τόσο γρήγορα όσο ένα άτομο, ειδικά σε κλειστούς χώρους.

2.

Εάν είστε ποτέ σε μια κατάσταση όπου θα έχετε αναγκαστεί να γίνετε βίαιοι σε αυτοάμυνα, εμείς στο C.G. συνιστούμε . Πολλοί άνθρωποι έχουν την εσφαλμένη εντύπωση ότι είναι καλύτερο να αναφέρουν αμέσως την εμπειρία και τις δράσεις τους στην αστυνομία πρώτα. Αυτό σίγουρα ΔΕΝ το συμβουλεύουμε. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό:

Συμπεράσματα

Η βία είναι απίθανο να φθίνει στην ανθρώπινη κοινωνία για όσο χρονικό διάστημα υφίσταται η κοινωνία. Με την κατάρρευση της κοινωνίας, η βία αυξάνεται εκθετικά. Αυτή είναι μια προσωπική σκέψη που απορρέει από τις εμπειρίες και τις παρατηρήσεις μου πάνω από μισό αιώνα, χωρίς το όφελος της προσθήκης της μελέτες της ιστορίας της σύγκρουσης χιλιετιών σε όλη την ανθρώπινη ύπαρξη.

Πολλοί άνθρωποι είναι εναντίον της βίας στο σύνολό της, επικαλούμενοι τον Μαχάτμα Γκάντι ως ένα πραγματικό παράδειγμα της ειρηνικής αντίστασης και υπέρμαχο της ειρήνης στο πρόσωπο της βίας. Αποτυγχάνουν να παρατηρήσουν ένα από τα λιγότερο γνωστά αποσπάσματα του.

«Είναι καλύτερο να είμαστε βίαιοι, αν υπάρχει βία στις καρδιές μας από το να θέτουμε τον μανδύα της μη-βίας για να καλύψουμε την ανικανότητα.» – Mahatma Gandhi

Ο άνθρωπος αναγνώριζε βεβαίως την αληθινή φύση των ανθρώπων και ως εκ τούτου ήταν απρόθυμος απλά να δεχτεί να επιλεγεί ως στόχος ή να πέσει θύμα της βίας αμαχητί και «ειρηνικά».

Το Σχέδιο Δράσης του Combatives Group που έχουμε αναπτύξει μέσα από δεκαετίες εμπειρίας σχεδιάστηκε για να είναι ένα βήμα-προς-βήμα οδηγός για τους ασκούμενούς μας. Χρησιμοποιείται καθημερινά από αυτούς να παραμείνουν ασφαλείς και από εμάς τους ίδιους για να εκπαιδεύσουμε την κοινότητα μας. Γνωρίζουμε ότι λειτουργεί, γι’ αυτό έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου. Είναι απλό στη σύλληψη ακλουθώντας καθ’ όλα δυαδικό (0-1) μοντέλο, τηρώντας με κάθε τρόπο τον νόμο Hick-Hyman. Εχει αποδειχθεί εύκολο για άνδρες και γυναίκες, νέους και «ώριμους»,  να ακολουθηθεί και εκπληκτικά αποτελεσματικό στη χρήση.

Το υποστηρίζουμε.

28/02/2021

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Σχετικά άρθρα

Οι 3 βασικότερες αρχές να διδαχθούν

Έχουν περάσει πολλοί άνθρωποι από τα χέρια μας πιστεύοντας ότι είναι ικανοί, ανακαλύπτοντας στη συνέχεια ότι το σύστημα αυτοάμυνάς μας απαιτεί διαφορετικό είδος ικανοτήτων.

Ασκητής Combatives 360˚

Ασκητής Combatives 360˚

Είναι καλό να ΕΙΔΙΚΕΥΕΤΑΙ κανείς σε θέματα ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ; Είναι το ίσιο πράγμα οι ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ με την ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ; Δείχνουν τα ΙΔΙΑ με διαφορετική φιλοσοφία και τεχνοτροπία; Γιατί ΔΙΑΦΕΡΕΙ το Σύστημα Αυτοάμυνας Combatives Group;

Οι Κανόνες της Αυτοπροστασίας

Οι Κανόνες της Αυτοπροστασίας

Γιατί είναι απαραίτητο στην Αυτοάμυνα να έχει κανείς ένα σχέδιο δράσης; Τι γίνεται αν δεν έχει τέτοιο σχέδιο; Ποιοι άλλοι χρησιμοποιούν τέτοια προσέγγιση σε θέματα ζωής και θανάτου;

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.