Άμεσο

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Αμεσότητα, η καλύτερη απάντηση στον άμεσο κίνδυνο

«Κάποιος δεν θα τσακίσει τον εχθρό με τη θεωρία. Η αμεσότητα είναι πιο σημαντική, όταν βρίσκεσαι μπροστά στου λιονταριού το λημέρι…» – Rati Tsiteladze

Δεν λεμέ…, καλή η θεωρία και η έμμεση προσέγγιση, όμως, σε κάποιες περιπτώσεις τη στιγμή που ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ χρειάζεται και ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ.

Εδώ είναι που το ρητό «Η πολύ ανάλυση προκαλεί παράλυση» έχει μεγάλη σχετικότητα. Όταν βλέπουμε φαινομενικά όμορφα εκτελεσμένες έμμεσες ή πολύπλοκες τεχνικές να διδάσκονται σε μαθητές πολεμικών τεχνών, μπορεί να εντυπωσιαζόμαστε με το ΠΩΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ.

Αναρωτιόμαστε όμως αντικειμενικά αν ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

«Κακά τα ψέματα, ο κίνδυνος βάζει τα πράγματα στη ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, ο απόλυτος κίνδυνος δε, σε ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ.» – Ζακ Καπανταϊδάκης

Ξαφνικά ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ να γίνονται σε ΑΡΓΗ ΚΙΝΗΣΗ και τα διακόσιες χιλιάδες χρόνια ανθρώπινης εξέλιξης, οδηγούν στην ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΡΙΣΗ χωρίς φραμπαλάδες και εντυπωσιασμούς. Αυτή η αντίδραση δεν είναι τίποτ’ άλλο από το μυαλό μας να «τρέχει» να προλάβει. Δηλαδή, να ΣΥΛΛΑΒΕΙ, να ΑΝΑΛΥΣΕΙ και να ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ στα δρώμενα. Αλλά όλα αυτά τα κάνει σε κλάσματα δευτερολέπτων, με την προϋπόθεση ότι η ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ θα είναι ενστικτώδη και ΑΜΕΣΗ.

Αυτός είναι και ο λόγος που είναι σημαντικό να ξεχωρίσει κανείς την ΣΗΜΕΡΙΝΗ «πολεμική τέχνη» από την πραγματική ΠΑΛΑΙΜΑΧΗ «τέχνη του πολέμου».

«Άλλο η μαχητική άθληση, άλλο η μάχη επιβίωσης.» – Ζακ Καπανταϊδάκης

Κοινός…, δεν χρησιμοποιούμε μαχητική άθληση για να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο, παρά μόνο αν έχει να κάνει με το στοιχείο του στίβου και τα ταχύτατα εκτελεσμένα 800 μέτρα. Οι λόγοι γι’ αυτό είναι προφανές για όσους είναι ΠΡΟΘΥΜΟΙ να αντιμετωπίσουν το θέμα της βίας και του κινδύνου ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ.

Και μία ακόμη αλήθεια για να επιβεβαιώσουμε όσα συμβουλεύουμε.

Κανένας επιτιθέμενος με κακό σκοπό δεν πρόκειται να αφήσει το «θύμα» του περιθώριο προετοιμασίας. Η επίθεση θα είναι σφοδρή, άγρια και αδυσώπητα εκτελεσμένη. Αν είναι να αντισταθούμε αντί να τρέξουμε να σωθούμε, η απόκρισή μας πρέπει να είναι εξίσου σφοδρή, άγρια και αδυσώπητη. Ο μόνος τρόπος προετοιμασίας είναι απλή, άμεση και κυρίως αποτελεσματική αντιμετώπιση.

ΑΠΛΟ - ΑΜΕΣΟ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Τα πλέον δημοφιλή άρθρα

Πόσο Combative είσαι;

Χρειάζεται να είναι κανείς ψηλός και δυνατός ή μήπως χρειάζεται πολλές τεχνικές για να είναι Combative; Τι σημαίνει ο όρος “Combative” και τι ο όρος “Combatives” Ποιά η διαφορά και γιατί χρειάζεται να την γνωρίζουμε. Εδώ θα δώσουμε σαφείς απαντήσεις στους όρους και έννοιες που συνδέονται με αυτό.

Συμπεράσματα περί αποφυγής βιασμού
Βιασμός

Συμπεράσματα περί αποφυγής βιασμού

Ακόμη πιστεύεις ότι ο αθλητικός σύλλογος της γειτονιάς μπορεί να σε βοηθήσει; ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ; Το τραγικό ειδικά με τον βιασμό είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να λάβουν τα μέτρα τους για τη δική τους προστασία, αδιαφορούν.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.