Το αμετάκλητο της απόφασης

«Την στιγμή που παίρνεις την απόφαση να επιτεθείς, το κάθε κύτταρο του είναι σου πρέπει να ουρλιάζει νίκη, γιατί αν δεν το κάνεις, θα πεθάνεις!!» – Mickey Davidow

Το αμετάκλητο της απόφασης

«Την στιγμή που παίρνεις την απόφαση να επιτεθείς, το κάθε κύτταρο του είναι σου πρέπει να ουρλιάζει νίκη, γιατί αν δεν το κάνεις, θα πεθάνεις!!» – Mickey Davidow

και η καταστροφή της αναποφασιστικότητας

“Do not go gentle into that good night…”
– Dylan Thomas (1914-1953)

Όταν υπάρχει κίνδυνος ζωής, ο αγώνας για την επιβίωση και τη σωματική ακεραιότητα δεν μπορεί να επιτευχθεί με μισή καρδιά.

Μπορεί να επιτευχθεί μόνο με επιθετικό πνεύμα και τουλάχιστον με την ολόψυχη πρόθεση να επιφέρει εξουθενωτικό πόνο ή στη χειρότερη των περιπτώσεων ακόμα και να σκοτώσει τον επιτιθέμενο.

Γιατί;

Κανένας επιτιθέμενος δεν έχει λόγο να κάνει πίσω παραδίνοντας το πλεονέκτημα που έχει, έκτος αν τον ΑΝΑΓΚΑΣΕΙΣ να κάνει πίσω. – Ζακ Καπανταϊδάκης

Αυτή είναι η έκταση της βίας που πρέπει κάποιος να είναι προετοιμασμένος να ασκήσει για να σώσει την υγεία και τη ζωή του. Οτιδήποτε λιγότερο θα στοιχίσει το ένα ή και τα δύο (θα αναλύσουμε σε βάθος θέματα βίας σε άρθρα που θα ακολουθήσουν).

Τα παραπάνω λόγια μπορεί να μας φαίνονται σκληρά. Αλλά αν εξετάσουμε ο καθένας το θέμα σε προσωπικό επίπεδο, θα συμφωνήσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος εμείς ή ένας δικός μας άνθρωπος, να υποστεί σοβαρό ή μοιραίο τραυματισμό και να το αποδεχθούμε ειρηνικά και στωικά.

Με αφορμή τα παραπάνω, δεν μπορώ παρά να εκθέσω ένα περιστατικό που έλαβε χώρα όταν είχα ήδη 3 χρόνια στην εκπαίδευσή μου. Τα 2 πρώτα χρόνια πέρασαν με ήττες από τους συμφοιτητές μου που ήταν ανώτεροι στην κατάταξη και συνεπώς, πιο έμπειροι. Ένας από αυτούς ήταν «ο κακός μου δαίμονας» και ονομαζόταν Έζρα >(Ezra). Κατά το τρίτο έτος οι δύο μας είχαμε ήδη τον τίτλο του «κορυφαίου» της τάξης. Αυτό ήταν για μένα εξοργιστικό. Δεν μπορούσα να καταλάβω με το 13χρονο μυαλό μου πώς ήταν δυνατόν!! Πλησίασα το εκπαιδευτή μας τον Mickey και τον ρώτησα:

«Mick, γιατί χθες νίκησα τον Ezra και σήμερα με νίκησε αυτός;»

Η απάντησή του πάντα λακωνικού και εύστοχου εκπαιδευτή μου στιγμάτισε την προσέγγισή μου στις προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα της ζωής μου από τότε. Είναι το είδος της απάντησης που ένας νεαρός έφηβος ποτέ δεν ξεχνά. Όχι μόνο λόγω αυτού που είπε, αλλά μάλλον του ΠΩΣ το είπε.

Κοιτάζοντας με στα μάτια αφ’ υψηλού με αυστηρό ύφος, έβαλε τις μεγάλες γροθιές του με τους τεράστιους πήχεις του στους γοφούς του και είπε:

«Την στιγμή που παίρνεις την απόφαση να επιτεθείς, το κάθε κύτταρο του είναι σου πρέπει να ουρλιάζει νίκη, γιατί αν δεν το κάνεις, θα πεθάνεις!!» – Mickey Davidow

Περιττό να σας πω την δύναμη που εμπνέει μια τέτοια κουβέντα και είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνήσετε ότι αυτά είναι δυνατά λόγια.

Αυτή την ιστορία της προσωπικής μου ζωής και την απάντηση που μου δόθηκε, την έχουν οικειοποιηθεί κάποιοι ξεδιάντροποι και την «πουλάνε» για δική τους.

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά άρθρα Αυτοάμυνας

Εγγύτητα και άμυνα με πιστόλι σε επίθεση με μαχαίρι

Είναι σαφές ότι η ΕΓΓΥΤΗΤΑ ή ΑΠΟΣΤΑΣΗ διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο να είναι κανείς σε θέση να αντιμετωπίσει επίθεση με μαχαίρι ή και πιστόλι. Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ πάντα ήταν και πάντα θα είναι το ΠΡΩΤΟ ΜΑΣ ΜΕΛΗΜΑ στην κοινότητά μας.

Αποφυγή

Συμβουλεύουμε σε κάθε ανούσια αντιπαράθεση ΑΠΟΦΥΓΗ. Διότι ο κίνδυνος αντιπαράθεσης με παράλογο άνθρωπο εύκολα οδηγεί σε κατάσταση που θα ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ η κατάσταση. Οδηγώντας τελικά σε αντιμετώπιση όπου το τέλος μπορεί να αποδειχθεί ΑΒΕΒΑΙΟ.

Γίνε μέλος της Κοινότητας του Combatives Group, μαθαίνοντας και δοκιμάζοντας ρεαλιστικές δεξιότητες αντιμετώπισης της βίας.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.