Άσκησε Πίεση με Ζήλο

Ποιά άμυνα είναι η καλλίτερη; Ποιός έχει το ανώτερο πνεύμα σε μια συμπλοκή, ο αμυνόμενος ή ο επιτιθέμενος; Πόσο μπορούμε να δοκιμάσουμε την ανοχή του νόμου;

Άσκησε Πίεση με Ζήλο

Ποιά άμυνα είναι η καλλίτερη; Ποιός έχει το ανώτερο πνεύμα σε μια συμπλοκή, ο αμυνόμενος ή ο επιτιθέμενος; Πόσο μπορούμε να δοκιμάσουμε την ανοχή του νόμου;

Άμυνα ή Επίθεση;

Ακούμε συχνά ότι η καλύτερη άμυνα είναι μια καλή επίθεση. Στη Κοινότητα του Combatives Group αυτό το σχόλιο πλησιάζει την αλήθεια, αλλά δεν θεωρούμε ότι είναι ακριβές. Για εμάς, ο σωστός τρόπος διατύπωσης αυτής της δήλωσης είναι:

«Η καλύτερη άμυνα είναι μια Επιθετική Άμυνα

Χρησιμοποιούμε αυτήν τη διατύπωση γιατί πρέπει να θυμόμαστε ότι είμαστε ελεύθεροι πολίτες και αν θέλουμε να παραμείνουμε ελεύθεροι πολίτες, θα πρέπει να συμμορφωνόμαστε με το νόμο. Δεν μπορούμε απλά να επιτεθούμε, χωρίς να έχουμε πρωτίστως «κατοχυρώσει» ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση άμυνας!

Ξέχωρα από τα Νομικά ζητήματα, ιδανικά, ο αμυνόμενος ασκούμενος combatives πρέπει να είναι καθαρά επιθετικός στο νου και στο πνεύμα.

Γιατί;

Διότι η Επίθεση και όχι η Άμυνα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στη νοοτροπία combatives, διότι στην πραγματικότητα, για το θύμα, η άμυνα και η αμυντική νοοτροπία ουσιαστικά προσδιορίζουν μια ηττοπαθή θέση.

Ο λόγος για ένα τόσο καθαρά επιθετικό πνεύμα είναι η σαφήνεια των προθέσεων του δράστη.

Για να διευκρινίσουμε, αυτό σημαίνει ότι ο επιτιθέμενος, ήδη γνωρίζει ΠΟΥ θέλει να χτυπήσει, ΠΩΣ θα χτυπήσει, ΜΕ ΤΙ θα χτυπήσει, ΠΟΤΕ θα χτυπήσει και τελικά ΠΟΙΑ τεχνική επακολούθησης είναι η καταλληλότερη για όλα τα προηγούμενα.

Ας συγκρίνουμε τώρα τι συμβαίνει σε έναν άνθρωπο που αμύνεται. Δεν έχει καμία ιδέα από ΠΟΥ θα χτυπηθεί, ΠΩΣ θα χτυπηθεί, ΜΕ ΤΙ θα χτυπηθεί, ΠΟΤΕ θα χτυπηθεί και τελικά με ΠΟΙΑ επακόλουθη τεχνική σκοπεύει ο επιτιθέμενος να ολοκληρώσει όλα τα προηγούμενα.

Πρόκειται δηλαδή για μια άκρως ΕΠΙΣΦΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ που προκαλεί την ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΓΧΥΣΗ στο μυαλό, την κατάλυση του μαχητικού πνεύματος, το άγχος και την αδυναμία αντιμετώπισης.

Ενέχει, δε, σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική μας ακεραιότητα. Kατά την γνώμη και εμπειρία των Εκπαιδευτών μας, αν επιλέξουμε τη οδό της άμυνας ΧΩΡΙΣ επιθετικό νου και πρόθεση, βάζουμε τον εαυτό μας σε ακόμα δυσκολότερη θέση.

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά άρθρα Αυτοάμυνας

Εγγύτητα και άοπλη άμυνα σε επίθεση με μαχαίρι

Εγγύτητα και άοπλη άμυνα σε επίθεση με μαχαίρι

Είναι η μόνιμη γνώμη μας σχετικά με τις επιθέσεις με μαχαίρι ότι είναι πολύ καλύτερο να είσαι ΕΞΥΠΝΟΣ παρά ΣΚΛΗΡΟΣ. Όλοι οι Εκπαιδευτές μας είναι πολύ καλά εξοικειωμένοι με τους κανόνες επιβίωσης μας. Μπορούν να τους αναφέρουν «απ’ έξω».

Η Τέχνη του Δόλου

Η Τέχνη του Δόλου

Είναι σωστό να εκμεταλλευτούμε την εξαπάτηση; Μήπως είναι άδικο να χρησιμοποιούμε δόλιο χτύπημα; Τι είναι αυτό που ίσως το δικαιολογήσει; Υπάρχουν συγκεκριμένες απαγορευμένες και νόμιμες τεχνικές; Ποιές είναι οι συνέπειες χρήσης τους;

Γίνε μέλος της Κοινότητας του Combatives Group, μαθαίνοντας και δοκιμάζοντας ρεαλιστικές δεξιότητες αντιμετώπισης της βίας.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.