Η αναγκαιότητα της επίθεσης

Τι σημαίνει Σχέση Βίας Απειλής; Πως εφαρμόζεται; Πόση βία μπορεί κανείς να ασκήσει νόμιμα; Πότε πρέπει να σταματήσει να την ασκεί;

Η αναγκαιότητα της επίθεσης

Τι σημαίνει Σχέση Βίας Απειλής; Πως εφαρμόζεται; Πόση βία μπορεί κανείς να ασκήσει νόμιμα; Πότε πρέπει να σταματήσει να την ασκεί;

και δέσμευσης σε αυτή

“Cry havoc! αnd let slip the dogs of war,…”
– William Shakespeare (c1564-1616)

Αν δεν χρησιμοποιούμε την επαγρύπνηση και παρατηρητικότητα, η βία μπορεί να πέσει πάνω μας εν ριπή οφθαλμού. Τα πράγματα συμβαίνουν τόσο γρήγορα!

Μπορεί κανείς να συγκλονιστεί από τον σαδιστικό τρόπο με τον οποίο βίαιοι, κοινωνιοπαθείς ή και ψυχοπαθείς δράστες είναι πρόθυμοι να ενεργήσουν, για να πάρουν αυτό που θέλουν. Η απάντηση σε αυτές τις μορφές βίας πρέπει να είναι τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο (και κατά την προσωπική γνώμη και προτίμηση μου, να «τρώνε» και λίγο περισσότερο από τα ίδια που μας κάνουν). Τέτοια άτομα δεν σέβονται τον συνάνθρωπό τους και προφανώς δεν λογαριάζουν ούτε τους νόμους. Μολονότι και αυτοί έχουν την προστασία του νόμου, σε ανθρώπινο επίπεδο, σίγουρα σκέπτεται κανείς ότι το μόνο που καταλαβαίνουν, είναι να υποστούν το ίδιο ή και υψηλότερο επίπεδο βίας και ασπλαχνίας (η φυσιολογική αίσθηση αλλά παράνομη πράξη της εκδίκησης). Φυσικά εμείς, ως νόμιμοι πολίτες, πρέπει να ελέγχουμε το μέτρο της βίας που ασκούμε, η οποία πρέπει να συμβαδίζει με το μέγεθος της απειλής που δεχόμαστε (σχέση απειλής και βίας).

Για να αναγκάσουμε έναν επιτιθέμενο να κάνει προς τα πίσω, θα πρέπει εμείς να πιέζουμε προς τα εμπρός. – Ζακ Καπανταϊδάκης

Για να συντρίψουμε το επιθετικό πνεύμα του επιτιθέμενου, το δικό μας επιθετικό πνεύμα πρέπει να είναι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ, πιο ΕΝΤΟΝΟ, πιο ΑΚΡΑΙΟ, πιο ΙΣΧΥΡΟ, πιο ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ, πιο ΣΚΛΗΡΟ… γενικά χρειαζόμαστε περισσότερα από τα πάντα!

Εδώ μιλάμε σαφώς για τα ψυχικά αποθέματα που διαθέτει ο καθένας.

Να θυμόμαστε…

«Δεν μετράει το μέγεθος του σκύλου σε μια μάχη, αλλά το μέγεθος της μάχης μέσα στο σκύλο.» – Mark Twain

Και όταν αυτό το πνεύμα είναι απαραίτητο για να σωθούμε, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να το καλέσουμε κατά βούληση με το μυαλό και την καρδιά μας. Μην ξεχνάμε, τίθεται σε κίνδυνο η ζωή και η σωματική μας ακεραιότητα.

Φυσικά, εξίσου σημαντική είναι η ικανότητα μας να χαλιναγωγήσουμε αυτές τις ικανότητες όταν δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος διότι μόνο έτσι μπορεί κανείς να ζει ειρηνικά σε μια κοινωνία.

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά άρθρα Αυτοάμυνας

Μάχη εδάφους για σκοπούς αυτοάμυνας

Μάχη εδάφους για σκοπούς αυτοάμυνας;

Όσον αφορά την αντιμετώπιση, αδίστακτου και αδυσώπητου ένοπλου ή πολλών δραστών και την μάχη εδάφους, υποστηρίζουμε σθεναρά την Απουσία, Αποφυγή και Απόδραση ΠΡΙΝ φτάσουμε στο έδαφος, διότι αλλιώς, σχεδόν μπορούμε να εγγυηθούμε ένα δυσάρεστο αποτέλεσμα.

«Τίμιο παιχνίδι;;» Τι είναι αυτό;;;

Το αρπακτικό αναζητά τον ανήμπορο, τον αδύναμο και τον ηλικιωμένο. Είναι πρόθυμοι να τους κάνουν κακό μέχρι και σε σαδιστικό βαθμό για να καταφέρουν να ολοκληρώσουν τους στόχους τους. Μόνο ένα πράγμα δεν εμποδίζει ένα αρπακτικό απ’ το να μας επιλέξει…

Γίνε μέλος της Κοινότητας του Combatives Group, μαθαίνοντας και δοκιμάζοντας ρεαλιστικές δεξιότητες αντιμετώπισης της βίας.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.