Η Αποκάλυψη της Έρευνάς μου

«Έχει περάσει κάνας χρόνος από τότε που ασχολούμαι με το combatives. Δεν πάω πίσω για κανένα λόγο σε κανένα άλλο σύστημα του παρελθόντος μου. Έχω βρει αυτό που θεωρώ τίμιο, ακέραιο και αληθινό.»

Έχει περάσει κάνας χρόνος από τότε που ασχολούμαι με το combatives. Δεν πάω πίσω για κανένα λόγο σε κανένα άλλο σύστημα του παρελθόντος μου. Έχω βρει αυτό που θεωρώ τίμιο, ακέραιο και αληθινό.

Ξεκίνησα όπως και πολλοί άλλοι πιστεύω, ενασχολούμενοι με τις πολεμικές τέχνες και την αυτοάμυνα πιστεύοντας ότι είναι το ίδιο πράγμα. Έτσι και γω έψαξα γύρω από το συγκεκριμένο θέμα διαδικτυακά, όπου οι πληροφορίες είναι μέγιστες αλλά δυστυχώς και πολλές φορές λανθασμένες ή ακόμη και επικίνδυνες. Τι παρατήρησα;

  • Πολλοί άλλοι τρόποι σκέψεις υπάρχουν στο συγκεκριμένο τομέα.
  • Όλοι έχουν διαφορετική νοοτροπία.
  • Όλοι έχουν τον δικό τους τρόπο να φτάνουν σε κάποιο αποτέλεσμα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο (Ευρώπη και ΗΠΑ) συνάντησα (κυρίως στο youtube) πάρα πολλές εκδοχές. Κάποιοι ελάχιστοι έχουν παρόμοια προσέγγιση και νοοτροπία με αυτή που έχουμε στην ομάδα μας. Αυτή της μη συνεργατικής εκπαίδευσης με απλές κινήσεις και εφαρμογή. Αδελφικά νεότερα προς εμάς συστήματα και έμπειρους ανθρώπους που έχοντας δει βία και θάνατο, έχουν φτάσει σε κάποιο κοινό, λογικό και ρεαλιστικό συμπέρασμα.

Δυστυχώς όμως βρήκα και συστήματα/πρακτικές στις οποίες ενώ παρουσιάζουν ότι έχουν ένα «στρατιωτικό» στυλ, (και καλά) φτιαγμένο για ειδικές δυνάμεις στρατού και αστυνομίας να εφαρμόζονται τεχνικές που όταν ο αντίπαλος αντισταθεί σε πραγματικές συνθήκες ΔΕΝ πρόκειται να εφαρμοστούν με ΚΑΝΕΝΑ τρόπο.

O τρόπος που αυτοί οι άνθρωποι μας παραθέτουν τα «δικά τους», είναι ένας που φαινομενικά προσφέρουν πραγματική εκπαίδευση ως γνώστες, προβάλλοντας ταυτόχρονα την εικόνα ότι είναι πολύ «επικίνδυνοι» άνθρωποι. Με προσεκτική παρατήρηση και ελάχιστη σκέψη, γρήγορα ανακαλύπτει κανείς ότι αυτοί οι άνθρωποι, είτε συνειδητά (λόγο κερδοσκοπίας καθαρά) είτε εν αγνεία τους, υπόσχονται έναν ανίκητο πολεμιστή μέσα στον κάθε ένα από εμάς καθώς και την απόλυτη αλήθεια. Και αυτά, έναντι πολλών ετών εκπαίδευσης και συνολικά ενός όχι ευκαταφρόνητου χρηματικού πόσου «πουλώντας» τάχα γνώσεις ειδικού μέσω dvd, διαδικτυακά σεμινάρια, σεμινάρια ή εκπαίδευση σε κάποια σχολή (αθλητικό σύλλογο που χρεώνει και πολλά εξτρά) γιατί για εκείνους, όλοι οι υπόλοιποι είναι η απάτη και η κοροϊδία.

Ποια είναι θεωρώ μερικά προβλήματα που θα συναντήσει κανείς με αυτά;

  1. Άλλοι τρόποι σκέψης ναι, ρεαλιστική εφαρμογή όμως ΜΙΑ.
  2. Όσον αφορά την Αυτοάμυνα, υπάρχει μόνο μια νοοτροπία. ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
  3. Πολλοί τρόποι να φτάσουν σε αποτέλεσμα. ΕΙΝΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟΙ;
  4. Προωθείται ως στρατιωτικό και πολεμικό. ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ;
  5. Οι άνθρωποι που τα διδάσκουν, ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ;
  6. Καλά η πώληση όλων αυτών των ηλεκτρονικών βοηθημάτων, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ;
  7. Καλά και τα σεμινάρια παντός τύπου. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ ΟΣΑ ΔΙΔΑΧΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ;

Και αυτά είναι τα πρώτα πρόχειρα ερωτήματα που μου ήρθαν στο μυαλό, τα άλλα κάντε τα εσείς.

09/04/2019

Καραμουζής Πολύκαρπος

Μοιράσου το:

Σχετικά άρθρα

Ελευθερία

Εμείς στο Σύστημα Combatives μας εκπαιδεύουμε την κοινότητά μας στην πολιτική, τη διπλωματία, την τακτική αλλά και τη στρατηγική. Ο λόγος είναι απλός: στην αυτοάμυνα μετράει πάντα το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!!

Περί Combatives…

Η αυτοάμυνα ακολουθεί την αυτοπροστασία εάν έχουμε κάνει κάποιο λάθος και έχουμε πιαστεί στον ύπνο.

Απραξία και η δράση

«O φόβος έχει δυο κόρες, την απραξία και την δράση», όποια από τις δυο και να επιλέξεις, για να είσαι σίγουρος/η, ότι επέλεξες τη σωστή… το αποτέλεσμα της επιλογής σου, πρέπει να είναι πάντα το ίδιο: «ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΑΣΦΑΛΗΣ!!!»

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.