Ποιοί φταίνε για το πρόβλημα του Bullying;

Από που ξεκινάει το πρόβλημα του Bullying; Πώς αντιδράει ένα παιδί στο οικογενειακό περιβάλλον; Ποιοι άλλοι μπορούν να βοηθήσουν στη λύση του προβλήματος; Πώς μπορεί να διογκωθεί το πρόβλημα;

26/03/2015

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
 • Ξεκινάει συνήθως από το σπίτι και την συμπεριφορά μεταξύ των γονέων (αν οι γονείς βιαιοπραγούν λεκτικά ή και σωματικά, το παιδί το εκλαμβάνει ως αποδεκτή συμπεριφορά). Αυτό μπορεί να δημιουργήσει τόσο θύμα όσο και θύτη.
 • Αν το παιδί το ίδιο δέχεται βιαιοπραγία στο σπίτι θα την μεταφέρει στο σχολείο όπου μπορεί να βρεθεί χωρίς να το ξέρει με ομοιοπαθείς, σχηματίζοντας «κλίκα».
 • Οι δάσκαλοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, μιας και έχουν άμεση επαφή με το παιδί στο σχολικό περιβάλλον:
  • Μπορεί να μην είναι αρκετά παρατηρητικοί.
  • Μπορεί να δείχνουν αδιαφορία, πιστεύοντας ότι αφορά τα παιδιά και πρέπει να λύσουν μόνα τους το πρόβλημα (ειδικά στις μεγαλύτερες τάξεις).
  • Μπορεί να μην έχουν εκπαιδευτεί να αναγνωρίζουν το πρόβλημα από νωρίς και συνεπώς να μην γνωρίζουν και πώς να το χειριστούν.

Άλλα άρθρα για το bullying:

Η φύση και η λειτουργία του bullying

Η φύση και η λειτουργία του bullying

Από ποιά ηλικία ξεκινάει το Bullying; Πόσο σημαντικό είναι στη κοινωνία αυτή η διαδικασία; Μπορεί να γίνει επικίνδυνη; Υπάρχει αλλού στη φύση αυτή η διαδικασία;

Bullying, Οι ρίζες και το ιστορικό του

Bullying, το Ανάθεμα

Είναι το bullying φυσιολογική συμπεριφορά σε μια κοινωνία; ποια προβλήματα δημιουργούνται από αυτό; Πόσο μπορεί να επηρεάσει έναν άνθρωπο; Μέχρι ποιές ηλικίες μπορεί να λαμβάνει μέρος; Πότε γίνεται το bullying παρενόχληση ή κακοποίηση;

Λόγοι και αιτίες του bullying

Λόγοι και αιτίες του bullying

Ποίοι είναι οι λόγοι που γίνεται το Bullying; είναι μόνο από δυνατούς σε αδύναμους; Στοχοποιούνται και άλλες κατηγορίες ανθρώπων;

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

 • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
 • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
 • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
 • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
 • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.