Πρωτόκολλα Combatives για ασφάλεια, αυτοπροστασία και αυτοάμυνα

Με αυτά τα πρωτόκολλα, σκοπός είναι να ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ την ΑΣΦΑΛΕΙΑ σας και να ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ τους ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ, τόσο για εσάς, όσο και για τα μέλη της οικογένειάς σας.

Όλα ανάλογα με σχέδιο

(Μέρη αυτού του άρθρου είναι κλειδωμένα και απαιτούν προσωπικό κωδικό για να ξεκλειδωθούν.)

Σε κάποιο σημείο της ζωής σας μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε μια κατάσταση, που μπορεί να θέσει σε ΚΙΝΔΥΝΟ την ΥΓΕΙΑ ή τη ΖΩΗ σας.

Εμείς στo Combatives Group θέλουμε να σας βοηθήσουμε παρέχοντας τις ΓΝΩΣΕΙΣ και ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ, που είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ για να διασφαλίσετε την ΕΥΗΜΕΡΙΑ σας.

Με πολλές δεκαετίες εμπειρίας στη δυναμική της βίας και πώς να την χειριστούμε καλύτερα, έχουμε αναπτύξει σύνολα ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ, που παρέχουν στους ανθρώπους μας ένα βήμα προς βήμα ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ, για να τους βοηθήσουν να ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣ.

Οποιοσδήποτε μπορεί να τα ακολουθήσει.

Με αυτά τα πρωτόκολλα, η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ την ΑΣΦΑΛΕΙΑ σας και να ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ τους ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ, τόσο για εσάς, όσο και για τα μέλη της οικογένειάς σας.

Σε αυτήν την αποστολή έχουμε την υποστήριξη τεχνικών συμβούλων, ψυχολόγων, ιατρών και δικηγόρων, που μας βοηθούν παρέχοντας τις ΓΝΩΣΕΙΣ και την ΕΜΠΕΙΡΙΑ τους.

Όλα αυτά έγιναν με απώτερο στόχο τη ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ της ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ των μελών της κοινότητάς μας.

Τι είναι ένα πρωτόκολλο;

Ένα σύστημα κανόνων ή σειρά πρακτικών που εξηγούν τη σωστή συμπεριφορά και διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται σε μια δεδομένη κατάσταση.

Τα δικά μας πρωτόκολλα

Στην περίπτωσή μας, τα πρωτόκολλα είναι η επίσημη διαδικασία ή σύστημα κανόνων που ακολουθούμε, για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την προστασία μας και, εάν είναι απαραίτητο, περνάμε στην εφαρμογή βίας, που ασκείται μόνο σε περίπτωση αυτοάμυνας.

Με απλούστερους όρους, είναι ένα σύνολο διαδικασιών που έχουν ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ και ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ και έχουν βρεθεί ως τα καλύτερα διαθέσιμα μέσα αντιμετώπισης μιας έκρυθμης κατάστασης που ελλοχεύει ή και ασκείται η βία.

Αυτά μπορεί να είναι αρκετά ΕΥΡΕΙΑ ή πολύ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ στην ΕΦΑΡΜΟΓΗ τους, ανάλογα με την ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ και ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ που αντιμετωπίζουμε.

Τα πρωτόκολλα δεν είναι αλάνθαστα

Θα υπάρχουν ΠΑΝΤΑ συγκεκριμένες καταστάσεις, που ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ σε ένα σύνολο πρωτοκόλλων.

Ωστόσο, τα πρωτόκολλα έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζουν τις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ καταστάσεις σε πολύ υψηλό βαθμό.

Δυστυχώς, υπάρχει πάντα ένα μικρό ποσοστό περιστάσεων που δεν μπορεί ΚΑΝΕΙΣ να ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ, κυρίως λόγω της ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ και σε μεγάλο βαθμό, ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗΣ φύσης της βίας.

Αυτό το αποκαλούμε αστειευόμενοι, ο Νόμος του Μέρφι, ο οποίος αναφέρει:

«Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει.»

Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους της κοινότητάς μας σε ένα σημείο, που εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ και να ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΟΥΝ.

Η σημασία της Προσωπικής ασφάλειας και της Αυτοπροστασίας

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ και η ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ είναι σημαντικές επειδή και οι δύο επηρεάζουν την ΕΥΗΜΕΡΙΑ ενός ατόμου.

Κανείς δεν θέλει να αισθάνεται συνεχώς ΑΠΕΙΛΗ από την πιθανότητα απώλειας περιουσίας και την πιθανότητα ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ.

Όμως, υπάρχει πάντα το στοιχείο στην κοινωνία μας που δεν παίζει με τους κανόνες της κοινωνίας.

Αυτό το στοιχείο μπορεί να είναι για παράδειγμα, εκφοβιστές, εκβιαστές, απατεώνες, κλέφτες, διαρρήκτες, ληστές, βιαστές και δολοφόνοι.

Oι απλοί άνθρωποι καλούνται να προστατευθούν από όλους αυτούς!

Αν και αυτά τα στοιχεία, ευτυχώς, ΔΕΝ είναι η πλειοψηφία του πληθυσμού, υπάρχουν όμως αρκετοί από αυτούς, ώστε η εκμάθηση των δεξιοτήτων αντιμετώπισής τους, να κρίνεται απαραίτητη σε διάφορους βαθμούς.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι που επιθυμούν να δράσουν ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ μας ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ και οι άνθρωποι που έχουν ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑΤΑ, μας ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ.

Υποδεχόμαστε πάντα κάθε άτομο που χρειάζεται τη βοήθεια και την καθοδήγησή μας για να προστατεύσει τον εαυτό του και τους αγαπημένους του όσο το δυνατόν καλύτερα.

Είναι πολύ εύκολο να μας βρείτε…

Προσωπική ασφάλεια και αυτοπροστασία

Τι είναι η προσωπική ασφάλεια;

Για το Combatives Group, η Προσωπική Ασφάλεια είναι η απαλλαγή από την απειλή ή τον φόβο βλάβης, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας προσωπικών αντικειμένων από τη σκόπιμη πρόθεση των ανθρώπων να μας τα αφαιρέσουν.

Τι είναι η αυτοπροστασία;

Είναι η κατάσταση της ενεργούς λήψης μέτρων, για την προστασία του εαυτού μας από κινδύνους, που προκαλούνται από τη σκόπιμη πρόθεση των ανθρώπων να μας κάνουν κακό.

Το σχέδιο προσωπικής ασφάλειας και αυτοπροστασίας

Με τη συγκεντρωμένη εμπειρία με την πάροδο του χρόνου, έχουμε αναπτύξει ένα Σχέδιο Προσωπικής Ασφάλειας και Αυτοπροστασίας, για να καθοδηγήσουμε τα μέλη της κοινότητάς μας σε ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

Αυτά τα καθιερωμένα σχέδια, διαδικασίες και οδηγοί για τα μέλη μας, διδάσκονται και δοκιμάζονται σε κάθε ευκαιρία.

Επειδή βασίζονται στην ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ, ΑΠΕΙΛΗΣ, και ΕΥΠΑΘΕΙΑΣ (Risk – Threat – Vulnerability – Assessment – RTVA based), αυτό τους επιτρέπει να ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ, η οποία με τη σειρά της, τους δίνει τη δυνατότητα να ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ μια κατάσταση ΓΡΗΓΟΡΑ.

Αυτή είναι μια συνεχής διαδικασία. Ξεκινάει όμως όταν έρχονται για πρώτη φορά σε μας για εκπαίδευση, καθώς αμέσως ενημερώνονται για τα λάθη τους, διορθώνοντας τα καθώς μαθαίνουν.

Κάθε πρωτόκολλο που χρησιμοποιούμε, υποστηρίζεται με σοβαρά επιχειρήματα και λόγους για τη χρήση του.

Αυτοί οι λόγοι εξηγούνται και στη συνέχεια, τα πρωτόκολλα δοκιμάζονται σε Παιχνίδια Ρόλων (Role play) και σε Προσομοιώσεις (Simulation) ξανά και ξανά, μέχρι να γίνουν δεύτερη φύση.

Η εφαρμογή Πρωτόκολλων για αυτοάμυνα

Τα Παιχνίδια Ρόλων και οι Προσομοιώσεις είναι πολύ σημαντικά.

(Δείτε άρθρο – Ρόλοι, Προσομοιώσεις, Σενάρια)

Βοηθούν τον καθένα να ΕΞΟΙΚΕΙΩΘΕΙ με τις διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιούμε στο Combatives Group, για να εκπαιδεύσουμε την κοινότητά μας στα Πρωτόκολλα Προσωπικής Ασφάλειας και Αυτοπροστασίας.

Ωστόσο, τα πρωτόκολλα της ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ της ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ, όσον αφορά τη χρήση βίας ενάντια στη βία είναι διαφορετικά, καθώς μεταφέρουμε αυτήν την εκπαίδευση στο τελικό στάδιο. Αυτό της Εκπαίδευσης μέσω Σεναρίων.

Στην Εκπαίδευση Σεναρίων είναι όπου ΌΛΟ ΤΟ ΦΑΣΜΑ των πρωτοκόλλων του Combatives Group χρησιμοποιείται σε επιθέσεις ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ.

Οι ασκούμενοι γνωρίζουν ότι πρόκειται να δοκιμασθούν για τη ΣΩΣΤΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ σε μια ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, η οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ΕΝΤΟΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ.

Αναμένεται να είναι σε θέση να τα ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ υπό ΦΥΣΙΟ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΠΙΕΣΗ που θα βιώσουν, ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ τι να περιμένουν από τον «επιτιθέμενο» τους.

Αρχικά, ειδικά με τα νεότερα μέλη, αυτό καθιστά δύσκολη την εφαρμογή της σωστής απόκρισης, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς ΔΕΝ έχουν αντιμετωπίσει ποτέ αυτήν την κατάσταση και όσοι έχουν, την έχουν πληρώσει.

Αυτός ο τύπος Εκπαίδευσης Σεναρίων τους αναγκάζει να ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ και να ΕΝΕΡΓΟΥΝ, ανάλογα με την κατάσταση που τους παρουσιάζεται.

Αυτές οι συνεδρίες καταγράφονται με κάμερα και στη συνέχεια αναλύονται. Οπότε, μπορούν να τις μελετήσουν στο YouTube για να δουν ποιές είναι οι ΔΥΝΑΜΕΙΣ και οι ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ τους.

Πρωτόκολλα σε δράση

Τα πρωτόκολλα πρέπει να είναι

Η μέθοδος που χρησιμοποιεί το Combatives Group είναι επίθεσης.

Αυτό δεν είναι θεωρία, αλλά υφιστάμενη πανεπιστημιακή μελέτη που δεν σηκώνει αμφισβήτηση και αναφέρεται ως νόμος Hick/Hymann.

Κάνοντας τα πράγματα τόσο απλά και ΕΞΑΣΚΩΝΤΑΣ τα μέχρι να γίνουν ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΥΣΗ, διαπιστώσαμε ότι οι ασκούμενοί μας έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Εάν θέλετε να μάθετε ΠΟΙΑ πρωτόκολλα χρησιμοποιούμε και ΠΩΣ τα χρησιμοποιούμε ΟΤΑΝ τα χρησιμοποιούμε, ξέρετε πώς να μας βρείτε.

Πρωτόκολλα που οδηγούν στη χρήση βίας

Έχουμε ένα πολύ σαφές σύνολο πρωτοκόλλων, που βοηθούν τα μέλη της κοινότητάς μας να ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ καταστάσεις που ΜΠΟΡΕΙ να πάνε στραβά ή για οποιονδήποτε λόγο, ΠΑΝΕ στραβά.

Ο σημαντικότερος κανόνας του Combatives Group είναι απλώς να φτάσετε στο σπίτι στο τέλος της ημέρας, ασφαλείς και άθικτοι.

Αυτό σημαίνει ότι ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΠΑΝΤΑ χρησιμοποιώντας τα πρωτόκολλα του να «Ζούμε Αμυντικά», που είναι ένα σύνολο σχεδιασμένο για αυτόν τον σκοπό.

Μόνο όταν αυτό είναι αδύνατο, για οποιονδήποτε λόγο, όπου το σύνολο αυτό των πρωτοκόλλων ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ,

Αφού τα κάναμε αυτά,

Το ΑΘΡΟΙΣΜΑ αυτών των πρωτοκόλλων αποτελεί το ΣΥΝΟΛΟ του ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ του Combatives Group.

Όπως μπορούμε να δούμε, υπάρχουν κάποια στάδια ΠΡΙΝ κανείς αναγκαστεί να ασκήσει βία.

Αυτός είναι ο λόγος που εμείς στo Combatives Group, δεν ξεκινάμε δείχνοντας στους ανθρώπους ΠΩΣ να στέκονται, ΠΩΣ να χτυπήσουν κ.λπ. δηλαδή, πώς να το κάνουν αυτό ή εκείνο. Αυτά είναι  τελευταία.

Όλα όσα ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ και ΚΑΝΟΥΜΕ έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά γύρω από τους νόμους και την νομική εφαρμογή της αυτοάμυνας που ορίζονται από τους νομοθέτες της χώρας μας.

Με αυτόν τον τρόπο εμείς, το Combatives Group, διατηρούμε τα μέλη μας ασφαλή από τους κινδύνους, ακόμη και από υπέρβαση των ορίων του νόμου.

Από όσο γνωρίζουμε, παραμένουμε ο ΜΟΝΟΣ οργανισμός στην Ελλάδα που το κάνει ενεργά.

18/12/2020

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Σχετικά άρθρα

Οι 3 βασικότερες αρχές να διδαχθούν

Έχουν περάσει πολλοί άνθρωποι από τα χέρια μας πιστεύοντας ότι είναι ικανοί, ανακαλύπτοντας στη συνέχεια ότι το σύστημα αυτοάμυνάς μας απαιτεί διαφορετικό είδος ικανοτήτων.

Εναντίον Πολλών επιτιθέμενων

Εναντίον Πολλών

Πόσοι ασκούμενοι πολεμικών τεχνών και μαχητικών αθλημάτων ασκούνται σε επιθέσεις ενέδρας; Πόσοι σε επιθέσεις ενέδρας με πολλούς δράστες; Με πόσους επιτιθέμενους μπορεί να τα βάλει κανείς στη πραγματικότητα; Και αν είναι οπλισμένοι; Και τι πρέπει να κάνεις με πολλούς οπλισμένους δράστες;

Άρθρα αυτοάμυνας και πολεμικών τεχνών

Αρχές Αυτοάμυνας

Οι Αρχές Combatives δεν είναι ενστικτώδες, διδάσκονται όπως και οι δεξιότητες της Αυτοπροστασίας και Αυτοάμυνας. Και αυτό χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια. Όμως, τι είδους προσπάθεια; Με έμφαση σε ποιά στοιχεία; Πως αναπτύσσονται τέτοιες αρετές;

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.