Δεν χρειάζεται δόλος στον δρόμο

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Καλησπέρα σας, διάβασα το άρθρο σας (Η Τέχνη του Δόλου) με ενδιαφέρον και ενώ το έχετε κλειδωμένο σε κάποια σημεία, κατάλαβα ότι γενικά είστε υπέρ αυτού του τρόπου. Αντίθετα με αυτά που λέτε, εγώ πιστεύω ότι ο καθένας μπορεί να τα καταφέρει χωρίς ιδιαίτερη εξάσκηση. Εγώ πάντως το έχω καταφέρει σε πολλές φάσεις και ασχολούμαι με Κικ Μποξ.

Φίλε Τ. Ν.

Κατ΄ αρχάς πρέπει να πω ότι όπως τους περισσότερους από εμάς βρίσκεσαι και εσύ στην μειοψηφία του συνόλου του πληθυσμού της χώρας που ασχολούνται με πολεμικές τέχνες, μαχητικά αθλήματα ή τον χώρο γενικότερα. Οι υπόλοιποι 9.900.000 (και λίγους λέμε) είναι μερικώς ή καθόλου εκπαιδευμένοι. Άρα θαρρούμε ότι είσαι και τυχερός που δεν βρέθηκε μπροστά σου ο «δάσκαλός» σου την συγκεκριμένη στιγμή. Σημείωσε δε, ότι εμείς δεν θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να γνωρίζει κανείς combatives, πολεμικές τέχνες ή μαχητικά αθλήματα για ασκήσει αποτελεσματικά δόλο ή δόλιο χτύπημα. Η απλή διατριβή με τους «κατάλληλους ανθρώπους» ή και ο «σωστός ψυχισμός» αρκεί.

Από την δική μας πλευρά δεν αγνοούμε καθόλου το γεγονός ότι μπορεί κανείς να αναπτύξει πολλές και διάφορες σωματικές και ψυχικές αρετές με την μαχητική άθληση. Επισημάνουμε απλώς το γεγονός ότι κανένα μαχητικό άθλημα δεν διδάσκει ή ασκεί τον δόλο (την εξαπάτηση) ή το δόλιο κτύπημα ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ (πέρα από την μπλόφα). Αποψή μας επίσης, είναι ότι άνανδρο το ονομάζουν οι ηττημένοι και όσοι δεν γνωρίζουν πώς να το αντιμετωπίσουν ή το φοβούνται. Σε όλη την καταγεγραμμένη ιστορία του ανθρώπου και τους πολέμους του, ποτέ δεν αναφέρθηκε κανείς με υποτιμητικό τρόπο σε ότι έχει κερδίσει μάχες. Μάλιστα την τιμούν και οι μεγαλύτεροι στρατηγοί όλων των εποχών. Ανάμεσά τους σίγουρα οι πράκτορες του Μέγα Αλέξανδρου του Αλκιβιάδη του Sun Tzu του Ναπολέων και κάθε άλλου επιτυχημένου στρατηγού.

Για να ξεκαθαρίσουμε την θέση μας λοιπόν. Δεν λέμε ότι κανείς δεν μπορεί να ασκήσει δόλο ή δόλιο χτύπημα, η πιο σωστά την εξαπάτηση αν δεν έχει εκπαιδευτεί, λέμε ότι το να ασκείσαι συστηματικά στην τέχνη αυτών σε καθιστά πολύ πιο ικανό να το εκτελέσεις αποτελεσματικά χωρίς να το «μυριστεί» ο αντίπαλος.

Φιλικά,

Combatives Group

Όνομα: Τ. Ν.
Ημ/νία: 05/04/2015
Περιοχή: Αιγάλεω

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Κάνε την ερώτησή σου

Η απάντηση θα αναρτηθεί σύντομα στην ενότητα Q&A (Ερωτήσεις & Απαντήσεις) και θα λάβεις σχετική ενημέρωση στο email που θα δηλώσεις.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.