Μπορώ να μάθω σχετικά γρήγορα Combatives;

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Έχω κάνει 3 χρόνια καράτε. Μπορώ να μάθω σχετικά γρήγορα Combatives; Αποφάσισα να μην ασχοληθώ πια με Μαχητικά Αθλήματα, αλλά να περάσω σε πραγματικές πολεμικές τέχνες. Διαβάζοντας το site σας διαπίστωσα πόσο δίκιο έχετε στη σύγκριση που κάνετε. Η ερώτησή μου λοιπόν είναι η εξής: θα με βοηθήσει η εμπειρία μου στο καράτε να μάθω γρηγορότερα Combatives; Θα μου φανεί χρήσιμη;

Φίλε Γ.Α.,

Η σύντομη απάντηση είναι «Ναι!» Αλλά για να μη θεωρήσεις ότι δεν έχουμε σκεφτεί προσεκτικά την απάντηση στο ερώτημά σου, θα σου πούμε και το γιατί το είπαμε, αλλιώς θα μπορούσε κανείς να πει ότι δίνουμε μια απάντηση «ξεπέτα» για να αποκτήσουμε νέο μέλος.

Οι Πολεμικές Τέχνες ή τουλάχιστον αυτό που εμείς στο Combatives ταυτίζουμε σήμερα με την Μαχητική Άθληση, είναι μια εξαιρετική ενασχόληση για πολλούς και καλούς λόγους. Βέβαια, μιλάμε για τα οφέλη που πρόκειται ένας σοβαρός μαθητής να αποκομίσει κάνοντας Καράτε, Κουνγ Φου, Κικ μπόξ, ΜΜΑ, Μπραζίλιαν Τζου Τζούτσου κλπ.

Κατ΄αρχάς ας κοιτάξουμε τα σωματικά οφέλη του Καράτε που αναφέρεις: Ισορροπία, Ταχύτητα, Εκρηκτικότητα, Σκληραγωγία, Δύναμη, Αντοχή, Εστίαση, Αναπνοή κλπ.

Τα πνευματικά οφέλη του Καράτε: Διαύγεια, Ηρεμία, Μαχητικότητα, Αποφασιστικότητα κλπ.

Τα εγκεφαλικά οφέλη του Καράτε: Αναλυτική κρίση, Πολύπλευρη σκέψη κλπ.

Τι από όλα αυτά δεν είναι καλό;;

Στην πραγματικότητα όλα αυτά τα στοιχεία είναι θετικά για οποιονδήποτε άνθρωπο. Πόσο περισσότερο για κάποιον που κάνει και την ανάλογη προσπάθεια να τα αναπτύξει κιόλας! Η θέση μας στο Combatives Group ανέκαθεν ήταν ότι οποιαδήποτε Πολεμική Τέχνη κάνει κανείς, είναι καλύτερο από το να κάθεται στον καναπέ. Και ακόμη καλύτερες αυτές με σωματική επαφή. Που όμως αντιτιθέμεθα με αυτές ή γενικά τα Μαχητικά Αθλήματα;

Η λέξη κλειδί εδώ είναι «Αθλήματα» διότι η Ηθική και Πνευματική προσέγγιση είναι αυτό που έχει «χαλάσει», κατά την γνώμη μας, τον αρχικό σκοπό όλων αυτών των τεχνοτροπιών, ο οποίος στην πραγματικότητα είναι η πρώτη λέξη «Μαχητικά» εκ της «Μάχης». Με αυτό εννοούμε πάντα την πραγματικότητα του δρόμου και της μάχης για επιβίωση σε έκκριθμες καταστάσεις. Σίγουρα θα έχεις διαβάσει αρκετά από αυτά που γράφονται στο site μας για να μας πλησιάσεις. Δεν είσαι μόνος, πολλοί μας έχουν έρθει από άλλα συστήματα για ακριβώς τον ίδιο λόγο. ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΑΘΛΗΣΗ.

Αν λοιπόν μπορείς να κρατήσεις όλα αυτά τα πολύτιμα στοιχεία που έχεις κερδίσει με κόπο στο Καράτε, θα χρειαστείς μόνο να αποβάλλεις τα αθλητικά στοιχεία που έχεις αφομοιώσει, μερικά εθιμοτυπικά και να αγριέψεις ΠΟΛΥ.

Ποια είναι αυτά;

Την Ευγενή Άμυλα του Αθλητισμού, τα Ταμπού που σου απαγορεύουν την «βρώμικη» τεχνική, τους «καλούς τρόπους» της Εθιμοτυπίας στη Σχολή Καράτε σου και, γενικά την τυποποίηση της τεχνικής όπως την έχεις μάθει στο Καράτε (είμαστε πιο «χαλαροί» με θέματα ακρίβειας μιας τεχνικής). Αν τα κάνεις αυτά και γίνεις λίγο brutal και αδυσώπητος, σου δίνουμε 18 μήνες για να γίνεις ΑΚΡΩΣ Combative σε σημείο να μην αναγνωρίζεις τον εαυτό σου και να χαίρεσαι που μας βρήκες!

Φιλικά

Combatives Group

Όνομα: Γ. Α.
Ημ/νία: 04/09/2015
Περιοχή: Αθήνα

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Κάνε την ερώτησή σου

Η απάντηση θα αναρτηθεί σύντομα στην ενότητα Q&A (Ερωτήσεις & Απαντήσεις) και θα λάβεις σχετική ενημέρωση στο email που θα δηλώσεις.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.