Ο Στρατιωτικός χαρακτήρας των Combatives

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Ωραίο το σάιτ σας αλλά γιατί δείχνει τόσο στρατιωτικό;

Φίλε/η Γ. Α.,

Δεν είσαι ο πρώτος που το σχολιάζει, μερικοί το συνδέουν με τον στρατό ακόμη περισσότερο. Αρχικά, λοιπόν, ας διευκρινίσουμε ότι τα Combatives, όπως και ελάχιστες άλλες γνήσιες πολεμικές τέχνες (Τέχνες του Πολέμου – War Craft), έχει στρατιωτικό χαρακτήρα. Δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες του τελευταίου Παγκοσμίου Πολέμου, σε αντίθεση με τις άλλες προαναφερόμενες πολεμικές τέχνες που σαν βάση τους έχουν τακτικές και στρατηγικές του Μεσαίωνα.

Έτσι, λοιπόν, η πρόσφατη στρατιωτική του ιστορία αναλύεται στο site στον σύνδεσμο: Ιστορία Combatives. Ασχολείται κυρίως με τη δημιουργία του, τους ιδρυτές του και τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε. Ο στρατιωτικός του χαρακτήρας είναι πολύ βασικός στην ψυχική και πρακτική διαμόρφωσή του αλλά και στην προσαρμογή του σε σύστημα αυτοπροστασίας πολιτών και καταστολής βίας για αστυνομικούς και προσωπικό ασφαλείας. Τόσο ο στρατιωτικός όσο και ο πολιτικός χαρακτήρας των Combatives υπάρχουν και εξασκούνται στην πράξη από το 1915.

Οι σύγχρονες μέθοδοι και τακτικές του τα κάνουν τέλεια εφαρμόσιμο και σε αστικό περιβάλλον της εποχής μας. Για τον λόγο αυτό διδάσκονται στις μέρες μας και σε απλούς πολίτες που στόχο έχουν την Αυτοάμυνα.

Ο στόχος του Combatives Group είναι να εκπαιδεύσει όσους θέλουν να μάθουν ένα Σύστημα Αυτοάμυνας που φέρνει άμεσα αποτελέσματα, για να νιώθουν και να είναι ασφαλείς καθώς και να νιώθουν σιγουριά για τις ικανότητές τους μιάς και έχουν χιλιοδοκιμαστεί. Με το Σύστημά μας δίνεται στον καθένα η δυνατότητα να ασκήσουν το νομικό τους δικαίωμα (στο επίπεδο που μπορεί) με ένα πραγματικά απλό, άμεσο και αποτελεσματικό σύστημα αυτοπροστασίας και στην ανάγκη, αυτοάμυνας.

Τέλος, να τονίσουμε ότι ο στρατιωτικός χαρακτήρας του Combatives είναι αναπόσπαστα δεμένος με την στρατιωτική μεθοδολογία διδασκαλίας του συστήματός μας σε πολίτες. Ο λόγος είναι απλός, διότι αποδεικνύεται αποτελεσματικότατος, ετοιμάζοντάς τους να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη εγκληματική βία μιας σύγχρονης πόλης που έχει πολλά κοινά με ένα πεδίο μάχης (Δείτε – μηδέν κανόνες, χρόνους, χώρους, διατητές, όπλα, πρόθεση κτλ.). Το βασικότερο στοιχείο του Combatives όμως είναι ότι παραμένει μια αμιγώς πολεμική τέχνη (Τέχνη του Πολέμου – War Craft) σε νοοτροπία και εφαρμογή και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μαχητικό άθλημα. Διδάσκει δηλαδή μεθόδους επιβίωσης σε συνθήκες πραγματικής απειλής ζωής με ανορθόδοξες τακτικές, χωρίς διαιτητές και όρους μάχης.

Με εκτίμηση

Η ομάδα του Combatives Group

Όνομα: Γ. Α.
Ημ/νία: 20/06/2013
Περιοχή: Αθήνα

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Κάνε την ερώτησή σου

Η απάντηση θα αναρτηθεί σύντομα στην ενότητα Q&A (Ερωτήσεις & Απαντήσεις) και θα λάβεις σχετική ενημέρωση στο email που θα δηλώσεις.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.