Δώσε έμφαση στις Κοινωνικές Δεξιότητες Πρώτα!!

Είναι σημαντικό να κατέχει κανείς ανθρώπινες δεξιότητες για να αντιμετωπίσει τη βία; Μπορεί η βία να αποτραπεί με τα λόγια και τη συμπεριφορά; Είναι πάντα καλλίτερο να λύνουμε το πρόβλημα μια και καλά μέσω της βίας; Πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται οι προκλητικοί άνθρωποι;

Στο Combatives Group, υποστηρίζουμε ότι η ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων είναι ΜΑΚΡΑΝ πιο χρήσιμες, όχι μόνο για λόγους αυτοάμυνας, αλλά επίσης και για την επαγγελματική σταδιοδρομία ενός άνθρωπου, την καλύτερη ποιότητα της ζωής του όπως και για τις διαπροσωπικές του σχέσεις. Κατά τη γνώμη των Εκπαιδευτών μας, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ, για να μην είμαστε ΕΜΕΙΣ αυτοί που θα δεχθούν εκείνη την γρήγορη κλοτσιά στα… «καρύδια», εξαιτίας αυτού που είπαμε ή κάναμε.

Δεν είναι τυχαίο που η πλειοψηφία όσων έρχονται στις  τάξεις Αυτοάμυνας του Combatives Group είναι οικογενειάρχες με παιδιά.

Ακούμε συχνά ιστορίες που οδήγησαν σε επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης λόγω κάποιου ΑΣΗΜΑΝΤΟΥ διαξιφισμού. Κάποιες οδήγησαν ακόμα και σε σωματική βία, λόγω υπερβολικού θυμού, υπερηφάνειας, συναισθηματικών εκρήξεων, υπερβολικής αυτοπεποίθησης αλλά, πάνω απ’ όλα, εξαιτίας του ΕΓΩ.

Μπορεί και να ρίχτηκαν στον καβγά με τα ρουθούνια φουσκωμένα, το στήθος προβεβλημένο, τις γροθιές σφιγμένες, το κεφάλι ψηλά και τα μάτια ορθάνοικτα, μέχρι που η κατάσταση κλιμακώθηκε στο σημείο που ξέφυγε από τα μέτρα τους… Με αυτή την συμπεριφορά και τα ερεθίσματα που έδωσαν με την γλώσσα του σώματος, προκάλεσαν στην πραγματικότητα οι ίδιοι τον καυγά, καταλήγοντας με τα ρουθούνια ματωμένα, το στήθος συρρικνωμένο, τις γροθιές να τρέμουν, το κεφάλι χαμηλά και, δυστυχώς κάποιες φορές, τα μάτια για πάντα κλειστά. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ξέρουμε τί να ΜΗΝ κάνουμε και πότε να ΜΗΝ πιέζουμε καταστάσεις.

Η κοινή λογική υπαγορεύει ότι αν ένας άνθρωπος σταματήσει να κάνει πράγματα που προκαλούν την κλιμάκωση μίας κατάστασης, οι πιθανότητες να εμπλακεί σ’ ένα βίαιο περιστατικό μειώνονται πολύ.

12/01/2015

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά άρθρα

Ένστικτο

Δυναμική Παρουσία

Άνθρωποι με στάση υπερβολικά χαμηλών τόνων, βήμα που στερείται αρσενικής «έπαρσης» και συνολική εικόνα λίγο νωθρή, είναι πιο πιθανό να γίνουν θύματα.

Αποφασισμένοι, Αδίστακτοι, Αδυσώπητοι – Η Λύση

Με το πέρας του χρόνου έχουμε δημιουργήσει ένα σύνολο πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση περιπτώσεων της εν δυνάμει κλιμάκωσης της βίας. Επιμείνουμε σε αυτά επειδή διατυπώνονται με συγκεκριμένη σειρά για να μας προστατεύσουν.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.