Όταν η αδρεναλίνη παραλύει το φόβο

...και κάνει θαύματα!

Πώς λειτουργεί η έκρηξη αδρεναλίνης; Ποια η διαφορά της με την γνωστότερη έκκριση αδρεναλίνης; Πόσο σημαντικό είναι να μπορείς ανά πάσα στιγμή να προκαλέσεις έκρηξη αδρεναλίνης; Πόσο κρατάει μια τέτοια έκρηξη; Τι συμβαίνει μετά;

Κρατάει δευτερόλεπτα

(Μέρη αυτού του άρθρου είναι κλειδωμένα και προσβάσιμα μόνο με προσωπικό κωδικό.)

Είναι πάντοτε ο εγκέφαλος που δίνει το σύνθημα για την έκκριση της αδρεναλίνης στο σώμα, η οποία θα βοηθήσει στην αναστολή της παραλυτικής επίδρασης του φόβου.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γίνει αυτό, είναι η Αυτό συχνά οδηγεί στην τον αναγκάζει σε αποκλιμάκωση, σε αποτροπή της σύγκρουσης ή ακόμα και σε άτακτη φυγή.

Προσοχή όμως, αν .

Η είναι φυσικά το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αλλά τι γίνεται στην περίπτωση που αυτός, παρ’ όλα αυτά,

Τότε εμείς Στις Αίθουσες Άσκησης Combatives μας αυτό το είδος της κατάρτισης είναι απαραίτητο μέρος της εκπαίδευσης. Όσο δύσκολο και αν φαίνεται σε κάποιους λειτουργεί εξαιρετικά καλά.

Για εκείνους που ποτέ δεν έχουν εκπαιδευτεί στη μέθοδο αυτή, σίγουρα μειώνεται την ικανότητά τους να σταθούν αποτελεσματικά, αυξάνοντας παράλληλα τις πιθανότητες να δεχτούν επίθεση. Η στάση τους παρερμηνεύεται από τον εν δυνάμει επιτιθέμενο ως ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ, ισχυροποιώντας τη θέση του επιτιθέμενου, οδηγώντας τελικά σε σύγκρουση. Σχετικά με αυτές τις ευγενικές ψυχές, το γεγονός ότι είναι διστακτικά σε σχέση με την χρήση χυδαίας γλώσσας δεν τους καθιστά ΛΙΓΟΤΕΡΟ ικανούς. Όμως, σίγουρα ΜΕΙΩΝΕΙ την ικανότητά τους . Πρέπει να δοθεί προσοχή στις προπονήσεις για να διευκολύνουμε όλους τους ασκούμενους στην ένταξη του πνεύματος της άσκησης αυτής. Το να είμαστε ασκούμενοι του combatives δεν σημαίνει ότι είμαστε . Σημαίνει απλά ότι προσαρμοζόμαστε στην κατάσταση που μας έχει τύχει για να εξυπηρετήσουμε το σκοπό της επιβίωσης.

12/01/2015

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Σχετικά άρθρα

Οι Κανόνες της Αυτοπροστασίας

Οι Κανόνες της Αυτοπροστασίας

Γιατί είναι απαραίτητο στην Αυτοάμυνα να έχει κανείς ένα σχέδιο δράσης; Τι γίνεται αν δεν έχει τέτοιο σχέδιο; Ποιοι άλλοι χρησιμοποιούν τέτοια προσέγγιση σε θέματα ζωής και θανάτου;

Είναι ο φόβος κακό συναίσθημα;

Είναι ο φόβος κακό συναίσθημα;

Υπάρχει άνθρωπός που να μη φοβάται κάτι; Μπορεί να ελεγχθεί ο φόβος; Τι χρειάζεται να κάνει κανείς για να το καταφέρει αυτο; Ποιές ασκήσεις είναι αυτές που μπορούν να μειώσουν τον φόβο και την αβεβαιότητα;

Φόβος για πραγματικό κίνδυνο

Φόβος για πραγματικό κίνδυνο

Οι πολεμικές τέχνες είναι ταυτόχρονα και αυτοάμυνα; Υπάρχει διαφορά μεταξύ καβγά στον δρόμο και αυτοάμυνα; Πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζει κανείς τον νόμο περί αυτοάμυνας; Ποιοί εκπαιδεύουν ανθρώπους σε τέτοια θέματα και πόσο έγκυροι είναι;

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.