Η καλλιέργεια της ψυχικής στάσης και της πρόθεσης

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Καλησπέρα σας. Βάσει τον προαναφερθέντων, η καλλιέργεια της ψυχικής στάσης και της πρόθεσης αποτελεί την βάση της εκπαίδευσης του Combatives Group. Αυτό συμβαίνει σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης; Για παράδειγμα, συμβαίνει και στο μαχητικό Jujutsu (έαν θυμάμαι αυτό περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των Advanced Combatives) και αν ναι, ποιά η διαφορά του μαχητικού Jujutsu σε σχέση με τα προηγούμενα επίπεδα εκπαίδευσης; Δηλαδή, η κοινή βάση/γραμμή σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης είναι η ανάπτυξη της στάσης και της πρόθεσης, ενώ οι διαφορές που θα παρατηρήσει ο ασκούμενος ανεβαίνοντας από επίπεδο σε επίπεδο είναι ο εμπλουτισμός των τεχνικών; Βέβαια, όπως έχω αντιληφθεί, μεγαλύτερη σημασία έχει περισσότερο το ψυχικό σθένος και όχι οι ίδιες οι τεχνικές. Σας ευχαριστώ πολύ.

Απάντηση σε ερώτηση στο YouTube 08. Στάση, Πρόθεση | CG | ENG Subs
Πολύ σωστά! Η καλλιέργεια της ΨΥΧΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ και της ΠΡΟΘΕΣΗΣ καλλιεργείται σε όλα τα επίπεδα του Combatives Group προγράμματος καθώς τα ανεβαίνει κανείς.
Το πρόβλημα είναι πάντα η αρχή και εξηγούμε…
Η εμπειρία μας με τον κόσμο γενικότερα, είναι ότι κατά βάσει είναι καλά προσαρμοσμένοι κοινωνικά. Λόγω αυτού, δεν θέλουν ντε και καλά να γίνονται κακοί χωρίς λόγο. Αυτό είναι και το σωστό σε μια φυσιολογική κοινωνία. Οι περισσότεροι όμως ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ αυτό που λέμε “too nice”, με αποτέλεσμα να γίνονται ΕΥΚΟΛΑ ΘΥΜΑΤΑ για άλλους που δεν είναι. Ενώ δεν είναι ο σκοπός μας να αλλοιώσουμε τον χαρακτήρα τους ή να δημιουργήσουμε απροσάρμοστους κοινωνικά ανθρώπους, παραμένει η πρόκληση να τους κάνουμε ικανούς να πουν:
«ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΑΠΕΡΑ!»
Αυτό απαιτεί ΨΥΧΙΚΗ ΣΤΑΣΗ και ΠΡΟΘΕΣΗ, αυτό που λέμε λαϊκά «να τα πάρει κάποιος και να σκυλιάσει» με σκοπό να επιστρέψει το κακό μιας και ο επιτιθέμενος δεν καταλαβαίνει από λόγια.
Να θυμάστε πάντα ότι, κανένας επιτιθέμενος δεν κάνει πίσω αν δεν τον αναγκάσεις!
Για να γίνει αυτό χρειάζεται ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ψυχική στάση και πρόθεση απ’ ότι έχει ο ίδιος. Ξεκινάμε λοιπόν καλλιεργώντας αυτές τις ιδιότητες στα μαθήματά μας. Πιστεύουμε ότι αυτά, σε συνδυασμό με λίγες καλά δουλεμένες τακτικές και τεχνικές, αρκούν για να ασκήσει ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ κανείς. Δηλαδή, να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ τις ΣΥΝΘΗΚΕΣ που θα καταστήσουν τον επιτιθέμενο ΑΠΡΟΘΥΜΟ ή ΑΝΙΚΑΝΟ να συνεχίσει, δημιουργώντας ταυτόχρονα την ΕΥΚΑΙΡΙΑ για ΑΠΟΔΡΑΣΗ.
Θεωρούμε βάσει απόδοσης στις ασκήσεις μας, ότι όταν έχει επιτευχθεί το ζητούμενο, – να πατηθεί ο διακόπτης της βίας όταν αρχίσει η επίθεση – ο ασκούμενος είναι έτοιμος να δεχτεί αυτή την διαδικασία. Από εκεί και πέρα όλα έχουν να κάνουν με την συνεχόμενη καλλιέργεια αυτών των στοιχείων σε όποιο επίπεδο επιθυμεί ο ασκούμενος.
Η εμπειρία μας εδώ και χρόνια δείχνει ότι όσοι συνεχίζουν και στα υψηλότερα επίπεδα, όπου ασκείται καθαρά πλέον Ju Jutsu, όχι μόνο χαλιναγωγούν αυτές τις «δυνάμεις» αλλά, τις τιθασεύουν ανά πάσα στιγμή. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχουν ανάγκη να αποδείξουν το τι είναι ικανοί να κάνουν όταν «μάχονται» ελεύθερα επιτρέποντας και την εξέλιξη τους στην «τέχνη» πνευματικά και φιλοσοφικά.
Σε μια πρόταση λοιπόν, πρώτα τους εκπαιδεύουμε εξ ολοκλήρου για την ασφάλειά τους και μετά, αν το επιθυμούν, για την τέχνη.
Ευχόμαστε να σε καλύψαμε επαρκώς.

Όνομα: Sakis Sakis
Ημ/νία: 03/12/2020
Περιοχή: Άγνωστη

Μοιράσου το:

Κάνε την ερώτησή σου

Η απάντηση θα αναρτηθεί σύντομα στην ενότητα Q&A (Ερωτήσεις & Απαντήσεις) και θα λάβεις σχετική ενημέρωση στο email που θα δηλώσεις.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.