Απλό

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Απλότητα, απαραίτητη για την αντιμετώπιση της αμεσότητας μιας συμπλοκής

«Η απλότητα είναι η υπέρτατη σοφιστεία.» – Leonado da Vinci

Είναι συχνό φαινόμενο στον χώρο των πολεμικών τεχνών να υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν εμπλακεί σε πραγματικές καταστάσεις βίας να διδάσκουν αυτοάμυνα. Και μάλιστα, με πολύπλοκες τακτικές και τεχνικές.

Μπορεί αυτό να εντυπωσιάζει τους αδαείς, ακόμη και να τους πείθει ότι όντως μπορούν να εκτελεστούν τέτοια σε καταστάσεις στρες, αλλά αυτά είναι όσα ΝΟΜΙΖΟΥΝ. Η πραγματικότητα είναι πολύ πιο πεζή, ωμή και αδυσώπητη.

Όσοι γνωρίζουν την ανθρώπινη ψυχοφυσιολογία, γνωρίζουν επίσης και πως αντιδρά ένας άνθρωπος υπό συνθήκες στρες. Πάνω από τους 175 παλμούς της καρδιάς ανά λεπτό, όλες οι λεπτές και σύνθετες (πολύπλοκες) δεξιότητες παύουν να λειτουργούν. ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ. Όπως και αυτομάτως αναλαμβάνει ΑΚΟΥΣΙΑ το Συμπαθητικό Νευρικό Σύστημα. Τότε, μόνο οι Βαριές Μηχανικές Κινήσεις λειτουργούν. Και συχνά, μόνο όσες μπορούν να εκτελεστούν κατ’ επανάληψη, χωρίς κινησιολογική ακρίβεια ή ακρίβεια στόχου. Αυτό είναι κλινικά αποδεδειγμένο γεγονός και ως εκ τούτου δεν δέχεται αμφισβήτηση.

Ακολουθεί λογικά ότι εφόσον ΜΟΝΟ βαριές κινήσεις μπορούν να εκτελεστούν, όσες τακτικές και τεχνικές ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ αυτό το μοτίβο, δεν θα έχουν ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ. Συνεπώς, ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ τακτικές και τεχνικές είναι εφικτές, ενώ είναι ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΥΤΩΝ των ελάχιστων που προσφέρει μικρή αλλά επαρκή ποικιλία στην τακτική απάντηση.

Η ίδια η απλότητα είναι τέχνη από μόνη της, διότι ο καθένας μπορεί να περιπλέκει τα πράγματα όσο θέλει για να προβάλλει δήθεν γνώσεις.

«Η απλότητα είναι το δυσκολότερο πράγμα να διασφαλιστεί σε αυτόν τον κόσμο. Είναι το τελευταίο όριο της εμπειρίας και η τελευταία προσπάθεια μεγαλοφυΐας.» – George Sand

ΑΠΛΟ - ΑΜΕΣΟ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Τα πλέον δημοφιλή άρθρα

Πόσο Combative είσαι;

Χρειάζεται να είναι κανείς ψηλός και δυνατός ή μήπως χρειάζεται πολλές τεχνικές για να είναι Combative; Τι σημαίνει ο όρος “Combative” και τι ο όρος “Combatives” Ποιά η διαφορά και γιατί χρειάζεται να την γνωρίζουμε. Εδώ θα δώσουμε σαφείς απαντήσεις στους όρους και έννοιες που συνδέονται με αυτό.

Συμπεράσματα περί αποφυγής βιασμού
Βιασμός

Συμπεράσματα περί αποφυγής βιασμού

Ακόμη πιστεύεις ότι ο αθλητικός σύλλογος της γειτονιάς μπορεί να σε βοηθήσει; ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ; Το τραγικό ειδικά με τον βιασμό είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να λάβουν τα μέτρα τους για τη δική τους προστασία, αδιαφορούν.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.