Πώς μπορεί μια πολεμική τέχνη να μας στοιχίσει τη ζωή

Πώς μπορεί μια πολεμική τέχνη να μας στοιχίσει τη ζωή και γιατί; Ποιοι είναι οι παράγοντες που τα μαχητικά αθλήματα δεν καλύπτουν; Γιατί είναι λάθος να θεωρεί κανείς ότι τα μαχητικά αθλήματα αρκούν σε συμπλοκές του δρόμου;

Πώς μπορεί μια πολεμική τέχνη να μας στοιχίσει τη ζωή

Πώς μπορεί μια πολεμική τέχνη να μας στοιχίσει τη ζωή και γιατί; Ποιοι είναι οι παράγοντες που τα μαχητικά αθλήματα δεν καλύπτουν; Γιατί είναι λάθος να θεωρεί κανείς ότι τα μαχητικά αθλήματα αρκούν σε συμπλοκές του δρόμου;

Μπορεί η προηγούμενη γνώση πολεμικών τεχνών να χρησιμοποιηθεί;

Σίγουρα! Αν κάποιος είναι επιμελής στην εκπαιδευτική και ψυχοσωματική διαδικασία τότε έχει ήδη μια καλή βάση στα αναγκαία σωματικά χαρακτηριστικά και θα αφομοιώσει τη μηχανική των τεχνικών και ίσως τις τακτικές μας πολύ γρηγορότερα. Αλλά θα πρέπει να «ξεφορτωθεί» το σκεπτικό που κυριαρχεί στον κόσμο των πολεμικών τεχνών (ευ αγωνίζεσθε κ.λπ.).

Πως το κακό μετατρέπεται σε απειλή ζωής σε δευτερόλεπτα

Πώς μπορεί μια πολεμική τέχνη να μας στοιχίσει τη ζωή

Στην πραγματικότητα για τους ΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΣ στο Σύστημα Αυτοάμυνας του Combatives Group ανθρώπους, η κατάσταση εμφανίζεται είτε εκεί που δεν το περιμένεις (π.χ. ληστεία) ή όταν μια κατάσταση σύγκρουσης λεκτικής διαμάχης μετατρέπεται σε συμπλοκή (Προ-Συμπλοκή > Συμπλοκή).

Η πρώτη περίπτωση είναι βέβαια ανεπίτρεπτη για έναν εκπαιδευόμενο στα Combatives αφού έχει μάθει να αναγνωρίζει τη συμπεριφορά κάποιου, να είναι σε ετοιμότητα γι’ αυτό και, να γνωρίζει τι γίνεται γύρω του. Η δεύτερη περίπτωση, χαρακτηρίζεται από μια συγκεκριμένη ακολουθία η οποία μοιάζει με το παρακάτω:

Οπτική ή φυσική επαφή (Προ-Σύγκρουση) > Λεκτική Διαμάχη ή Πρόκληση > Σύγκρουση > Μετά-Σύγκρουση.

Γίνεται ακόμα χειρότερη όταν στόχος του επιτιθέμενου είναι η εγκληματική ενέργεια και η ακολουθία είναι αρκετά διαφορετική.

Ενέδρα > (ίσως) Πρόκληση (ή αρκετά πιθανή άμεση) Σύγκρουση > Μετά-Σύγκρουση.

Επειδή υπάρχουν πολλές παράμετροι, υπάρχουν και πολλοί συνδυασμοί, κανένας από τους οποίους δεν είναι ευνοϊκός.

Άλλος ένας παράγοντας που μπορεί να προστεθεί σε οποιοδήποτε σενάριο με δραστικές αλλαγές, είναι οι ΠΟΛΛΟΙ επιτιθέμενοι και πιθανότατα ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ πολλοί επιτιθέμενοι.

Σε συμπλοκές, με όσα περισσότερα έχεις να κάνεις, τόσο ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ γίνεται η κατάσταση!

Οι πιθανότητες να βγεις ζωντανός μειώνονται δραστικά με την παραμικρή προσθήκη ενός παράγοντα σε μια ήδη επικίνδυνη κατάσταση. Είναι προφανές ότι κανένα από αυτά τα σενάρια δεν διδάσκονται σε αθλητικούς συλλόγους.

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά άρθρα Αυτοάμυνας

Σκληρός ή έξυπνος;

Πρέπει να είσαι σκληρός ή έξυπνος στην αυτοάμυνα;

Με τα χρόνια θεσπίσαμε αλλαγές στη νοοτροπία της κλασσικής πολεμικής τέχνης που ασκούσαμε (Ju Jutsu), όπου κύριος σκοπός είναι η μάχη για την εξόντωση του εχθρού και, κινηθήκαμε καθαρά προς την αυτοάμυνα όπου Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΕΧΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΘΕΣΗ και ο στόχος είναι κυρίως Η ΔΙΑΦΥΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ.

Αντιμετώπιση

Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ είναι το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ και ΕΠΙΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ στάδιο. Αυτό που ελλοχεύει και όλους τους κινδύνους. Καταστάσεις που γεννιούνται από το γεγονός ότι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ αυτός απέναντι μας, ΤΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΧΕΙ και, ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ είναι πρόθυμος να το «τραβήξει»…

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.