Οι πολεμικές τέχνες είναι καλές…

Πότε είναι καλές οι πολεμικές τέχνες; Πότε ΔΕΝ είναι καλές; Τι χρειάζεται να κάνει κανείς για να επιφέρει τις αναγκαίες αλλαγές προσαρμογής; Γιατί αποδεικνύεται δύσκολη για τους περισσότερους ανθρώπους αυτή η αλλαγή;

Οι πολεμικές τέχνες είναι καλές…

Πότε είναι καλές οι πολεμικές τέχνες; Πότε ΔΕΝ είναι καλές; Τι χρειάζεται να κάνει κανείς για να επιφέρει τις αναγκαίες αλλαγές προσαρμογής; Γιατί αποδεικνύεται δύσκολη για τους περισσότερους ανθρώπους αυτή η αλλαγή;

…αν η εκπαίδευση είναι καλή…

Αν δεχτούμε τους περιορισμούς των Πολεμικών Τεχνών όπως διδάσκονται σήμερα, η εκπαίδευση που μπορεί κανείς να λάβει από τις σοβαρές σχολές πολεμικών τεχνών είναι καλή.

Μπορεί να προσφέρει ένα γερό θεμέλιο όσον αφορά στα φυσικά χαρακτηριστικά που περιλαμβάνει σωστή κινησιολογία, φυσική κατάσταση, ισορροπία, ταχύτητα, συντονισμό, παραγωγή φυσικής δύναμης, καθώς και ψυχολογικές βελτιώσεις όπως πειθαρχία και αυτοπεποίθηση. Όλα αυτά είναι καλά και χρησιμεύουν σαν σωματική βελτίωση και σαν χόμπυ.

Η εξέλιξη μετριέται με ένα σύστημα βαθμολόγησης και οι αγώνες μπορούν να προσφέρουν έναν ασφαλή και ελεγχόμενο χώρο δοκιμών, αδρεναλίνη και ενθουσιασμό.

Αν και η σοβαρή και αρκετά εκτεταμένη εκπαίδευση σε πολεμικές τέχνες παρέχει αυτοπεποίθηση, εύκολα μπορεί να παρερμηνευτεί σαν χώρος δοκιμών τεχνικών αυτοάμυνας.

Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τον σημερινό αθλητή πολεμικών τεχνών να αντιμετωπίσει την δολοφονική πρόθεση ενός οπλισμένου ή πολλών οπλισμένων επιτιθέμενων.

«Όλα λειτουργούν όταν ο αντίπαλος συνεργάζεται!» – Ζακ Καπανταϊδάκης

Στον ΑΜΥΗΤΟ, οι πολεμικές τέχνες ΦΑΙΝΕΤΑΙ να προσφέρουν σε έναν αφιερωμένο εκπαιδευόμενο μια αληθινή λύση στη βία.

Τα προβλήματα που αφορούν στην απειλή της ζωής εμφανίζονται όταν ο αμύητος εκπαιδευόμενος αντιμετωπίζει καταστάσεις αληθινής υπερβολικής βίας. Προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία της «αυτοάμυνας» που έχει διδαχθεί στο «στείρο» περιβάλλον της σχολής πολεμικών τεχνών, στη σκληρή πραγματικότητα της επιβίωσης.

Αυτό που μοιάζει με χάσμα, γίνεται προφανές μεταξύ αυτών που διδάσκονται σήμερα οι αθλητές σαν αυτοάμυνα και την πραγματικότητα. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανακαλύψεις ότι η τεχνική σου δε δουλεύει.

Μπορούν οι ικανότητες ενός μαθητή πολεμικών τεχνών να δουλέψουν απέναντι σε μια επίθεση;

Ναι! Αυτό έχει αποδειχθεί μερικές φορές. ΑΛΛΑ, οι κατά τα άλλα ΑΘΛΗΤΕΣ πρέπει να τροποποιηθούν/προσαρμοστούν οι ίδιοι σημαντικά για τέτοιες καταστάσεις. Αυτό απαιτεί πολύ ΧΡΟΝΟ και ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση και, είναι μάλλον απίθανο ότι θα υπάρχουν και τα δυο όταν τα πράγματα πάνε στραβά.

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά άρθρα Αυτοάμυνας

Αποκλιμάκωση

Αποκλιμάκωση

Είναι αξιοπερίεργο ότι το μοναδικό όν στον πλανήτη που έχει δημιουργήσει τόσο ανεπτυγμένη ικανότητα επικοινωνίας, γενικά ΑΔΥΝΑΤΕΙ να την χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά. Ειδικά όταν υπάρχει ΕΝΤΑΣΗ μεταξύ των ανθρώπων.

Τι Εστί Επιβίωση = Μηδέν Κανόνες;

Εδώ θίγουμε την παγίδα της λάθος εκπαίδευσης αυτοάμυνας ή τουλάχιστον, το λάθος πνεύμα στην εκπαίδευση της αυτοάμυνας. Θα μάθουμε επίσης τι θα πει και τι πρέπει να κάνεις για να προστατεύεις τον εαυτό σου διαρκώς.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.