Ένας ακόμη λόγος «Γιατί Combatives»

Πώς διαφέρει το Combatives Group από τους ερασιτέχνες; Γιατί είναι η Αυτοάμυνα Combatives του Combatives Group τόσο διαφορετική από όλες τις άλλες που προσφέρονται στην αγορά;

Δάσκαλοι από νωρίς

Στο Combatives εκτός από τις ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ προπονήσεις και την ΑΛΗΘΙΝΗ πίεση που ασκείται στους ασκητές, ένα βασικό στοιχείο είναι ότι προπονούμαστε και εκπαιδευόμαστε για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ και όχι μόνο ως μαθητές!

Το μάθημα γίνεται με τέτοιο τρόπο και σε τέτοιο βαθμό που σκοπός είναι ο μαθητής να ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ το «γιατί» κάνει αυτό που κάνει και όχι μόνο «πώς» να το κάνει. Αν μας δείξει κάποιος ΠΩΣ να κάνουμε κάτι, ΟΛΟΙ θα το κάνουμε. Το θέμα είναι, καταλαβαίνουμε ΓΙΑΤΙ πρέπει να το κάνουμε;;;

Αυτό πιστεύω ότι έρχεται μέσα από την ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ, την ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ και κυρίως τη σωστή ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ του εκπαιδευτή. Επειδή όταν ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ κάνεις κάτι, τότε σίγουρα θα ΒΡΕΙΣ τον τρόπο και, συνεπώς, θα ΜΑΘΕΙΣ και το ΠΩΣ. Και ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι ο ίδιος ο ΜΑΘΗΤΗΣ να ΔΙΔΑΞΕΙ τους άλλους μαθητές, παρουσία του εκπαιδευτή (η καθοδήγηση είναι σημαντική, ποιός ο ρόλος του άλλωστε;). Τότε και ο εκπαιδευτήςθα είναι ΣΙΓΟΥΡΟΣ για τις γνώσεις των μαθητών του αλλά και εσύ, ο μαθητής, μέσα από τη διαδικασία του να εκπαιδεύεις κάποιον άλλον, ανακαλύπτεις τις ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ σου, τις ΓΝΩΣΕΙΣ σου και πάνω από όλα τα ΚΕΝΑ και τις ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ (ελλείψεις) σου. Έτσι μπορείς να ξαναγυρίσεις στη ΒΑΣΙΚΗ σου ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και να ΔΙΟΡΘΩΘΕΙΣ.

«Επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως.» έλεγαν οι αρχαίοι…, όμως, σίγουρα φρόντιζαν να κάνουν και ΣΩΣΤΗ επανάληψη.

Μην ξεχνάμε ότι αύριο μπορεί να χρειαστεί να διδάξουμε τα παιδιά μας! Δε θα θέλαμε λοιπόν να τα διδάξουμε όσο ΚΑΛΥΤΕΡΑ γίνεται, για να είμαστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ ότι θα είναι ΑΣΦΑΛΗ στους δρόμους και ότι θα γυρίσουν σπίτι; Δεν είναι δυνατόν να έχουμε από πίσω μας τον εκπαιδευτή μας να προσέχει και να καθοδηγεί εμάς και τα παιδιά μας. Κάποια στιγμή πρέπει και εμείς να απλώσουμε τα φτερά μας.

Για αυτό λοιπόν, όταν είναι να κάνεις κάτι, κάντο ΣΩΣΤΑ, και όχι μισές δουλειές. Μάθε ό,τι είναι να μάθεις σωστά και ολοκληρωμένα για να είσαι και εσύ ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος σε αυτά που επιλέγεις να ΜΑΘΕΙΣ και να ΚΑΝΕΙΣ.

Ένας άλλος λόγος που το «Γιατί;» είναι σημαντικό, είναι πως κατανοώντας τον ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και το ΣΚΟΠΟ μιας τεχνικής, μπορείς να την ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΕΙΣ, ώστε να έχει ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ υπό ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ συνθήκες.

Συμβουλή μου είναι, ας μην επικεντρωνόμαστε ΜΟΝΟ στο «Πώς;» κάνουμε μια τεχνική ή το πόσο εντυπωσιακή είναι. Γιατί αν δεν γνωρίζεις το «Γιατί;», είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι έχεις και το ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ υπόβαθρο ώστε η τεχνική σου είναι ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ;

Είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι αυτή ή η άλλη τεχνική ταιριάζει σε ΣΕΝΑ;

Ας απαντάμε λοιπόν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ αυτά τα ερωτήματα κάθε φορά που προπονούμαστε και μαθαίνουμε κάτι καινούριο.

12/06/2017

Τζερεμές Χρήστος

Μοιράσου το:

Σχετικά άρθρα

Γιατί μαθαίνουμε αυτοάμυνα;

Πιστεύω ότι τα μαθήματα αυτοάμυνας στοχεύουν κυρίως στο να σε διδάξουν μια ολόκληρη νοοτροπία. Η νοοτροπία αυτή είναι πολύ απλή και βασικά σου δίνει μόνο σκοπό την ασφάλειά σου.

Μύθοι και Αλήθειες

Υπάρχει κάποιος στον κόσμο που να μπορεί με βεβαιότητα να πει ότι είναι ικανός να αντιμετωπίσει τον οποιονδήποτε αντίπαλο; Πόσο σημαντική είναι η πρακτική στην εκπαίδευση της αυτοάμυνας με μη συνεργαζόμενους αντιπάλους;

Αυτοάμυνα και ημερομηνία λήξης

Αν το σκεφτούμε λίγο, όταν δύο αθλητές παίζουν έναν αγώνα γνωρίζουν τα πάντα γύρω από αυτόν. Γνωρίζουν τον αντίπαλο, τον τόπο και την ώρα διεξαγωγής, ακόμα και τις διαστάσεις και τη μορφολογία του χώρου που θα διεξαχθεί ο αγώνας. Σε μια κατάσταση αυτοάμυνας δε γνωρίζεις απολύτως τίποτα από τα παραπάνω.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.