Σε τέσσερις μήνες έχω μάθει τόσα πολλά

Στους τελευταιους τεσσερις μηνες εχω παρατηρησει πολυ μεγαλη αναπτυξη στην προσωπικοτητα μου γιατι στο combatives group ειναι ενα ολοκληρο καινουργιο περιβαλλον.

Ακουσα για το Combatives Group για πρωτη φορα απο τον Οδυσσεα, τον φιλο μου, που κανει και αυτος προπονησεις εκει τα τελευταια δυο χρονια. Απο αυτα που μου ελεγε ο Οδυσσεας για το Combatives Group μου φανηκε ενδιαφερον. Μετα απο βαθια σκεψη μιλησα με τον πατερα μου και τη μητερα μου και μου ειπαν να κανω ενα δοκιμαστικο μαθημα και ότι αν μου αρεσε θα ξεκινουσα τα μαθηματα μου. Στο πρωτο μαθημα οι συναθλητες μου ηταν πολυ καλοι και ευγενικοι με αποτελεσμα να νιωσω ευπροσδεκτος και να απολαυσω το πρωτο μου μαθημα. Μετα απο αυτο το μαθημα ζητησα απο τη μητερα μου και τον πατερα μου να γραφτω στη σχολη και να αρχίσω τα μαθήματα αυτοάμυνας. Τωρα κανω προπονησεις στη σχολη εδω και τεσσερις μηνες.

Μεχρι τωρα εχω μαθει παρα πολλα και ξερω οτι εχω να μαθω ακομα περισοτερα. Αφου σε τεσσερις μηνες εχω μαθει τοσα πολλα, σκεφτομαι οτι σε ενα ετος μαθηματων θα εχω μαθει τρεις φορες αυτα που ξερω μεχρι τωρα. Το combatives ειναι ενα πρωτογνωρο αντηκειμενο στη ζωη μου καθως κανω για πρωτη φορα κατι σαν κι αυτο. Αρχικα πριν ξεκινησω τα μαθηματα δεν γνωριζα τιποτα παρ’ οτι μου ειχε πει τοσα πολλα ο Οδυσσεας, ο φιλος μου. Δεν ημουν προσεκτικος οταν πηγαινα εξω για καποια βολτα και δεν παρατηρουσα τον κοσμο γυρω μου. Αλλα τωρα εχω συνειδητοποιησει και εχω μαθει τους κινδυνους και προσεχω. Προσεχω τους ανθρωπους γυρω μου για να μην μπλεξω, και αποφευγω πιθανους κινδυνους και καταστασεις τις οποιες δεν θα ηθελα να βρεθω. Ακομα εχω μαθει τι να κανω αν βρεθω σε καποια δυσκολη θεση. Εχω μαθει πώς να τις αποκλιμακωνω και πώς να τις διαχειριζομαι αν τελικα δεν μπορεσω να αποφύγω την σωμα με σωμα μαχη.

Στους τελευταιους τεσσερις μηνες εχω παρατηρησει πολυ μεγαλη αναπτυξη στην προσωπικοτητα μου γιατι στο combatives group ειναι ενα ολοκληρο καινουργιο περιβαλλον. Οταν ξεκινησα τις προπονησεις με ενθουσιασε η γυμναστικη που καναμε γιατι ηταν πολυ καλη και ηταν πολυ σκληρη. Το οτι καταφερα να ανταποκριθω στις απαιτησεις των προπονησεων με εκανε να δυναμωσω και να αποκτησω μεγαλητερη σιγουρια για τον εαυτο μου. Αυτο με γεμισε με αυτοπεποιθηση και αυτοεκτιμηση.

Στα μαθηματα πρεπει να ειμαστε σοβαροι και να βγαζουμε ολο τον δυναμισμο που εχουμε μεσα μας ωστε να ειναι πιο αληθοφανεις οι καταστασεις. Αυτο με εχει κανει πιο δυναμικο, πιο σοβαρο και πιο σκληρο γιατι ολα αυτα τα μαθηματα με κανουν να συνειδητοποιω παση βια και αγριοτητα εχει ο κοσμος γυρω μας. Παραληλα εχω καταλαβει οτι δεν πρεπει να μπλεκω σε καυγαδες αλλα πρωτο μου μελημα ειναι να τους αποφεύγω. Ολα τα παραπανω συνεβαλαν στην ωριμανση μου.

Σε αυτους τους τεσσερεις μηνες με εχουν εντυπωσιασει παρα πολλα πραγματα για το combatives group. Πρώτον, το combatives group οταν αρχισα ηταν παρα πολυ βιαιο για τα δεδομενα τα δικα μου αλλα τωρα εχω αρχισει να συνηθιζω την σκληροτητα και εχω αρχισει να σκευτομαι πιο δυναμικα. Δευτερον, εμαθα οτι ειναι λαθος να σκευτεσαι να μην πονεσεις τον αντίπαλο οταν αυτος σου κανει επιθεση. Αυτο μου εκανε εντυπωση απο την πρωτη μερα των μαθηματων στη σχολη, γιατι δεν ειχα μαθει να σκευτομαι ετσι. Τριτον, με εντυπωσιασε η ποσοτητα της θεωριας που θα πρεπει να γνωριζεις προκειμενου να αποφυγεις μια δυσκολη κατασταση. Διοτι περιμενα να ειναι λιγοτερη η θεωρια και πολυ περισοτερη η τεχνικη. Αλλα τωρα που εχω κανει μερικα μαθηματα εχω παρατηρησει οτι χρειαζεται τοση θεωρια οση ειναι και η τεχνικη. Τελευταια, εχω εντυπωσιαστει με το ποση πνευματικη προσπαθεια και το ποση πνευματικη θεληση χρειαζονται για να μπορεσεις να κανεις κατι σαν αυτα που κανουμε στο combatives group.

Ευχομαι και ελπιζω να μην χρειαστει ποτε να χρησιμοποιησω τις τεχνικες που μαθαινω. Ομως αν ποτε χρειαστει τοτε σιγουρα θα μπορεσω να αποφυγω την εμπλοκη και να προστατεψω τον εαυτο μου.

Ευχαριστώ πολύ

29/12/2023

Σούσος Γιώργος

Μοιράσου το:

Σχετικά άρθρα

Tο στοίχημα

Αυτό που πραγματικά σκέφτομαι τώρα είναι πως όλο αυτό ξόδεμα χρόνου της ζωής μου θα έχει κάποια πραγματική χρησιμότητα. Τι θα πει πραγματική; Στα παιδιά μου παραδείγματος χάριν ή στους μαθητές μου. Θα μπορέσουν να περάσουν κάποια από όλα αυτά χωρίς να ξοδέψουν και αυτοί όλο αυτόν τον χρόνο για να τα μάθουν; Εδώ είναι το «τασκ»… το στοίχημα!

Η Προστασία δεν είναι Επιλογή

Εάν ποτέ επισκεφτείτε οποιαδήποτε Σχολή Αυτοάμυνας οποιουδήποτε τύπου που δεν χρησιμοποιεί προστατευτικό εξοπλισμό, ΤΡΕΧΑΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ! Τρέξτε όσο το δυνατόν πιο μακριά από αυτήν για 2 βασικούς λόγους..

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.