Η Προστασία δεν είναι Επιλογή

...είναι κοινή λογική.

Εάν ποτέ επισκεφτείτε οποιαδήποτε Σχολή Αυτοάμυνας οποιουδήποτε τύπου που δεν χρησιμοποιεί προστατευτικό εξοπλισμό, ΤΡΕΧΑΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ! Τρέξτε όσο το δυνατόν πιο μακριά από αυτήν για 2 βασικούς λόγους..

Η προστασία είναι ανάγκη

Θα με πιστεύατε αν σας έλεγα ότι η σωστή εκπαίδευση αυτοάμυνας ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ πολύ χρόνο και αφοσίωση, αλλά απαιτεί κάμποσο προστατευτικό εξοπλισμό;

Εάν ποτέ επισκεφτείτε οποιαδήποτε Σχολή Αυτοάμυνας οποιουδήποτε τύπου που δεν χρησιμοποιεί προστατευτικό εξοπλισμό, ΤΡΕΧΑΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ! Τρέξτε όσο το δυνατόν πιο μακριά από αυτήν για 2 βασικούς λόγους:

  1. Βρίσκεστε σε ΣΟΒΑΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ, ακόμη και από έναν καλοπροαίρετο αλλά αδέξιο «αντίπαλο».
  2. Η σχολή αυτοάμυνας ΠΡΟΣΠΟΙΕΙΤΑΙ ότι διδάσκει δεξιότητες Αυτοάμυνας.

Το πρώτο σημείο μας λέει ότι τα λάθη και ατυχήματα συμβαίνουν, οπότε είναι καλύτερο να ληφθούν μέτρα για να περιοριστούν ή ακόμη και να αποφευχθούν προβλέψιμοι τραυματισμοί τελείως.

Το δεύτερο σημείο μας λέει ότι η μεθοδολογία κατάρτισης τους στερείται τελείως τις Ρεαλιστικές Δεξιότητες Αυτοάμυνας επειδή ΔΕΝ ΕΞΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΥΠΟ ΒΑΡΙΑ ΦΥΣΙΟΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΠΙΕΣΗ.

Όποιος δεν το κάνει αυτό ουσιαστικά σπαταλά το χρόνο, την προσπάθεια και τα χρήματά σας. Δεν υπάρχει πιο μαλακός τρόπος να το πω, διότι μαγικό χάπι σκληραγώγησης, κουραστικής και ανιαρής επανάληψης τακτικών και τεχνικών υπό ψυχοφυσική πίεση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Για την Κοινότητα του Combatives Group, όσον αφορά τον εξοπλισμό και την κατάρτιση για αυτοάμυνα, η ΑΣΦΑΛΕΙΑ είναι της ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ. Μερικοί άνθρωποι θα αποφύγουν τη χρήση εξοπλισμού ασφαλείας εξαιτίας της έλλειψης χρημάτων, μερικές φορές μεγάλων εγωισμών, τεμπελιάς, άγνοιας και πολλών άλλων όμοιων μωρών λόγων που σχετίζονται. Ωστόσο, βρίσκομαι σε συστήματα μάχης πλήρους επαφής για 45 χρόνια, γι’ αυτό σας συμβουλεύω να λάβετε υπόψη τις συμβουλές μου.

Σας επιβάλλεται να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ εάν έχετε μια εργασία ή επιχειρηματικές ευθύνες που απαιτούν ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ.

Οι περισσότερες από αυτές τις Προφυλάξεις Ασφάλειας έρχονται με τη μορφή Προστατευτικών Ειδών, τα οποία το κάθε άτομο πρέπει να έχει ώστε να απέχει από την κοινή χρήση τους.

Είναι κάτι περισσότερο από ένα πρόβλημα ασφάλειας για την περίπτωση τραυματισμού, αποτελεί επίσης ανησυχία για την υγιεινή.

Η από κοινού χρήση του ίδιου εξοπλισμού με άλλους μπορεί να προκαλέσει ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ τα οποία μπορούν εύκολα να αποφευχθούν με τα Προσωπικά Προστατευτικά. Στο τέλος του κύκλου μαθημάτων σας, μπορεί να θέλετε να τα κρατήσετε όλα για μελλοντικά μαθήματα επανεκπαίδευσης ή να επιλέξετε κάποια είδη να πωληθούν.

Αν και τα πιο Βασικά Προστατευτικά που απαιτούνται για την αυτοάμυνα είναι μόνο 3-4 τεμάχια (κάσκα, μασέλα και σπασουάρ και για τις γυναίκες θώρακας), ο ακριβής τύπος ή η ποιότητα είναι κυρίως ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. Παρόλο ταύτα, ορισμένοι «άτυποι» Οργανισμοί Προσωπικής Προστασίας και Αυτοάμυνας, όπως το Combatives Group (αποτελεί κοινότητα φίλων), έχουν κατάλογο με τον απαραίτητο Προστατευτικό Εξοπλισμό και τις ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ και ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ για λόγους ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Εάν έχετε άλλους παλαιότερους τραυματισμούς από άλλες δραστηριότητες, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από την ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΒΛΑΒΗ. Οι περικνημίδες, οι επιγονατίδες και οι επιαστραγαλίδες μπορούν να σας βοηθήσουν να κρατήσετε τα κάτω άκρα σας ασφαλή. Ο κορμός σας μπορεί να προστατευθεί με έναν καλό θώρακα. Και για τα άνω άκρα, προστατευτικά για πήχεις και αγκώνες μπορεί επίσης να είναι απαραίτητο κομμάτι του εξοπλισμού. Τα γάντια θα σας βοηθήσουν να προστατέψετε τα χέρια σας από τα σκληρά κομμάτια του εξοπλισμού ασφαλείας (πόρπες κλπ.).

Μπορεί να είναι λίγο ογκώδες η μεταφορά όλου αυτού του εξοπλισμού. Προσθέτοντας και μια ανθεκτική στολή για να διατηρήσετε τα καθημερινά ρούχα σας από ζημιά, σίγουρα θα χρειαστείτε κάποιο είδος ΤΣΑΝΤΑΣ. Μια καλά κατασκευασμένη τσάντα που θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τα πάντα σε ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ και ΕΥΚΟΛΑ ΜΕΤΑΦΕΡΣΙΜΑ. Θα πρέπει επίσης να είναι κατασκευασμένη από υλικό που να «αναπνέει» για να επιτρέψει στα ΥΔΡΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ επιπλέον χρόνο να ΣΤΕΓΝΩΣΟΥΝ. Αυτό θα αποτρέψει την συσσώρευση ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ που μπορεί να προκαλέσει πολύ δυσάρεστες ΟΣΜΕΣ και επίσης να προκαλέσει ΕΠΙΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ. Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να σας αναφέρω ότι είναι επίσης καλή πρακτική να ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ τον προσωπικό εξοπλισμό προστασίας με αντιβακτηριδιακό διάλυμα.

Ορισμένες προτάσεις που συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση των πιθανών τραυματισμών και μώλωπες είναι:

  • Αγοράστε τον καλύτερο εξοπλισμό προστασίας που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.
  • Φορέστε το προστατευτικό εξοπλισμό κατά την προπόνηση.
  • Ελέγχετε τακτικά τον προστατευτικό εξοπλισμό σας για φθορά και ελαττώματα.

Η Σωστή Εκπαίδευση Αυτοάμυνας είναι γεμάτη από ΘΕΤΙΚΑ ΦΥΣΙΟΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΟΦΕΛΗ, αλλά αυτά τα οφέλη έρχονται με κάποιους ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ. Ιδιαίτερα όταν φτάνετε σε ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ των ικανοτήτων σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να φερόμαστε ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ όσον αφορά την ασφάλεια στην εκπαίδευση. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά προετοιμάζεστε, η τεχνική εφαρμογή, ειδικά η πλήρης επαφής εφαρμογή της τεχνικής, συνοδεύεται με τη δυνατότητα τραυματισμού. Αυτός δεν είναι λόγος για να ΤΡΟΜΑΞΤΕ ή να ΦΟΒΑΣΤΕ την Εκπαίδευση Ρεαλιστικής Αυτοάμυνας. Όμως, είναι μια υπενθύμιση να είστε ΕΞΥΠΝΟΙ και να ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ τι πρέπει να κάνετε για να προετοιμαστείτε κατάλληλα για να παραμείνετε ασφαλείς.

Επίσης, μερικά πράγματα που μπορείτε και πρέπει να κάνετε για να προστατεύσετε την υγεία σας και να αποφύγετε τραυματισμούς όταν συμμετέχετε στο Σύστημα Εκπαίδευσης Αυτοάμυνας Combatives Group.

  1. Επισκεφθείτε ιατρό πριν κάνετε αίτηση σε αίθουσες της Κοινότητας Combatives.

Υπάρχουν λόγοι για τον οποίο σχεδόν κάθε είδος υπεύθυνου οργανισμού σωματικής άσκησης θα σας προειδοποιήσει να δείτε έναν ιατρό πριν συμμετάσχετε. Είναι σοφό να επισκεφτείτε έναν γιατρό και να πάρετε μια πλήρη σωματική ΠΡΙΝ ασκήσετε βαριά το μυαλό και το σώμα σας για διάφορους λόγους. Δεν είναι μόνο απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι το σώμα και η υγεία σας είναι σε καλή κατάσταση λειτουργίας και ότι είστε εντάξει  να συμμετάσχετε. Αλλά, η διαβούλευση με τους ειδικούς θα σας προειδοποιήσει επίσης για άλλους τυχόν πιθανούς κινδύνους για την υγεία σχετικά σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να είστε πιο ευαισθητοποιημένοι και να φροντίζετε καλύτερα τον εαυτό σας στην Ρεαλιστική Εκπαίδευση που θα ακολουθήσει.

  1. Επενδύστε σε καλό προστατευτικό εξοπλισμό.

Αν εκτιμάτε την υγεία και την ασφάλειά σας σε κάτι τόσο έντονο όσο η Ρεαλιστική Εκπαίδευση Αυτοάμυνας, είναι σημαντικό να ερευνήσετε και να αγοράσετε το σωστό προστατευτικό εξοπλισμό για χρήση τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην εφαρμογή. Το Combatives Group έχει βασικό δείκτη ποιότητας και προστασίας του απαραίτητου εξοπλισμού. Παρέχεται ένας κατάλογος και οτιδήποτε άλλο είναι θέμα προσωπικής επιλογής.

  1. Προθερμάνετε πριν την προπόνηση.

Η προθέρμανση προ-προπονήσεως και η ενίσχυση της φυσικής δύναμης είναι θέμα υγείας και ασφάλειας, καθώς και επίδοσης. Γνωρίζουμε ότι οι εκπαιδευτικές μας συνεδρίες είναι καλύτερες όταν οι άνθρωποι έχουν αυξήσει υπεύθυνα τους καρδιακούς παλμούς και τις μυϊκές ανοχές τους.

Τους βάζει σε θέση όπου η καρδιά θα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις έντονες σωματικές απαιτήσεις και την αδρεναλίνη της τεχνικής εφαρμογής στην Εκπαίδευση Προσομοίωσης και Σεναρίων. Επίσης, προετοιμάζει τους μυς και τις αρθρώσεις για ένα ευρύ φάσμα απότομων κινήσεων που είναι κοινές στην Εκπαίδευση Ρεαλιστικής Αυτοάμυνας. Επιπλέον, αυτή η ίδια διαδικασία θα σας προστατεύσει από την επιβάρυνση των απαιτήσεων στο καρδιαγγειακό σας σύστημα. Και τέλος, σας προστατεύσει όταν αναγκάζετε το σώμα σας σε μια σειρά από καταστάσεις που θα μπορούσαν να τραβήξουν τους μύες εάν αναγκαστείτε ξαφνικά από μια πλήρη κατάσταση ανάπαυσης σε μια Έντονη Προσομοίωση σε Σενάριο. Είναι σημαντικό να επωφεληθείτε από τον χρόνο προθέρμανσης που παρέχεται στις Αίθουσες Αυτοάμυνας Combatives Group και, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι θα μείνετε κινούμενος και ευέλικτος, εκτελώντας τα πάντα στο 100% μέχρι να κάνετε σύντομη ανάπαυση.

  1. Να ακούτε τους εκπαιδευτές σας.

Οι εκπαιδευτές σας και οι παλιότεροι συνασκούμενοι είναι εκεί για να σας βοηθήσουν να πετύχετε τις προσπάθειές σας να ΝΙΩΣΕΤΕ και να γίνετε ΑΣΦΑΛΕΙΣ. Είναι εκεί για να σας κρατήσουν επικεντρωμένους στο Σχέδιο Δράσης Ασφάλειας και Αυτοπροστασίας και, να εφιστούν την προσοχή σας στις λεπτομέρειες που μπορεί να λείπουν επειδή είστε στη μέση μιας πνευματικά μαχητικής κατάστασης. Αλλά είναι επίσης εκεί για να βεβαιωθείτε ότι δεν σας λείπουν οι σχετικές λεπτομέρειες σχετικά με την υγεία και την ασφάλειά σας ενώ δοκιμάζετε τις δεξιότητές σας.

Μερικές φορές η αδρεναλίνη και η συγκίνηση των Προσομοιώσεων και των Σεναρίων μπορεί να σας κρατήσουν από την συνειδητοποίηση ότι μπορεί να κάνετε κάτι ΛΑΘΟΣ καθώς συμμετέχετε στην εκπαίδευση. Έτσι, είναι πάντα ΣΟΦΟ να σεβαστείτε τις πληροφορίες που παρέχουν αυτοί οι άνθρωποι γιατί έχουν το ΔΙΚΟ ΣΑΣ συμφέρον κατά νου. Δεν είναι ανταγωνιστές ή αντίπαλοι. Είναι οι συνεργάτες σας στη μάθηση. Αν λένε ότι πρέπει να ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ή να ΚΑΝΕΤΕ κάτι -ή ακόμα και να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ- θα πρέπει να τους ΑΚΟΥΣΕΤΕ.

  1. Να ακούτε το σώμα σας.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, δεν είναι πάντα εύκολο να γνωρίζουμε ακριβώς τι συμβαίνει όταν το μυαλό και το σώμα σας επικεντρώνονται αμφότερα στη λήψη ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ. Αλλά είναι σημαντικό να είστε ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ παρόν ΣΤΟ ΣΩΜΑ σας όσο είναι δυνατόν όταν κάνετε Εφαρμογή Τεχνικών. Αν κάτι «αισθάνεται» λάθος ή «λάθος», μην το αγνοείτε. Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και να λαμβάνετε αποφάσεις που δεν θα εξασφαλίσουν μόνο την επιτυχία σας στην τρέχουσα προπόνηση. Στόχος είναι συνεχιζόμενη επιτυχία σας κατά τη διάρκεια ολόκληρου του Σεμιναρίου Αυτοάμυνας. Μια προπόνηση δεν αξίζει τη μακροπρόθεσμη υγεία σας. Δεν αξίζει τη φυσική σας ασφάλεια να το «παρακάνετε», να είστε έξυπνοι και υπεύθυνοι. Εάν πρέπει να σταματήσετε, να κάντε ένα διάλειμμα για να αναπνεύσετε ή να σημάνετε «υποταγή», ΚΑΝΤΕ ΤΟ! Δεν είναι ΘΕΜΑ ΕΓΩΙΣΜΟΥ, θα υπάρχει αρκετός χρόνος για να μάθετε και να αναπτύξετε καλύτερες δεξιότητες. Είναι μια διαδικασία, όχι ένας αγώνας!

  1. Χρησιμοποιήστε τον προστατευτικό εξοπλισμό σε κάθε ευκαιρία

Οι ασκούμενοι του Combatives Group χρησιμοποιούν προστατευτικό εξοπλισμό όχι μόνο για την προστασία τους, αλλά και για την προστασία των άλλων όταν προπονούνται. Επίσης, ενισχύει την Υπεύθυνη και Αποτελεσματική Εκπαίδευση Αυτοάμυνας διότι αυτή προωθείται με τη χρήση τέτοιου εξοπλισμού. Οι άνθρωποι μπορούν να δουλέψουν πολύ πιο σκληρά και πιο ρεαλιστικά, όταν γνωρίζουν ότι και οι σύντροφοί τους είναι καλά προστατευμένοι. Οι τεχνικές είναι πιο δυνατές και ο καθένας μπορεί να νιώσει τις πραγματικές διαφορές στο μέγεθος, το βάρος, τη δύναμη και την ισχύς των διαφορετικών συνεργατών στην εκπαίδευση.

Με τόσα πολλά βοηθήματα εκπαίδευσης και μια απίστευτη ποικιλία εξοπλισμού προστασίας, θα ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ έως και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ εάν οι Εκπαιδευτές του Combatives Group ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΑΝ τους ανθρώπους να τα χρησιμοποιούν. Φανταστείτε να προσπαθήσετε να πείσετε ένα δικαστήριο για κάτι διαφορετικό όταν τους παρουσιάζεται ένας στόχος ή μια ασπίδα, κάσκες, μασέλες, σπασουάρ, γάντια κλπ. και, κατάλογοι από δύο-τρεις προμηθευτές εξοπλισμού προστασίας. Φανταστείτε την βαρύτατη κατηγορία ότι ανεύθυνα τίθεται σε κίνδυνο τους μαθητές σας, αρνούμενος να τα επιβάλετε. Η μάλλον άτοπη παρατήρηση:

«Πρόκειται για παράδοση. Προσπαθούμε να τους σκληραγωγήσουμε!»

ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ.

Δεν είναι καθόλου καλή απάντηση. Ο μέσος εργαζόμενος και με ευθύνες πολίτης δεν σκέφτεται θετικά την «παράδοση» όταν αντιμετωπίζει σοβαρό τραυματισμό ή μόνιμη αναπηρία, επειδή η «παράδοση σκληραγώγησης» υποτίθεται είναι σημαντικότερη από την ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Η σκληραγώγηση των ανθρώπων μπορεί να γίνει ΚΑΙ με τον εξοπλισμό ασφαλείας ΚΑΙ με την κοινή λογική, μέχρι να είναι αρκετά σκληροί ώστε να χειριστούν την πραγματική βία.

  1. Η χρήση εκπαιδευτικών βοηθημάτων και εξοπλισμού ασφαλείας

Οι Σχολές Αυτοάμυνας Combatives Group διαθέτουν μια σειρά βοηθημάτων εκπαίδευσης και εξοπλισμού κρούσης. Αυτά χρησιμοποιούνται και χρησιμοποιούνται σωστά, για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου τραυματισμού. Η ευθύνη έγκειται τόσο στους εκπαιδευτές όσο και στους ασκούμενους να βεβαιωθούν ότι όλοι είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι στη χρήση αυτού του εξοπλισμού. Οι εκπαιδευτές βεβαιώνουν επίσης ταιριάζοντας κατάλληλα τους μαθητές όταν ασκούν Εφαρμογές Τεχνικής Αυτοάμυνας. Η ανάμειξη των αντιπάλων είναι απαραίτητη για να νιώσετε τις διαφορετικές δυνάμεις και μεγέθη των αντιπάλων, αυτοί οι συνδυασμοί μετριάζονται με την κοινή λογική.

Ορισμένες από τις ερωτήσεις που απασχολούν τους εκπαιδευτές είναι:

Γνωρίζουν οι ασκούμενοι πώς να κρατούν τις ασπίδες;

Ένα συχνό πρόβλημα είναι οι ασκούμενοι να κρατούν τις ασπίδες από τους ιμάντες μακριά από το σώμα τους και στη συνέχεια, η κρούση σε αυτήν να τους χτυπάει το χέρι και η ασπίδα δυνατά στο πρόσωπο ή σώμα. Ένα άλλο πρόβλημα είναι να κρατούν τις ασπίδες σε ακατάλληλες γωνίες για ορισμένες κινήσεις, με αποτέλεσμα να χτυπηθούν στο χέρι.

Γνωρίζουν οι ασκούμενοι πώς να κρατούν τους στόχους εστίασης;

Οι τραυματισμοί στον ώμο είναι σύνηθες εάν οι στόχοι εστίασης κρατιούνται στο πλάι, πρέπει να υπάρχει χώρος ώστε ο βραχίονας να απορροφήσει την πρόσκρουση των βαριών χτυπημάτων. Κρατώντας έναν στόχο μπροστά από το πρόσωπο φαντάζει αστείο, αλλά οι άνθρωποι που δεν ενημερώνονται το κάνουν αυτό στη πραγματικότητα και χτυπιούνται από το δικό τους χέρι που οδηγείται στο πρόσωπό τους.

Φροντίζουν οι ασκούμενοι να κάνουν σωστά τις ασκήσεις;

Η εσφαλμένη απόδοση μιας άσκησης είτε από τον «επιτιθέμενο» ή από τον τον «αμυνόμενο» μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό. Οι οδηγίες πρέπει να είναι σαφείς και να τηρούνται αυστηρά από τους ασκούμενους για να αποφευχθεί αυτό. Τη στιγμή που κάποιος εντοπίζεται να μην ακολουθεί τις οδηγίες, πρέπει να σταματηθεί και να διορθωθεί για την ασφάλειά του και για τον συνασκούμενό του. Είναι μια «ατυχής αδυναμία» ότι ένας εκπαιδευτής δεν μπορεί να έχει τα μάτια του παντού κατά τη διάρκεια μιας έντονης προπόνησης. Ωστόσο, ένα μέρος της ευθύνης της ασφάλειας πέφτει στους εμπειρότερους συνασκούμενους. Πρέπει να είναι τόσο προσεκτικοί από την άποψη αυτή όσο και ο εκπαιδευτής. Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ!

Είναι η ικανότητα των μαθητών ίση με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στην άσκηση;

Η εκτέλεση βαρειών τεχνικών σε έναν μικρό στόχο μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό σε μη προστατευμένες περιοχές εάν οι ασκούμενοι δεν έχουν την απαραίτητη ικανότητα. Χρησιμοποιώντας μια μικρή επιφάνεια κρούσης για μία βαριά άσκηση που θα έπρεπε διαφορετικά να εφαρμοστεί μια μεγάλη ασπίδα μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς.

Έχει κάποιος τραυματιστεί με την άσκηση στο παρελθόν;

Αν κάποιος τραυματιστεί σε μια άσκηση, ο εκπαιδευτής πρέπει να αξιολογήσει προσεκτικά την άσκηση για να διαπιστώσει εάν υπάρχουν εγγενείς κίνδυνοι σε αυτήν. Και, στη συνέχεια,  οι κίνδυνοι αυτοί θα πρέπει να εξαλειφθούν προτού χρησιμοποιηθεί ξανά η άσκηση. Συχνά είναι μικρές διορθώσεις που βοηθούν πολύ.

Όλα αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν με σωστή εκπαίδευση και επαγρύπνηση στην ασφάλεια.

  1. Μέτρα ασφαλείας για μη ασφαλή μαθήματα

Όταν μια τάξη του Combatives Group ασκεί κάθε είδους άσκηση, χρησιμοποιείται κατάλληλος εξοπλισμός ασφαλείας για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου τραυματισμού. Οτιδήποτε γίνεται και είναι δυνητικά επικίνδυνο σχετίζεται σαφώς με την ικανότητα που διδάσκεται ή ασκείται και παρέχουμε στους μαθητές το δικαίωμα να μη συμμετάσχουν. Εντούτοις, όποτε είναι δυνατόν, λαμβάνονται ορισμένα μέτρα για να γίνουν τα «ανασφαλή» μαθήματα όσο το δυνατόν ασφαλέστερα.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να ειπωθεί ότι η Αυθεντική Αυτοάμυνα δεν συμβαδίζει και πολύ με την ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Αυτό κυρίως επειδή είναι απαραίτητη μια γερή δόση απευαισθητοποίησης για προετοιμασία της πραγματικής βίας στο δρόμο. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτή την προσπάθεια, αντί να έχουμε τους ασκούμενους να «κοπανάνε αλόγιστα» ο ένας τον άλλον με πλήρη δύναμη, τους βάζουμε να ασκούν τα βαριά χτυπήματα σε βαρύ εξοπλισμό κρούσης. Στη συνέχεια, μειώνουμε σταθερά το βάρος του εξοπλισμού τους καθώς αυτοί γίνονται πιο έμπειροι και μαθαίνουν να ελέγχουν τη δύναμη των χτυπημάτων τους πάνω σε μεσαία έως ελαφρά προστατευτικά που φοριούνται κατά τη διάρκεια της Ρεαλιστικής Εφαρμογής Τεχνικών (προσομοιώσεις και σενάρια).

Η βασική εξέλιξη για κάθε νέα τεχνική ή εφαρμογή σε Προσομοιώσεις και Σενάρια είναι να ξεκινήσει με ΑΣΦΑΛΕΙΑ, σπάζοντας την εφαρμογή σε ΦΑΣΕΙΣ και ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ την προηγούμενη σε κάθε επόμενη ΦΑΣΗ έως ότου η εφαρμογή μπορεί να εκτελεστεί σε ΠΛΗΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ με καλό βαθμό ελέγχου.

Ισχύει η ίδια διαδικασία ακόμα και στα υψηλότερα επίπεδα του Combatives Group όπου έχουν ολοκληρωθεί τα Σεμινάρια Combatives και οι ασκούμενοι επιλέγουν να μετακινηθούν στις παραδοσιακές ρίζες της κοινότητας, το μεσαιωνικό σύστημα μάχης Ju Jutsu.

  1. Συντήρηση εξοπλισμού ασφαλείας

Εάν δεν είναι πλέον λειτουργικό, ξεφορτωθείτε το!

Αυτός είναι ο κανόνας για τον έντονα φθαρμένο εξοπλισμό και τον εξοπλισμό προστασίας του Combatives Group. Ομοίως, δεν χρησιμοποιούνται βαριά φθαρμένα και σχισμένα στρώματα.

Η Κοινότητα Σχολών Αυτοάμυνας Combatives Group διατηρεί τον εξοπλισμό της καλά. Όταν βλέπουμε ένα πρόβλημα, το διορθώνουμε.

  1. Εφαρμογές Τεχνικών

Οι εφαρμογές τεχνικών έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργήσουν εμπιστοσύνη και να εδραιώσουν την αυτοματοποίηση απαντήσεων σε απειλές, κινδύνους και επιθέσεις. Μαθαίνονται με τη σταδιακή αύξηση της εμπειρίας των μαθητών στην πίεση της ταχύτητας και της ένταση βίας. Είναι πολιτική του Combatives Group ότι είναι ευθύνη κάθε ασκούμενου να ελέγχει εξαντλητικά τις ικανότητες  του συνασκούμενού του. Ο στόχος είναι τελικά να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει και να χειριστεί τις καταστάσεις από το στάδιο της «συνέντευξης» μέχρι την γρήγορη και ισχυρή επίθεση ενέδρας εξαπίνης.

Κανένας προστατευτικός εξοπλισμός δεν μπορεί να σας προστατεύσει αν δεν τον φοράτε.

Ο εξοπλισμός πρέπει να χρησιμοποιείται για να χρησιμεύει. Οι ασκούμενοι πρέπει να διαθέτουν τον απαραίτητο Προσωπικό Προστατευτικό Εξοπλισμό για να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Εάν το σχολείο διαθέτει δικό του εξοπλισμό κρούσης, είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση αυτού σε καλή κατάσταση και τη απαλλαγή του όταν δεν είναι πλέον αποτελεσματικός.

Γνωρίζουμε ότι ο προστατευτικός εξοπλισμός μπορεί να αποτελεί σημαντική δαπάνη που δεν μπορεί ο καθένας να αντέξει οικονομικά όλον μαζί. Σύντομα όμως, στα αρχικά στάδια κιόλας, πρέπει να αποκτηθεί για την ασφάλεια όλων. Οι εκπαιδευτές Combatives Group διατηρούν μια πολιτική που απαιτεί από τους νέους ασκούμενους να ενημερώσουν τους συνασκούμενους τους όταν ΤΟΥΣ ΛΕΙΠΟΥΝ σημαντικά τμήματα προστατευτικού εξοπλισμού που δεν είναι προφανείς, όπως π.χ. το σπασουάρ. Ο χρόνος για αυτή την ανακάλυψη δεν είναι όταν το λάκτισμα επώδυνα βρίσκει τον στόχο του.

Ομοίως, οι ασκούμενοι υποχρεούνται να ενημερώνουν τους άλλους για τυχόν φυσικούς περιορισμούς ή τραυματισμούς που μπορεί να έχουν. Οι ασκούμενοι υποχρεούνται να προστατέψουν στους δικούς τους περιορισμούς, φορώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό, όπως τον δικαιολογεί η κατάστασή τους.

Οι εκπαιδευτές Combatives Group διατηρούν μια πολιτική «ΜΗΔΕΝ δικαιολογίες!» Στο θέμα της ασφάλειας!

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η φύση του συστήματος αυτοάμυνας που εφαρμόζει η κοινότητά μας δοκιμάζει τους ανθρώπους στα όριά τους. Έχουμε διαπιστώσει ότι είναι καλύτερο να απαγορεύουμε σε έναν ασκούμενο να εκπαιδεύεται σε εφαρμογές χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό παρά να επιτρέψουμε σε έναν ασκούμενο να προχωρήσει χωρίς ένα σημαντικό κομμάτι προστατευτικού εξοπλισμού και να τραυματιστεί. Παρακολουθούμε στενά τα άτομα που δεν φορούν προστατευτικό εξοπλισμό και δεν τους επιτρέπουμε να συμμετέχουν σε δυνητικά επικίνδυνες ασκήσεις.

Στην κοινότητα Σχολών Combatives Group, δεν επιτρέπουμε σε κάποιον με «πρόβλημα εγωισμού» να παραμείνει στην κοινότητα. Ούτε εκεί δεν δεχόμαστε δικαιολογίες! Συχνά βέβαια, ανακαλύπτουν με σκληρό τρόπο και οι ίδιοι ότι δεν μας κάνουν και, ευτυχώς, εγκαταλείπουν από μόνοι τους.

Ο εξοπλισμός ασφαλείας είναι μια σημαντική πτυχή της διδασκαλίας Αυτοάμυνας Combatives Group. Από την άποψη της διαχείρισης κινδύνου, είναι κρίσιμο να υπάρχει εξοπλισμός ασφαλείας για κάθε άσκηση που μπορεί να είναι επικίνδυνη χωρίς αυτόν. Η αμέλεια δεν αποτελεί δικαιολογία. Είναι ανεύθυνο για έναν ενήλικα να την αναφέρει όταν η υγεία των ανθρώπων κινδυνεύει. Είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο εξοπλισμός πρέπει να βρίσκεται σε λειτουργική κατάσταση και, τέλος, ότι ο εξοπλισμός ασφαλείας πρέπει να χρησιμοποιείται για την προστασία των ασκούμενων από τραυματισμούς.

01/11/2019

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Σχετικά άρθρα

Λίγα αλλά σε βάθος

Η απλότητα και το βάθος του combatives ωθεί τον ασκούμενο του στο να δημιουργήσει αντίστοιχες «μεροληψίες» για επικίνδυνες καταστάσεις με υψηλές πιθανότητες συμπλοκής. Η μεθοδολογία του είναι απλή και απόλυτη.

Έσω ΠΑΝΤΑ Έτοιμος…

Είναι όντως καλυτέρα το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν; Ποιά είναι η ειδοποιό διαφορά που έχει το Combatives από τις λεγόμενες «μαχητικές και πολεμικές» τέχνες; Πόσοι επιτιθέμενοι μπορεί να υπάρχουν σε μια συμπλοκή και πόσο εκπαιδευμένος είσαι να τους κατατροπώσεις;

Ποια τεχνική αυτοάμυνας να εφαρμόσω

Προσφέρει το διαδίκτυο έγκυρες γνώσης γύρω από την πολεμική τέχνη τα μαχητικά αθλήματα ή τα θέματα αυτοπροστασίας και αυτοάμυνας ή μήπως όχι; Πως μπορεί να σιγουρευτεί κανείς για τέτοιες πληροφορίες αν δεν τις δοκιμάσει με μη συνεργάσιμο αντίπαλο;

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.