Αρχές Αυτοάμυνας

Πάντα να Προστατεύετε τον Εαυτό Σας

Οι Αρχές Combatives δεν είναι ενστικτώδες, διδάσκονται όπως και οι δεξιότητες της Αυτοπροστασίας και Αυτοάμυνας. Και αυτό χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια. Όμως, τι είδους προσπάθεια; Με έμφαση σε ποιά στοιχεία; Πως αναπτύσσονται τέτοιες αρετές;

Διαφέρουν πολύ από την μαχητική άθληση

(Μέρη αυτού του άρθρου είναι κλειδωμένα και προσβάσιμα μόνο με προσωπικό κωδικό.)

Οι αρχές που διδάσκονται ανελλιπώς στο Σύστημα Αυτοάμυνας του Combatives Group, δεν είναι τόσο εύκολες, ούτε τόσο ενστικτώδεις, όπως θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι είναι. Εδώ εκπαιδεύουμε ενεργά τον κόσμο μας να ΖΕΙ ΑΜΥΝΤΙΚΑ και αν χρειστεί, να ΠΡΑΤΤΕΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ!

Υπήρξε μια εποχή που η ανθρωπότητα δεν ζούσε σε πόλεις ή ακόμα και σε χωριά και δεν ήταν σίγουρα στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας. Αυτή ήταν η στιγμή που η «ζωώδης» επίγνωση του περιβάλλοντος του και οι 5 αισθήσεις του, είχαν αναπτυχθεί πολύ. Στις χιλιετίες που έχουν περάσει, εμείς οι άνθρωποι, έχουμε φθάσει στο σημείο να έχουμε «ξεχάσει» ή τουλάχιστον, να έχουμε καταστήσει «αδρανή» αυτά τα ένστικτα και έναν τρόπο ζωής όπου αναπτύχθηκε, προκειμένου να επιβιώσουμε. Σε αυτό το διάστημα ζούμε σε χωριά, κωμοπόλεις και πόλεις, όπου οι κορυφαίοι θηρευτές δεν είναι πλέον τα άγρια ζώα, αλλά οι νέοι κορυφαίοι θηρευτές είναι οι άγριοι άνθρωποι. Ωστόσο, επειδή το περιβάλλον μας είναι σχετικά ελεγχόμενο, και δεν έχουμε πλέον να φοβόμαστε ότι θα γίνουμε θύματα άγριων ​​ζώων, θα πρέπει να συμβιβαστούμε με το γεγονός ότι τα αρπακτικά είναι τώρα το ίδιο το είδος μας.

Η Αυτοπροστασία δεν έχει σχέση με το να απωθήσουμε ή να καταπολεμήσουμε τον τραμπούκο ή το αστικό αρπακτικό. Είναι το να γνωρίζουμε αρκετά για το περιβάλλον μας για να διαισθανθούμε πολύ νωρίς ότι κάτι πάει «στραβά» και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για να εξουδετερώσουμε τους κινδύνους που παρουσιάζονται.

Μία από τις πρώτες ασκήσεις που εμείς στο Combatives Group δίνουμε στους νέους ασκούμενους μας να κάνουν είναι, διανοητικά να παίξουν το ρόλο ενός κοινωνικού αρπακτικού (εγκληματία) για μια εβδομάδα. Κεντρίζουμε τον τρόπο σκέψης και τους θέτουμε πολλά ερωτήματα.

Για παράδειγμα:

Είμαστε σίγουροι ότι πολλοί αστυνομικοί της πρώτης γραμμής έχουν αναπτύξει αυτές τις αισθήσεις κάνοντας τις ίδιες ερωτήσεις συνέχεια καθώς κυκλοφορούν στους δρόμους μας.

Ο σκοπός της άσκησης είναι να μετεκπαιδεύσουν τις δεξιότητες παρατήρησης τους και συν το χρόνο ελπίζουμε, να αναβιώσουν το «ζωικό» τους ένστικτο οξύνοντας τις 5 αισθήσεις τους.

Ένα θέμα που θέλουμε να επισημάνουμε είναι ότι η αυτοπροστασία δεν είναι μόνο να έχει κανείς ένα άγρυπνο μάτι για αστικούς θηρευτές. Περιλαμβάνει επίσης τις λειτουργίες της κοινωνικής ζωής, από τη διέλευση του δρόμου με ασφάλεια, την ασφαλή οδήγηση και τα πάντα μεταξύ αυτών. Κύριος στόχος των Εκπαιδευτών μας είναι να βοηθήσουν τους ασκούμενους Combatives μας να:

Φθάσουν σπίτι τους στο τέλος της ημέρας υγιείς και άθικτοι.

21/12/2013

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Σχετικά άρθρα

Τα Μυστικά της Νομικής Πρόληψης

Ο δικηγόρος σας θα σας βοηθήσει να πείτε τα γεγονότα σας “κατόπιν εορτής” σωστά. Είναι δουλειά του να προστατεύσει τα δικαιώματα σας.

Απομυθοποίηση των Επιθέσεων με Μαχαίρι

Απομυθοποίηση των Επιθέσεων με Μαχαίρι

Μετά από 44 και πλέον χρόνια της μέχρι σήμερα προσωπικής εμπειρίας και όλες τις προσπάθειές μας, εμείς στο Combatives Group δεν έχουμε βρει ΚΑΝΕΝΑΝ άοπλο τρόπο κατά του μαχαιρού που να λειτουργεί 100%.

Άοπλος ή Ένοπλος

Άοπλος ή Ένοπλος – Το Δίλημμα

Ανάμεσα στα θέματα που ζυγίζει ένας υπεύθυνος πολίτης όταν εξετάζει την αυτοάμυνα είναι και το δίλημμα «άοπλος ή ένοπλος;».

Γίνε μέλος της Κοινότητας του Combatives Group, μαθαίνοντας και δοκιμάζοντας ρεαλιστικές δεξιότητες αντιμετώπισης της βίας.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.