Γιατί λέτε ότι δεν υπάρχει άμυνα στο Combatives;

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Δεν υπάρχει άμυνα στο Combatives;

Φίλε Ανώνυμε

Το Σύστημα Combatives μας χαρακτηρίζεται από την μονομέρεια του σε θέματα της άσκησης βίας όταν φθάσει ο κόμπος στο χτένι. Όμως, πριν καν φθάσει σε αυτό το σημείο, ακολουθεί μια πολύ ανόμοια φιλοσοφία με τις παραδοσιακές πολεμικές τέχνες, (τουλάχιστον όπως διδάσκονται και προωθούνται σήμερα).

Για να γίνουμε πιο σαφής…

Η εκπαίδευση στο Combatives Group επικεντρώνεται κυρίως στην έννοια της Πρόληψης και μόνο αν χρειαστεί, του Προληπτικού Κτυπήματος, όπου ο εκπαιδευόμενος μαθαίνει να αναγνωρίζει τα «σήματα κινδύνου» και να τα αντιμετωπίζει ΠΡΙΝ εκδηλώνεται μια επίθεση.

Στην πρώτη περίπτωση, η άμυνα επιτυγχάνεται με την απουσία, αποφυγή και απόδραση. Ενώ αν αυτά είναι αδύνατον να επιτευχθούν, να δοκιμαστεί πρώτα η αποκλιμάκωση και μόνο αν ΚΑΙ αυτό αποτύχει, να αντιδράσει κανείς δυναμικά. Αυτά πάντα με την «κλιμακούμενη» βία. Έχοντας μπει πλέον στην διαδικασία να αντιδράσει δυναμικά, η νοοτροπία είναι άκρως επιθετική και δεν ακολουθεί την διαδικασία της «ανταλλαγής πυρών» δηλαδή αυτός-εγώ-αυτός-εγώ-αυτός-εγώ αλλά μόνο εγώ, εγώ, εγώ, εγώ, τέλος εσύ… Εξού και η μονομέρεια που προάγουμε. Δεν δίνεται ποτέ η ευκαιρία αντίδρασης άπαξ και μπήκαμε στον «χορό του παραλόγου». Για εμάς, η έκθεση στον κίνδυνο πρέπει να είναι όσο συντομότερη δυνατόν.

Οι «τέλειες» συνθήκες για εμάς αν είναι δυνατόν, είναι να κτυπήσει κανείς πρώτος, να χτυπήσει δυνατά και να συνεχίσει να κτυπάει έως ότου η απειλή εξουδετερωθεί. Πρακτικά όμως, σε νομικό επίπεδο, αυτό ΔΕΝ είναι πάντα εφικτό διότι μπορεί να χαρακτηριστεί ως ΕΠΙΘΕΣΗ. Ιδανικά, για νομικούς λόγους και μόνο, πρέπει πρώτα κανείς να δεχτεί την επίθεση ΠΡΙΝ να αντιδράσει. Βέβαια, για να πούμε και του στραβού το δίκαιο, υπάρχει και το ενδεχόμενο η πρώτη επίθεση που δεχτεί κανείς ίσως να είναι και η τελευταία. Αυτός είναι και ένας παραπάνω λόγος να είναι κανείς πολύ παρατηρητικός και επίσης να μην μπλέκεται σε ανούσιες συμπλοκές.

Αν παρατηρήσεις λοιπόν, θα δεις ότι έχουν εξαντληθεί ΌΛΑ τα μέσα να αποτραπεί η βία και μόνο όταν βρίσκεται κανείς σε τέλμα και η βία είναι πια μονόδρομος, να αντιδράσει κανείς με όση βία χρειάζεται για να σταματήσει ο επιτιθέμενος την βιαιοπραγία του εναντίων μας. Μια ακόμη πιο λεπτομερή παρατήρηση θα αποκαλύψει ότι οι περισσότερες σχολές πολεμικών τεχνών και αυτοάμυνας μιλάνε για την άσκηση της βίας ΧΩΡΙΣ να αναλύουν και μάλιστα ούτε να διδάσκουν συστηματικά τεχνικές και τρόπους αποφυγής ή αποτροπής αυτής επαρκώς. Αυτό το λέμε διότι μέχρι στιγμής, δεν έχουμε ακούσει ή δει ή μάθει για καμία σχολή ή σύλλογο να προσεγγίζει αυτά τα θέματα με τον ίδιο τρόπο που το κάνουμε εμείς.

Ευχόμαστε να απαντήθηκε η ερώτησή σου επαρκώς.

Φιλικά,

Combatives Group

Όνομα: Ανώνυμος
Ημ/νία: 23/05/2015
Περιοχή: Δ. Α.

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Κάνε την ερώτησή σου

Η απάντηση θα αναρτηθεί σύντομα στην ενότητα Q&A (Ερωτήσεις & Απαντήσεις) και θα λάβεις σχετική ενημέρωση στο email που θα δηλώσεις.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.