Εξτρέμ επιθετική νοοτροπία του Combatives

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Δεν είναι αυτή η προσέγγιση επιθετικής νοοτροπίας του Combatives λίγο εξτρέμ, δηλαδή δεν είναι καλλίτερο να δεις αν ο αντίπαλος θα αλλάξει γνώμη κάνοντας πίσω αντί να τον σκοτώσουμε για ψύλλου πήδημα;

Φίλη Σοφία,

Υποψιαζόμαστε ότι διαβάσατε κάποια άρθρα μας και εκτιμούμε ότι μάλλον δεν έχεις διαβάσει ή τουλάχιστον ερμηνεύσει σωστά όσα γράφτηκαν.

Θα δώσουμε όμως και άλλους λόγους μιας και ανέφερες το συγκεκριμένο παράδειγμα, κάνοντας και την παρατήρηση σου σε μορφή ερώτησης.

Πρωταρχικός μας στόχος για όλους τους εκπαιδευόμενούς μας είναι να μην μπλέκονται καθόλου (ή μάλλον, επειδή είναι και αυτοί άνθρωποι και πιθανά επιρρεπείς σε προσωπικές επιθέσεις, ΕΙΔΙΚΑ για εγωιστικούς λόγους).

Αν φθάσουν να χρειαστεί να κάνουν κάτι, είναι επειδή έχουν εξαντλήσει κάθε άλλον τρόπο. Όλοι οι εκπαιδευόμενοι που είναι μαζί μας κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα, είναι καλά δασκαλεμένοι να μην επιτεθούν πρώτοι (εκτός σε εξαιρετικά ιδιάζουσες περιπτώσεις), αλλά και να μην προκαλούν επίθεση.

Το πρόβλημα παραμένει όμως…, τι γίνεται αν ή επίθεση που εκδηλωθεί εναντίων τους είναι εξαιρετικά βίαιη ή και θανατηφόρα;

Δηλαδή πιθανά η πρώτη και τελευταία επίθεση που θα δεχτούν.

Υπάρχει πραγματικά η πολυτέλεια να γνωρίζουμε τι γίνεται στο μυαλό ενός ανθρώπου που δεν ξέρουμε, είναι εξαγριωμένος για κάποιον λόγο ή απλά έχει σκοπό να κάνει το χειρότερο για κάποιον λόγο που δεν καταλαβαίνουμε ή υποψιαζόμαστε;

Μάλλον όχι. Εκτός αν εμείς το προκαλέσαμε πράγμα που δεν ενθαρρύνουμε σαν διδακτική αρχή του συστήματός μας. Εξάλλου, δεν πρόκειται να τον ρωτήσουμε γιατί μας ασκεί βία εκείνη τη στιγμή. Απλά ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.

Τώρα όσον αφορά το κομμάτι του extreme του θέματος… και αν όντως είναι έτσι.

Κανένας επιτιθέμενος δεν κάνει πίσω αν δεν τον αναγκάσεις! Αυτό είναι δεδομένο.

Έχουμε διαπιστώσει ότι η αμυντική νοοτροπία και η «ανταλλαγή πυρών» (τεχνικών) όπως την ονομάζουμε, βάζει πάντα τον αμυνόμενο στην δυσάρεστη θέση να παίζει το παιχνίδι του «μάντεψε πού, πώς και πότε θα εκδηλωθεί η επίθεση».

Αυτή η εγκεφαλική δραστηριότητα αποδυναμώνει τελείως την Αποφασιστικότητα, προκαλεί την Διστακτικότητα και αποκλείει την Αδυσώπητη Σκληρότητα που απαιτούνται για την Αποφασιστική Νίκη. Ως εκ τούτου δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της επιβίωσης σε συνθήκες πραγματικής απειλής.

Αντιθέτως, αν η όλη συμπλοκή είναι απλά ένας κοινός και ανούσιος καβγάς που καταλήγει σε «αρπαχτοκλοτσομπουνίδι» (πράγμα στο οποίο ΔΕΝ συμμετέχουν τα καλά εκπαιδευμένα μέλη της κοινότητάς μας), δεν χρειάζεται κανείς να τα σκέπτεται όλα αυτά, μιας και δεν κινδυνεύει να καταλήξει βαριά ή και θανάσιμα τραυματισμένος κανένας. Πιθανά, αν φθάσει εκεί, να χρειαστεί ίσως όμως να έχει καλή εξήγηση για τον εισαγγελέα.

Ευχόμαστε να απαντήθηκε η ερώτησή σου επαρκώς.

Φιλικά,

Combatives Group

Όνομα: Σοφία Α.
Ημ/νία: 28/05/2015
Περιοχή: Αθήνα

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Κάνε την ερώτησή σου

Η απάντηση θα αναρτηθεί σύντομα στην ενότητα Q&A (Ερωτήσεις & Απαντήσεις) και θα λάβεις σχετική ενημέρωση στο email που θα δηλώσεις.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.