Παραδοσιακές πολεμικές τέχνες και Combatives

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Διαβάζοντας τα κείμενα σας μου δημιουργείται η αίσθηση ότι δεν συμφωνείτε με παραδοσιακές πολεμικές τέχνες και τις διαχωρίζετε από αυτό που κάνετε καταχωρώντας τις μαζί με τα μαχητικά αθλήματα.

Φίλε Γ. Π.,

Αν και δεν έχεις θέσει κάποια ερώτηση, παρά ταύτα διαισθάνομαι ότι θέλεις να καταλάβεις γιατί το κάνουμε αυτό. Σε απάντηση λοιπόν σε παραπέμπω στα εξής άρθρα:

Επιβίωση στο δρόμο
Η ανωριμότητα του ώριμου μαχητή
Αθλητισμός – Αυτοάμυνα – Combatives (Αυτοπροστασία)
Ο ευνουχισμός των πολεμικών τεχνών

Αναφερόμενος στο σχόλιό σου ότι δεν συμφωνούμε με παραδοσιακές πολεμικές τέχνες και τις καταχωρούμε μαζί με τα μαχητικά αθλήματα, δεν είναι ακριβώς έτσι. Για να ξεκαθαρίσω λοιπόν την θέση μας:

  • Είναι η άποψή μας ότι δεν μπορεί κανείς να λέει ότι ασκεί «πολεμικές τέχνες» όταν αυτό που ασκεί έχει κανόνες, διαιτητές, περιορισμένο χρόνο και περιορισμένο χώρο εξάσκησης. Σε συνθήκες πολέμου ή μάχης σώμα-με-σώμα για επιβίωση στον δρόμο δεν υπάρχει τίποτα από τα παραπάνω.
  • Οι περισσότεροι που έχουν έρθει στη σχολή μας έχουν παρελθόν  (μερικοί μάλιστα μακρύ παρελθόν) και στα δύο αυτά είδη («πολεμικές τέχνες» και μαχητική άθληση).
  • Αυτό που έχουν διακρίνει όλοι τους είναι ότι το πνεύμα μας είναι πολύ διαφορετικό. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε και χειριζόμαστε τα πράγματα είναι ώριμος και υπεύθυνος απέναντι του νόμου παρόλο που δεν είναι καθόλου «αθλητικός». Επικρατεί σαφέστατα το πνεύμα της επιβίωσης σε συνθήκες πραγματικής απειλής κατά της ζωής, μια και το Combatives σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί.
  • Οι συνθήκες ψυχοσωματικής πίεσης που σκόπιμα προκαλούμε και με τις οποίες γίνονται οι προπονήσεις μας είναι κάτι που δεν έχει δει κανείς τους σε κανένα άλλο σύστημα.
  • Όλοι οι μαθητές μας έχουν συμφωνήσει ότι αυτό που προσφέρουμε είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό σε σύγκριση με ότι άλλο έχουν δει ή βιώσει.

Εύχομαι να λύθηκε η όποια απορία σου.

Με εκτίμηση

Η ομάδα του Combatives Group

Όνομα: Γ. Π.
Ημ/νία: 08/05/2013
Περιοχή: Πετρούπολη

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Κάνε την ερώτησή σου

Η απάντηση θα αναρτηθεί σύντομα στην ενότητα Q&A (Ερωτήσεις & Απαντήσεις) και θα λάβεις σχετική ενημέρωση στο email που θα δηλώσεις.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.