Ειδική στολή Combatives

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Παρατηρώ από τα βίντεό σας ότι δεν φοράτε κάποια συγκεκριμένη στολή όπως φοράνε σε άλλες σχολές. Υπάρχει λόγος για αυτό;

Φίλε Γιάννη

Εύστοχη η παρατήρησή σου, από πού να ξεκινήσω…; Αρχικά, θέλω να σε ενημερώσω ότι παλαιότερα δεν ήμασταν «σκληροί» με αυτό το μέτρο. Σήμερα υπάρχει μια στολή για εγγεγραμμένους ασκητές του Συστήματος Αυτοάμυνάς μας. Έχουμε μαύρο πανταλόνι και φανέλα, το δεύτερο με το λογότυπό μας και είμαστε «επίμονοι» στην ένδυσή της. Δεν αποκλείετε μελλοντικά να έχουμε ειδικά φτιαγμένο ρουχισμό που να αντέχει στις σκληρές μας προπονήσεις και φανέλες με το σήμα μας για όσους τις επιθυμούν. Η στολή μας όμως δεν έχει καμία σχέση με τις συνηθισμένες στολές των παραδοσιακών «πολεμικών τεχνών». Πρόκειται για μια ειδική παραγγελία για να προσομοιώνει τον καθημερινό ρουχισμό του κόσμου.

Επιπλέον, υποχρεώνουμε τον καθένα να την φορέσει για τους παρακάτω λόγους:

 • Η ελευθερία να φοράει κανείς ότι θέλει δεν αρμώζει σε σοβαρό οργανισμό.
 • Αντέχει στις δοκιμασίες που περνάμε στους χώρους άσκησης μας.
 • Είναι πολύ πιό οικονομικό από το να αντικαθιστούμε σκισμένα ρούχα συνεχώς.
 • Δεν είναι ακριβή διότι δεν είναι η δουλειά μας να γίνουμε έμποροι ένδυσης.
 • Είναι καλό να μην συνηθίζει κανείς το εύκολο πιάσιμο που προσφέρει μια παραδοσιακή στολή.
 • Στον δρόμο δεν φοράει όλο τον χρόνο κανείς φαρδύ, άνετο ή και στιβαρό ρουχισμό (π.χ. μπουφάν) προσφέροντας ευκαιρία για πιάσιμο (μόνο τον χειμώνα παρουσιάζεται τέτοια ευκαιρία με ενδυμασία τέτοιας αντοχής).

Η κανονική ενδυμασία (πολίτη ή αστυνομικού, στρατιωτικού) είναι συνήθως πιο εφαρμοστή στο σώμα (τζίν, φανέλα, κουστούμι ή αλεξίσφαιρο γιλέκο ή ειδική εξάρτιση) και χρειάζεται να συνηθίσει κανείς τους περιορισμούς κινήσεων που έχει σε πραγματικές συνθήκες. Αυτό κάνουμε και εμείς.

Αυτοί είναι οι βασικότεροι λόγοι για τους οποίους απαιτούμε τη χρήση της ειδικής μας στολής. Παρά ταύτα, καταλαβαίνω ότι πολλοί μπορεί να νιώθουν ενταγμένα μέλη μιας σχολής φορώντας την παραδοσιακή στολή της. Αν αυτό τους βοηθάει, τόσο το καλύτερο. Εμείς εδώ πάντως δεν ασχολούμαστε με πασαρέλα αλλά με την ουσία των πραγμάτων.

Με εκτίμηση

Η ομάδα του Combatives Group

Όνομα: Γιάννης
Ημ/νία: 10/05/2013
Περιοχή: Χαλάνδρι

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Κάνε την ερώτησή σου

Η απάντηση θα αναρτηθεί σύντομα στην ενότητα Q&A (Ερωτήσεις & Απαντήσεις) και θα λάβεις σχετική ενημέρωση στο email που θα δηλώσεις.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

 • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
 • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
 • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
 • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
 • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.