Bαριά καλυμμένος Έντι

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Γεια σας, ηθελα να ρωτήσω γιατί ο εντι είναι τόσο βαριά καλιμμένος με προστατευτικα, φαίνεται είναι πολύ δύσκολο να κουνηθεί και ιδεν είναι κοντά στην πραγματικότητα η προπόνηση με αυτές τις συνθήκες..

Φίλε Ανώνυμε

Θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε την κάθε ερώτηση ξεχωριστά για να μην υπάρχει παρανόηση σε όσα διατυπώσουμε.

Ο “Eddie” είναι η ίδια η στολή που έχει φτιαχτεί κατόπιν παραγγελίας με γνώμονα την ασφάλεια του ανθρώπου που την φοράει (τον «βάφτισε» ο Πέτρος Αργυρακόπουλος εκπαιδευτής του Combatives Group). Οι ασκούμενοι Combatives ενθαρρύνονται να χτυπούν όσο πιο δυνατά μπορούν σε συγκεκριμένους στόχους, πλην ευθείες κλοτσιές στα γόνατα. Θα ήταν αποτρεπτικό για κάποιον να αισθανόταν τόσο βαριά κτυπήματα. Οι παρόμοιες στολές που πουλιούνται στο εμπόριο και στοιχίζουν τα ίδια ή και πολύ περισσότερα (μέχρι και $3000) από το ποσό που επενδύθηκε στον “Eddie”, όμως, σε αντίθεση, δεν αποσβαίνουν επαρκώς τόσο βαριά πλήγματα. Το γνωρίζουμε αυτό διότι έχουμε ερευνήσει εξαντλητικά το θέμα. Υπάρχουν όμως άλλες στολές που έχουμε δημιουργήσει με μερικές τροποποιήσεις για άλλους σκοπούς και είναι πολύ φθηνότερες. Βέβαια, δεν κάνουν την ίδια δουλειά με τον “Eddie”, αλλά καλύπτουν επαρκώς τις ανάγκες μας.

Είναι όντος κάπως περιορισμένη η κίνηση στον “Eddie” διότι έχουμε φροντίσει ο λαιμός να είναι άκαμπτος και βαριά προστατευμένος. Αν αναλογιστούμε όμως ότι ένας άνθρωπος σφίγγεται και γίνεται δύσκαμπτος όταν «πέφτει ξύλο», δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Τέλος, όσον αφορά την πραγματικότητα της επίθεσης ή μη. Ο “Eddie” αποτελεί κυρίως μέσο δοκιμής τεχνικών και ενθάρρυνσης, του ΑΡΧΑΡΙΟΥ να επιτίθεται διαρκώς μέχρι να τον ρίξει ή να του ξεφύγει, αναλόγως την άσκηση.  Ταυτόχρονα, όσο πιο έμπειρος είναι ο «αμυνόμενος», τόσο πιο βαριά του «μπαίνει» ο “Eddie”. Η δουλειά του “Eddie” ποικίλει αναλόγως την άσκηση που καλείται να εκτελέσει. Οι νέοι ασκούμενοι κατά κανόνα μας αναφέρουν ότι νιώθουν έντονη ψυχολογική πίεση ενώ οι παλιότεροι έχουν ξεπεράσει αυτό το στάδιο και σκέπτονται μόνο πώς να τον κοπανίσουν για να ανοίξουν δρόμο και να την κάνουν.

Για τις γυναίκες έχουμε διαπιστώσει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπίσουν μια ελαφριά έως και λίγο περισσότερο πιεστική επίθεση από τον “Eddie”, ΣΧΕΔΟΝ καμία ελπίδα αν είναι πραγματική η επίθεση και, ΚΑΜΙΑ ελπίδα αν είναι και ΟΠΛΙΣΜΕΝΗ η επίθεση. Αυτό το προσθέτουμε για όσους και όσες νομίζουν ότι η πλειοψηφία των γυναικών που μαθαίνουν «πολεμικές τέχνες» μπορούν άοπλες να τα καταφέρουν. Συνεπώς, η καλύτερη πιθανότητα επιβίωσης για οποιαδήποτε γυναίκα κατά την ταπεινή μας γνώμη είναι η ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ και ΕΠΙΓΝΩΣΗ του περιβάλλοντός τους και στην ανάγκη, το ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΔΟΛΙΟ και κτύπημα με ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ χέρι σε καίριο σημείο που συνοδεύεται με ταχύτατη ΑΠΟΔΡΑΣΗ. Εκτιμούμε όμως ότι μόνο πολύ εκπαιδευμένες γυναίκες σε συστήματα βαριάς επαφής έχουν καλύτερη ευκαιρία, μέχρι να βγεί όπλο… από εκεί και πέρα…;;

Ευχόμαστε να καλύψαμε επαρκώς τις απορίες σου.

Με εκτίμηση

Combatives Group

Όνομα: Ανώνυμος
Ημ/νία: 12/03/2016
Περιοχή: Αθήνα

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Κάνε την ερώτησή σου

Η απάντηση θα αναρτηθεί σύντομα στην ενότητα Q&A (Ερωτήσεις & Απαντήσεις) και θα λάβεις σχετική ενημέρωση στο email που θα δηλώσεις.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.