Η Προετοιμασία δεν είναι Επιλογή

...είναι ανάγκη.

To Combatives Group είναι η ΜΟΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ στην Ελλάδα που εκπαιδεύει τους ανθρώπους στις Επικοινωνιακές Δεξιότητες, την Αυτοπροστασία και την Αυτοάμυνα με Ρεαλιστική Αυτοάμυνα και Βαριά Θωρακισμένους Αντιπάλους.

Ο κόσμος μας και συγκεκριμένα η χώρα μας, έχουν αλλάξει τις τελευταίες δεκαετίες. Δεν είμαστε πλέον τόσο ανέμελοι όσο ήμασταν. Σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθούν ορισμένες από αυτές τις αρνητικές αλλαγές, οι άνθρωποι στράφηκαν σε αυτό που ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ότι είναι η απάντηση. Ως αποτέλεσμα, η βιομηχανία των πολεμικών τεχνών εδώ και σε όλο τον κόσμο έχει αυξηθεί.

Η πραγματική ερώτηση είναι:

«Είναι απαραίτητη η εκμάθηση μιας πολεμικής τέχνης ή μπορούν οι άνθρωποι να τα καταφέρουν εξίσου καλά με λογικά πρωτόκολλα ασφάλειας, τακτικές ατομικής προστασίας και απλές τεχνικές αυτοάμυνας;»

Η προετοιμασία είναι ανάγκη

Εμείς στο Combatives Group είμαστε της γνώμης ότι το τελευταίο είναι πολύ πιο ρεαλιστικό για τον μέσο άνθρωπο.

Οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν ότι πρέπει να είναι ΝΕΟΙ, σε ΚΑΛΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και ΔΥΝΑΤΟΙ για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν μια «κατάσταση» ή να αποτρέψουν έναν επιτιθέμενο.

Είναι αλήθεια ότι αυτές οι ιδιότητες ΒΟΗΘΟΥΝ.

Τι γίνεται όμως αν δεν έχετε καμία από αυτές;

Είστε καταδικασμένοι να είστε θύμα όλη σας τη ζωή;

Εδώ είναι όπου η διαφορετική μας οπτική γωνία στην Κοινότητα Combatives έρχεται στην εικόνα.

Φανταστείτε τον ΜΕΣΟ ΑΝΘΡΩΠΟ… Είναι ο/η σύζυγός σας, η μέσης ηλικίας μητέρα ή θεία, ο συνταξιούχος πατέρας  σας ή και η νεαρή έφηβη αδερφή ή αδελφός σας ή ακόμα και ο εαυτός σας, αν δεν είστε στην καλλίτερη φυσική κατάσταση!

ΑΥΤΟ είναι το είδος του ατόμου για το οποίο μιλάμε.

Μπορείτε να θεωρήσετε ΑΥΤΟ το άτομο ως τον επόμενο κορυφαίο αθλητή των πολεμικών τεχνών;

ή

Μήπως προτιμάτε, για τη δική τους ασφάλεια, να τους δείτε να λαμβάνουν λογικές και, πιο ασφαλείς προφυλάξεις ασφάλειας και αυτοπροστασίας μαθαίνοντας βασικές δεξιότητες αυτοάμυνας και διαφυγής, ακριβώς σε περίπτωση που βρίσκονται σε δύσκολη θέση;

Αυτή είναι η νοοτροπία που έχουμε δημιουργήσει στο σύστημά μας στο Combatives Group. Μετά από ατελείωτες δοκιμές υπό συνθήκες πίεσης γνωρίζουμε ότι:

«Αν μια γυναίκα μπορεί να εφαρμόσει επιτυχώς το σύστημα μας, τότε μπορεί και ένας άνδρας!»

Πόσο δύσκολο είναι να μάθει κανείς τέτοιες δεξιότητες;

Όχι και ακατόρθωτο!

Πώς είναι αυτό δυνατόν;

Έχουμε κατά νου τον μέσο άνθρωπο όπως αυτούς που περιγράφονται παραπάνω. Ο κύριος κανόνας που διδάσκουμε σε κάθε ασκούμενο στην κοινότητα Combatives μας είναι:

«Να φτάσουν στο σπίτι με ασφάλεια στο τέλος της ημέρας.»

Αυτό είναι! Τίποτα φανταχτερό ή περίπλοκο.

Αυτό φαίνεται αρκετά ΑΠΛΟ να κάνει κανείς, ακόμη και ανειδίκευτος να είναι.

Ωστόσο, θα εκπλαγείτε με το πόσοι άνθρωποι βιώνουν σοβαρά τον κίνδυνο ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ την ημέρα ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ χωρίς να το ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ! (Και όχι από κακοκποιούς.)

Η διαδικασία μάθησης για να σπάσει κανείς τις ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ που επιτρέπουν στους ανθρώπους να βρεθούν σε ΕΠΙΣΦΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, είναι δεξιότητα που μπορεί να μαθευτεί. Και εμείς στο Combatives Group βεβαιώνουμε ότι οι άνθρωποι μας ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΣΦΑΛΗ. Αυτό απαιτεί κάποια εργασία εκ μέρους όλων, περίπου 12-16 εβδομάδες με 2-3 μαθήματα την εβδομάδα. Μετά από αυτό, είναι θέμα επιλογής ως προς το ΠΟΣΟ εμπειρογνώμονας θέλει να γίνει κανείς.

Το κύριο ερώτημα που έχουμε είναι:

«Είναι ο μέσος άνθρωπος πρόθυμος να κάνει ό, τι είναι απαραίτητο για να επιτευχθεί αυτό το βασικό επίπεδο ασφάλειας;»

Θαρρούμε ότι πολλοί άνθρωποι θα το ΗΘΕΛΑΝ, αλλά ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ… ή αλλιώς και πιό τίμια…, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ γι’ αυτό αναφέροντας κάποια άλλη δικαιολογία.

Για την πρώτη ομάδα, μπορούμε να σας πούμε χωρίς αμφιβολία ΜΠΟΡΕΙΤΕ!

Για την δεύτερη, μπορούμε να σας πούμε, ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΑΣ!

Σε αυτό το σημείο, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι ΔΕΝ ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ότι ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ τις δεξιότητες αυτοάμυνας. Αλλά κατά την άποψή μας, είναι απλώς ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ να μάθουν τουλάχιστον τις ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

Είτε μας αρέσει, είτε όχι, η πιθανότητα επίθεσης είναι βασικά ένα παιχνίδι αριθμών, ένα θέμα ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ. Πολύ περισσότερο από ότι οι άνθρωποι θέλουν να πιστέψουν. Αλλά, οι στατιστικές βασίζονται σε ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ που ισχύουν για νέους και ηλικιωμένους, πλούσιους και φτωχούς.

«Γεγονός παραμένει ότι ο ΘΗΡΕΥΤΗΣ επιλέγει το θύμα και το ΘΥΜΑ δίνει την ΕΥΚΑΙΡΙΑ στον θηρευτή να ΕΠΙΤΕΘΕΙ.» – Ζακ Καπανταϊδάκης

Και με βάση την εκτεταμένη έρευνα μας, ο μόνος τρόπος που γνωρίζουμε στην ομάδα Combatives μας να ΜΕΙΩΣΕΙ κανείς τις πιθανότητες να ΕΠΙΛΕΓΕΙ, είναι να ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ τον ΛΟΓΟ και την ΕΥΚΑΙΡΙΑ για μια επίθεση, μη ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΝΤΑΣ το. Μια εγκληματική πράξη βασίζεται στο ΚΙΝΗΤΡΟ, την ΕΥΚΑΙΡΙΑ και το ΜΕΣΟ. Είναι τα πρώτα δύο που προσπαθούμε να αλλάξουμε στα Σεμινάρια Αυτοπροστασίας και Αυτοάμυνας.

Πώς;

Πρώτον, μη δίνοντας στους ανθρώπους ΚΙΝΗΤΡΟ και, δεύτερον, περιορίζοντας την ΕΥΚΑΙΡΙΑ τους να το πράξουν. Το τελευταίο, το ΜΕΣΟ, είναι συνήθως αυτό που ο εγκληματίας φέρνει ο ίδιος με τη μορφή της ΑΠΕΙΛΗΣ ή την ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΒΙΑΣ με ή χωρίς τη βοήθεια ΟΠΛΩΝ.

Οι άνθρωποι συχνά σκέφτονται τους κοινωνικούς θηρευτές ως «χλεμπονιάρηδες»  που απεικονίζονται σε ταινίες ή τουλάχιστον, με όποιον τρόπο τους ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ να είναι. Οι κοινωνικοί θηρευτές μπορούν να είναι καλά ντυμένοι, καλώς ομιλημένοι, καλλιεργημένοι, καθώς και άνδρες και γυναίκες.

Ο σειριακός δολοφόνος Ted Bundy, ένας πολύ εμφανίσιμος και γοητευτικός σπουδαστής ψυχολογίας υπήρξε τέλειο παράδειγμα αυτού του τύπου αρπακτικού. Η Ελλάδα έχει περίπου 10 παράδειγμα πραγματικά επικίνδυνου έλληνα κοινωνικού θηρευτή στην σύγχρονη ιστορία της.

Τα κοινωνικά αρπακτικά υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία, από την κοινό πορτοφολά και απατεώνα, μέχρι και τον ψυχοπαθή.

Συχνά, οι απατεώνες και οι πορτοφολάδες εργάζονται σε ομάδες, 10 έως 12 ατόμων. Αυτές είναι συνήθως οι σχετικά χαμηλής σωματικής απειλής ομάδες. Οι στόχοι τους είναι τα μεγάλα χρηματικά ποσά, τα υπάρχοντά σας και κάποια υλικά πράγματα, ρολόι, πορτοφόλι, κινητό τηλέφωνο κ.ο.κ.

Αλλά τι γίνεται με τους τύπους υψηλής σωματικής απειλής;

Η ληστεία είναι έγκλημα της χρήσης βίας ή φόβου για την κλοπή ιδιοκτησίας ή του εξαναγκασμού κάποιου να τους δώσει την περιουσία του. Αυτό μπορεί να συμβεί με τη απειλή ξυλοδαρμού ή και τη χρήση ενός όπλου.

Κατά την άποψή μας, ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Η ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ. Αναφέρετε το περιστατικό στην αστυνομία και συνεχίστε με τη ζωή σας, κάνοντας αίτηση σε ένα Τρίμηνο Σεμινάριο Αυτοάμυνας Combatives Group. Τουλάχιστον εκεί θα ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο να συμβεί ξανά.

Οι πιθανότητες να σας επιτεθεί ένοπλος εγκληματίας στην Ελλάδα είναι στην πραγματικότητα πολύ μικρές. Όμως, πολλοί άνθρωποι του χώρου των πολεμικών τεχνών υπερβάλλουν δυσανάλογα τέτοια περιστατικά για προσωπικό όφελος.

Συμβαίνουν τέτοια περιστατικά;

Σίγουρα! Αλλά σε σχέση με τον πληθυσμό είναι πολύ σπάνιο.

Είναι πολύ πιο πιθανό ότι ο μέσος άνθρωπος θα βρεθεί σε μια σύγκρουση που θα περιλαμβάνει το αγανακτισμένο εγώ του, το αλκοόλ και την παρέα που κρατά ή άλλη μωρά επικίνδυνη συμπεριφορά.

Υπάρχει όμως πιθανότητα να σας επιτεθεί ξαφνικά ένας «σκληρός εγκληματίας» στην Ελλάδα;

Η απάντηση είναι:

«Πολύ περιορισμένη, αλλά Ναι!»

Ειδικά εάν γνωρίζει ότι έχει να κερδίσει αρκετά ώστε να αξίζει τον κόπο και τον κίνδυνο.

Ο βιασμός είναι μια άλλη πιθανότητα. Αλλά στην Ελλάδα, ακόμη και αυτός είναι μεταξύ των χαμηλότερων στην Ευρώπη (η Ελλάδα είναι τώρα στη θέση 46 από τις 50 χώρες) και στατιστικά μια από τις χαμηλότερες παγκοσμίως. Έτσι, αν και είναι μόνο μικρή πιθανότητα, καλό είναι να μάθει κανείς πως να μη προβάλλει τα σήματα του «Κατάλληλου θύματος».

Είναι όμως ηθικό, θεμιτό και ρεαλιστικό να πουλάμε τρομολαγνεία σε γυναίκες με την ελπίδα ότι θα τις φοβίσουμε αρκετά ώστε να μάθουν δεξιότητες αυτοάμυνας;

Όχι!

Αλλά είναι καλό να γνωρίζετε ότι εσείς ή η κόρη σας, ο γιός σας μπορείτε τουλάχιστον να φροντίσετε τον εαυτό σας εάν χρειαστεί. Κάνει την έξοδο για αυτήν ασφαλέστερη και τον ύπνο για εσάς πολύ ευκολότερο.

Η αρπαγή τσάντας (δράστης = τσαντάκιας) είναι αρκετά συνηθισμένο στην Ελλάδα, αλλά και οπουδήποτε αλλού και, συμβαίνει στους ανθρώπους γιατί δεν βρίσκονται σε επαγρύπνηση. Πρόκειται για έγκλημα ευκαιρίας και έχει τη δυνατότητα να τερματίσει σε τραυματισμό ή τραγωδία. Ενώ είναι σχετικά σπάνιο να συμβεί, γυναίκες που πέρασαν το λουρί της τσάντας τους χιαστή γύρω από το σώμα τους, έχουν συρθεί στην άσφαλτο από τσαντάκηδες πάνω σε μοτοσικλέτες.

ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΒΙΑΟΙ κοινωνικοί θηρευτές είναι ΠΑΝΤΑ σε επαγρύπνηση για τους ΝΕΑΡΟΥΣ, τους ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ και τους ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ. Αλλά, είναι επίσης σε επαγρύπνηση για τους ΑΠΡΟΣΕΚΤΟΥΣ, τους ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ και τους ΤΡΩΤΟΥΣ.

Η πρώτη τριάδα είναι δύσκολο να βελτιωθεί, αφού οι πολύ νέοι, αδύναμοι και γέροι είναι μάλλον απίθανο να αντιμετωπίσουν ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ ΚΑΚΟΠΟΙΟ. Αλλά η δεύτερη τριάδα μπορεί να μάθει πώς να είναι ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ, ΣΙΓΟΥΡΗ και ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ.

Αυτές είναι όλες ιδιότητες και δεξιότητες που διδάσκονται στα σχολεία της κοινότητας του Combatives Group. Ασκούνται και ενισχύονται συνεχώς.

Τι πραγματεύονται το Combatives Group και η Κοινότητα του;

Δεν είναι ούτε ένας οργανισμός, ούτε ένας σύλλογος, ούτε μια εταιρεία, αλλά μια άτυπη κοινότητα ανθρώπων (φίλων) που συναντιούνται για να δοκιμάσουν θεωρίες και πρακτικές κατά της βίας.

Ο ΣΚΟΠΟΣ της είναι να υποστηρίζει τη ζωή, την αξιοπρέπεια και τη σωματική ακεραιότητα των μελών της.

Ο ΣΤΟΧΟΣ της είναι να οπλίσει τον Έλληνα πολίτη με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που τον προστατεύουν από την απειλή και τη βία κάθε είδους.

Η ΜΕΘΟΔΟΣ της είναι να τα εκπαιδεύει μέσω Ρεαλιστικής Αυτοάμυνας που βασίζεται στην πραγματικότητα. Μια μεθοδολογία που επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση πραγματικών απειλών και βίας που αντιμετωπίζουν πολίτες και οι επαγγελματίες.

Το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ που επιδιώκει είναι να μεταβάλλει την ψυχοσύνθεση του εκπαιδευόμενου και την ικανότητά του να αντιμετωπίσει, στη χειρότερη περίπτωση, μια απροσδόκητη βίαιη επίθεση με αμεσότητα και σιγουριά.

Είναι η ΜΟΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ στην Ελλάδα που εκπαιδεύει τους ανθρώπους στις Επικοινωνιακές Δεξιότητες, την Προσωπική Ασφάλεια, την Αυτοπροστασία και την Αυτοάμυνα με Ρεαλιστική Αυτοάμυνα και Βαριά Θωρακισμένους Αντιπάλους. Έχει διαπιστώσει ότι αυτός είναι ο καλύτερος ασφαλής τρόπος να εκπαιδευτεί ο κόσμος πώς ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ!

Είναι, επίσης, Η ΜΟΝΗ ΟΜΑΔΑ εκπαίδευσης ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ που ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ εντός 3 μηνών, ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ εντός 6 μηνών, ΕΠΑΡΚΕΙΑ σε 9 μήνες και ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ σε 18 μήνες.

15/11/2019

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Σχετικά άρθρα

Η Προστασία δεν είναι Επιλογή

Εάν ποτέ επισκεφτείτε οποιαδήποτε Σχολή Αυτοάμυνας οποιουδήποτε τύπου που δεν χρησιμοποιεί προστατευτικό εξοπλισμό, ΤΡΕΧΑΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ! Τρέξτε όσο το δυνατόν πιο μακριά από αυτήν για 2 βασικούς λόγους..

Πρόκειται για τη ζωή σου!

Ποιό είναι σημαντικότερο, το ΤΙ κάνεις, το ΠΩΣ το κάνεις ή το ΓΙΑΤΙ το κάνεις; Πουλάει η αλήθεια ή ο κόσμος προτιμάει να του χαϊδεύουν τα αυτιά πιστεύοντας ότι μπορεί πραγματικά να χειριστεί μια επίθεση; Πρέπει ένας εκπαιδευτής να αφήνει τους μαθητές του να χαλαρώνουν;

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.