Είναι τα Combatives κατάλληλα για παιδιά;

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Έχω δίδυμα παιδιά 6 ετών αγόρι και κορίτσι. Ανησυχώ για την ασφάλειά τους στο σχολείο. Ποια είναι η καλύτερη ηλικία να ξεκινήσουν πολεμικές τέχνες;

Φίλη Π. Μαρκάτου

Να σου ζήσουν! Κατ’ αρχάς πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι για την ώρα σε κανένα Πρόγραμμα Combatives δεν δεχόμαστε παιδιά. Κατόπιν εκτεταμένων συζητήσεων με διάφορους ορθοπεδικούς, διαπιστώσαμε ότι κανείς δεν θεωρεί την παιδική ηλικία κατάλληλη για χτυπήματα κρούσης με τα άκρα, διότι ο παιδικός σκελετός δεν είναι ακόμα διαμορφωμένος για κάτι τέτοιο και ενδέχεται να υποστεί σοβαρή ζημιά που θα δυσκολέψει τη ζωή τους στο μέλλον. Όμως, θεωρούμε ότι το Τζούντο είναι ιδανικό για παιδιά αυτής της ηλικίας διότι τα μικρά τείνουν περισσότερο να πιάνονται στα χέρια και να παλεύουν παρά να κτυπάνε. Μέχρι να φτάσει ένα παιδί στο σημείο να κτυπάει αποτελεσματικά με άκρο (να μπορεί να κάνει και σοβαρή ζημιά), θα πρέπει να έχει πλήρως σχηματίσει τον σκελετό του και να έχει πρώτα σκληραγωγηθεί χωρίς να φοβάται να «κτυπηθεί».

Παιδικό και εφηβικό Judo

Καταλαβαίνουμε ότι πολλοί γονείς θεωρούν τις πολεμικές τέχνες καλή δίοδο διοχέτευσης ενέργειας ενός παιδιού και συνάμα ένα σύστημα αυτοάμυνας. Όμως στη πραγματικότητα η αντίλυψη αυτή είναι λανθασμένη όσον αφορά το δεύτερο ειδικά. Το πνεύμα με το οποίο πρέπει κανείς να εφαρμόσει αυτοάμυνα δεν έχει σχέση με τον αθλητισμό, παρά ταυτα, εμείς προτείνουμε πιο παλαιστικό σύστημα για πολούς λόγους. Αρέσει βέβαια στα παιδιά να βλέπουν άλλους να κτυπάνε με κλωτσιές και μπουνιές (όπως γίνεται στις ταινίες) και να τους μιμούνται. Όμως στα ίδια δεν αρέσει η κρούση τέτοιου τύπου στο σώμα τους. Αυτά όσον αφορά την Αυτοάμυνα για την ώρα μέχρι η κοινότητά μας να ετοιμάσει το κατάλληλο πρόγραμμα για παιδιά (δεν θα αργήσουμε).

Πάνω απ’ όλα τα είδη εμείς συνιστούμε το Τζούντο διότι δομεί εξαιρετικά γερό σώμα και πολύ μεγάλη δύναμη σε σχέση με το μέγεθός τους. Θα τονώσει σημαντικά την αυτοκυριαρχία τους. Μπορώ με σιγουριά να επιβεβαιώσω ότι ένας καλός δάσκαλος Τζούντο με το σωστό πνεύμα της άθλησης θα τα καταφέρει αυτά ούτως ή άλλως (και έχουμε τέτοιον δάσκαλο). Τέλος το τζούντο είναι Ολυμπιακό άθλημα, αν ποτέ θελήσουν τα παιδιά σου να το συνεχίσουν μέχρι εκεί. Αν οι ανησυχίες σου βρίσκονται στο να μπορούν να αμυνθούν αποτελεσματικά, τότε σε δυο χρόνια θα μπορούν, αν χρειαστεί, να ενταχθούν στο Anti-Bullying πρόγραμμα που έχουμε δομήσει ειδικά για παιδιά που αντιμετωπίζουν κάτι τέτοιο.

Θα χαρούμε να τα δούμε κοντά μας αρχικά στο Τζούντο και αργότερα στο Combatives.

Εύχομαι να σε έχω βοηθήσει.

Με εκτίμηση

Η ομάδα του Combatives Group

Όνομα: Π. Μαρκάτου
Ημ/νία: 08/06/2013
Περιοχή: Πατήσια

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Κάνε την ερώτησή σου

Η απάντηση θα αναρτηθεί σύντομα στην ενότητα Q&A (Ερωτήσεις & Απαντήσεις) και θα λάβεις σχετική ενημέρωση στο email που θα δηλώσεις.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.