Σχέση Combatives – Hisardut

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Κατ’ αρχάς σας συγχαίρω για την εξαιρετική ιστοσελίδα σας, είναι εύχρηστη και κατατοπιστικότατη. Κάποιες ερωτήσεις συνοπτικά: Τo combatives, με βάση και όσα γράφετε για τη γενεαλογία του, είναι κατ ουσίαν συγγενές στυλ του Hisardut? Που διαφοροποιούνται τα δύο συστήματα?

Γειά σας κύριε Σιδηρόπουλε,

Θα απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας με τη σειρά που μας τις παρουσιάσατε:

To combatives, με βάση και όσα γράφετε για τη γενεαλογία του, είναι κατ’ ουσίαν συγγενές στυλ του Hizardut? Που διαφοροποιούνται τα δύο συστήματα?

Το Combatives δεν είναι στυλ άλλα ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ και ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ στην ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ του θέματος της βίας. Μπορεί οι κύριοι Hanover και Καπανταϊδάκης να είχαν το ίδιο δάσκαλο αλλά, δεν έχει καμία σχέση το Combatives με το Hisardut. Το Hisardut είναι δημιούργημα το ιδίου το Dennis Hanover ο οποίος έχει συμπεριλάβει σε αυτό κυρίως στοιχεία από Ju Jutsu και το Kyokushinkai karate do. Και τα δύο αυτά είναι σύνθετα συστήματα με πολλές τεχνικές που απαρτίζουν το Hisardut και στηρίζονται στην ανταλλαγή κτυπημάτων. Αντιθέτως το σύστημα Combatives του Combatives Group είναι πολύ απλό και στηρίζεται σε απλές ΑΡΧΕΣ, ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ επίθεση, ακραία ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ και όχι σε πολλές και περίπλοκες τεχνικές.

Δεδομένου πως στα προγράμματα διδασκαλίας που έχετε αναρτήσει, δε φαίνεται διαχωρισμός ανά επίπεδο, στο μάθημα συνασκούνται μαθητές διαφορετικών επιπέδων εκπαίδευσης?

Ναι, συνασκούνται πάντα στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα διότι θεωρούμε ότι είναι καλό οι νέοι και όσοι είναι στα χαμηλότερα επίπεδα, να αντλούν από τις γνώσεις και την εμπειρία των παλαιότερων. Με αυτόν τον τρόπο λύνονται απορίες και διορθώνονται λάθη που μπορεί να απειλούν την υγεία και την ζωή άμεσα.

Το κυριότερο, πως είναι δυνατόν ο ασκούμενος που έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τον προβλεπόμενο κύκλο κάθε επιπέδου να είναι σε θέση να διατηρεί επαφή με όσα έχει διδαχθεί και να συνεχίσει να είναι εξοικειωμένος με αυτά?

Οι τεχνικές σε κάθε ενότητα των Civilian Combatives και Street Combatives είναι μετρημένες διότι δεν θεωρούμε ότι είναι τόσο οι τεχνικές που κάνουν την διαφορά στην πραγματικότητα μιας συμπλοκής 5 δευτερολέπτων. Πρόκειται για απλές τεχνικές, εύκολο να εξασκηθούν και να εφαρμοστούν σε κάθε επίπεδο (όπως κάνουν οι πυγμάχοι με τις λίγες τεχνικές που έχουν). Επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπό συνθήκες στρες και πίεσης, ο καλά εκπαιδευμένος άνθρωπος θα «στηριχθεί» πάντα στις βασικότερες των βασικών τεχνικές. Τα επίπεδα δεν έχουν να κάνουν τόσο με την εκμάθηση ΝΕΩΝ τεχνικών όσο με την ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ του ΣΩΣΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ (μαχητικού) και την ΕΚΜΑΘΗΣΗ, ΕΞΑΣΚΗΣΗ και ΕΦΑΡΜΟΓΗ πιο ΠΡΟΗΓΜΕΝΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ και ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ και, κατόπιν την ΤΕΧΝΗ από τo επίπεδο 7 και άνω.

Τέλος, το Hisardut έχει αγωνιστικό σκέλος με επιδείξεις και αγώνες, κατηγορίες και κανόνες (φυσικά), που διαρκούν 3 μέρες κατά την τελευταί μας ενημέρωση, για να προωθείται το σύστημα και να κρατάει το ενδιαφέρων των ασκούμενων. Αυτό το τελευταίο είναι με το οποίο έχει την μεγαλύτερη διαφορά το Combatives, μιας και ενθαρρύνει όσα αναφέρθηκαν παραπάνω σε συνδυασμό με την «βρωμιά» του δρόμου. Ο δημιουργός του Hisartut, Ντέννις Χάνοβερ είναι ο κύριος λόγος για την επαναφορά του κ. Καπανταϊδάκη στις Νότιο Αφρικανικές διδαχές που έλαβε από τον κοινό τους φίλο και εκπαιδευτή Μίκυ Ντάβιντοου.

Ευχόμαστε να καλύψαμε επαρκώς τις απορίες σας.

Φιλικά,

Combatives Group

Όνομα: Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος
Ημ/νία: 16/10/2017
Περιοχή: Αθήνα

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Κάνε την ερώτησή σου

Η απάντηση θα αναρτηθεί σύντομα στην ενότητα Q&A (Ερωτήσεις & Απαντήσεις) και θα λάβεις σχετική ενημέρωση στο email που θα δηλώσεις.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.