Η Εξέλιξη του Συστήματος Αυτοάμυνας Combatives Group

Το Σύστημα Αυτοάμυνας του Combatives Group βασίστηκε στην ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ από ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ και ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ δεξιότητες. Δηλαδή, ΕΓΚΥΡΕΣ τακτικές και τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν σε αληθινά περιστατικά βίας.

Μοιράσου το:

Κάποιες άβολες αλήθειες

Η εξέλιξη του Combatives Group προέκυψε από το γεγονός ότι οι πολεμικές τέχνες δεν διδάσκονται πρακτικά ή ρεαλιστικά για πραγματική βία στο δρόμο. Η μεθοδολογία τους ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ προσανατολισμένη στην «πραγματικότητα του δρόμου» ούτε ΚΑΝ στον μέσο πολίτη, άνδρα ή γυναίκα. Αυτό το ισχυρίζομαι προερχόμενος ο ίδιος από μια πραγματική τέχνη του πολέμου και όχι αθλητικό σύστημα βαφτισμένο «πολεμικό» (Δείτε – Ιστορία).

Απόδειξη για όσα ισχυρίζομαι…, πολλοί άνδρες και γυναίκες έχουν ασκήσει κάποια πολεμική τέχνη για λίγα ή και πολλά χρόνια. Ωστόσο, όταν ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ να ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ έναν επιτιθέμενο σε πραγματικές συνθήκες δρόμου, εγείρει αρκετές «δύσκολες» ερωτήσεις.

  • Ήταν ΔΙΚΟ τους σφάλμα που ΔΕΝ ΕΦΗΡΜΟΣΑΝ αυτό που είχαν ΜΑΘΕΙ στην όποια πολεμική τέχνη τους;

«Αφού ασχολείσαι χρόνια! Τι έφταιξε;»

  • Τι λέτε σε έναν ΑΝΔΡΑ που έχει εκπαιδευτεί σε μια πολεμική τέχνη επί σειρά ετών και έχει υποστεί ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ;

«Προπονήσου περισσότερο!» (;;)

  • Τι λέτε σε μια ΓΥΝΑΙΚΑ που παρότι έχει εκπαιδευτεί σε μια πολεμική τέχνη επί σειρά ετών έχει ΛΗΣΤΕΥΤΕΙ ή ΚΑΚΠΟΙΗΘΕΙ ή ΒΙΑΣΤΕΙ;

«Εσύ δεν το έκανες σωστά!» (;;)

  • Η ίδια αυτή όποια πολεμική τέχνη προσφέρει εκπαίδευση ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ σε σχέση με τις συνθήκες του ΔΡΟΜΟΥ;

Υπάρχει ο αιφνιδιασμός, οι απειλές, η φωνασκία, η εξύβριση, η χειραγώγηση, η ρεαλιστική χρήση της βίας;

  • Ταιριάζει η όποια ιδιαίτερη πολεμική τέχνη της επιλογής τους με τις ΦΥΣΙΚΕΣ ιδιότητες και ικανότητές τους;

Μπορεί το κάθε μικρόσωμο άτομο να εκτελέσει τακτικές και τεχνικές σε πραγματικές και ασύμμετρες καταστάσεις;

  • Μπορούν όντως οι γυναίκες να ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΑΝΔΡΕΣ ΟΛΕΣ τις τεχνικές που μπορούν να κάνουν οι άνδρες;

Είναι λογικό να περιμένει κανείς ότι άτομο που ζυγίζει 50 κιλά να χτυπάει το ίδιο δυνατά με κάποιον που ζυγίζει τα διπλάσια;

  • Αντικειμενικά, μπορεί το εκάστοτε άτομο να εφαρμόσει όσα διδάσκονται σε πραγματικές συνθήκες;

Πως μπορεί να το γνωρίζει αυτό χωρίς να τα έχει δοκιμάσει σε σχεδόν ίδιες συνθήκες;

  • Είναι τα ΟΠΛΑ και οι τεχνικές που προτείνουν οι διάφοροι δάσκαλοι που τα προωθούν πραγματικά ΕΓΚΥΡΑ, ΛΟΓΙΚΑ ή και ΝΟΜΙΜΑ;

Μήπως διδάσκοντας ανθρώπους να φέρουν και να χρησιμοποιούν παράνομα όπλα τους θέτει σε άλλου είδους κινδύνους που ίσως αποδειχθούν πολύ χειρότεροι;

Και αυτά για να αναφέρω μόνο ΜΕΡΙΚΕΣ από αυτές τις «δύσκολες» ερωτήσεις…

Στην πραγματικότητα, μια γυναίκα που έχει υποστεί σεξουαλική επίθεση και ΑΠΟΤΥΧΕΙ να εκτελέσει την επιλεγμένη ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ της, έχει ΛΗΣΤΕΥΤΕΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ…

  • Την ΠΡΩΤΗ φορά τη λήστεψε βίαια ο ΒΙΑΣΤΗΣ της (απογυμνώθηκε κυριολεκτικά από το «είναι» της).
  • Την ΔΕΥΤΕΡΗ φορά τη λήστεψε ψευδόμενος ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ πολεμικών τεχνών της (πλήρωσε για αναποτελεσματική εκπαίδευση).
  • Την ΤΡΙΤΗ φορά ληστεύτηκε βάναυσα από την ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ της (λόγω της απόλητης βίας που διαπράχθηκε εις βάρος της, των λάθως αλλά πραγματικών συναισθημάτων μείωσης της αξίας της ή και τις ενοχές που τυχόν νιώθει και, πιθανά, ακόμη και από «αυτο-σιχαμάρα» για όσα της συνέβησαν).

Και αυτά, χωρίς να έχει ΚΑΜΙΑ ευθύνη η ίδια για αυτό που της έτυχε!

Οι αστάθμητοι παράγοντες

Οι νεότεροι άνδρες και οι έφηβοι κατά μέσο όρο τείνουν να έχουν μεγαλύτερη επαφή με τη βία από τους μεγαλύτερους, πιο ώριμους και τους ηλικιωμένους άνδρες. Συχνά, έχουν ανακαλύψει, εις βάρος τους, ότι η εκπαίδευσή τους στις πολεμικές τέχνες δεν λαμβάνει υπόψη πολλές ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ.

Δυστυχώς οι γυναίκες πέφτουν συχνά στην ΙΔΙΑ ΠΑΓΙΔΑ.

Και οι ΔΥΟ ΑΠΑΤΩΝΤΑΙ από στερεότυπα παραδείγματα που ΑΓΝΩΟΥΝ πολλούς πραγματικούς και συχνά απρόβλεπτους παράγοντες. Αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητές τους να ξεφύγουν αβλαβείς ή σε χειρότερες περιπτώσεις, απειλούν την ίδια τους την ΕΠΙΒΙΩΣΗ.

Πολλοί οι αστάθμητοι παράγοντες… ρουχισμός, σωματότυπος, πολυσύχναστες περιοχές, σκληρές επιφάνειες, συνθήκες χαμηλού φωτισμού, πολλοί αντίπαλοι και ακόμη και ένοπλοι επιτιθέμενοι παίζουν ρόλο. Όλοι είναι παράγοντες που δεν καλύπτονται ΠΟΤΕ στις ευχάριστες συνθήκες ενός καλού αθλητικού συλλόγου πολεμικών τεχνών. Αλλά, είναι σχεδόν πάντα ΓΕΓΟΝΟΣ στο δρόμο, στα μπαρ, το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης ακόμη και στο οικιακό περιβάλλον.

Η διαφορά του Combatives Group Συστήματος

Η εκτεταμένη έρευνα του combatives.gr εντοπίζει τις ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ και αποκαλύπτει επίσης τις ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Στην πραγματικότητα, το Σύστημα Αυτοάμυνας του Combatives Group βασίστηκε στην ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ από ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ και ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ δεξιότητες. Δηλαδή, ΕΓΚΥΡΕΣ τακτικές και τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν σε αληθινά περιστατικά βίας.

Απόδειξη για αυτό είναι ότι όλα αυτά τα «βιώματα» της κοινότητάς μας χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες που ασχολούνται με τη βία καθημερινά.

Για εμάς, συνεχίζουν να εξελίσσονται με αμείλικτη εφαρμοσμένη έρευνα. Το Σύστημα Αυτοάμυνας του Combatives Group συνεχίζει να προχωρά εφαρμόζοντας επιστημονικές μεθόδους διδασκαλίας και βελτίωσης. Και όλα αυτά, για να μεγιστοποιήσει την απόδοση του κάθε ασκούμενου. Του ΝΟΥ του ΣΩΜΑΤΟΣ και του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ του.

 

Διάγραμμα 1. Η προσέγγιση του Combatives Group στη βία.

Διάγραμμα 1 - Combatives Group Σύστημα Αυτοάμυνας: Προσωπική ασφάλεια - Αυτοπροστασία - Αυτοάμυνα

Έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα της βίας μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ΜΟΝΟ με μια ΟΛΙΣΤΙΚΗ προσέγγιση. Το παραπάνω διάγραμμα απεικονίζει το σκεπτικό μας.

Για εμάς είναι προφανές ότι μόνο ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, της ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ και της ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ φέρνει τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

Σχεδόν όλοι όσοι ισχυρίζονται ότι διδάσκουν αυτοάμυνα το έχουν παραβλέψει αυτό εντελώς! Όλοι ξεκινούν με το μικρότερο ποσοστό ολόκληρης της εικόνας, τη ΒΙΑ. Πώς να στεκόμαστε, πώς να χτυπάμε, πώς να…. Κτλ.

Δηλαδή τι πρέπει να κάνετε ΑΦΟΥ σας επιτεθούν!

Τα ερωτήματα που κάνουμε εμείς είναι…

Τι λάθη κάνες;

Γιατί να τα αποφύγεις;

Τι πρέπει να κάνεις για να μη φτάσεις εκεί;

Γιατί δεν το πρoλαβαίνεις αλλιώς;

Γιατί δεν συμφέρει η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ;

Γιατί ΠΡΟΛΗΨΗ και όχι καταστολή;

Το Combatives Group θεωρεί ότι ένα πρόσωπο που ασκεί αποτελεσματικά μέτρα ΠΡΟΛΗΨΗΣ, πολύ σπάνια θα αντιμετωπίσει τη βία.

Προετοιμάζουμε τους δικούς μας ασκούμενους ΚΑΙ για βία σε περίπτωση που εκδηλωθεί;

Φυσικά!

Εκτεταμένα και Ρεαλιστικά!

Η σύνεση αποτελεί κοινή λογική!

Το Combatives Group Σύστημα αποτελείται από εξειδικευμένη Φιλοσοφία, Μεθοδολογία και Τεχνοτροπία δομημένες στα μέτρα του ΜΕΣΟΥ ΠΟΛΙΤΗ που επιθυμεί ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ και ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ, χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζει ή να κάνει περίτεχνα και δύσκολα πράγματα. Είναι απλό, απτό και άκρως αποτελεσματικό. Ταυτόχρονα, ο ιστότοπός μας, Combatives.gr, αποτελεί βήμα για τις έρευνες, τους πειραματισμούς μας και τα αποτελέσματα αυτών.

Σχετικά άρθρα

Σεμινάρια Αυτοάμυνας για Επιχειρήσεις

Τόσο η εταιρική διοίκηση όσο και οι εργαζόμενοι έχουν επωφεληθεί από τα προγράμματα αυτοάμυνας μας. Αυτά έχουν την ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ της προβολής μιας αίσθησης ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ στους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, τις ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ τους και τον ΚΟΣΜΟ γενικότερα.

Τα Τρία Σεμινάρια Αυτοάμυνας

Τα 3 σεμινάρια είναι αλληλένδετα και πρέπει να γίνουν με τη σειρά για να «κλειδωθούν» οι γνώσεις και δεξιότητες που μπορεί κανείς να απομυζήσει από αυτά.

Extra Διαλέξεις και Ενότητες

Τι άλλες ενημερωτικές ομιλίες προσφέρει το Combatives Group; Τι πρέπει να κάνω για να πάρω περισσότερες πληροφορίες; Από που μπορώ να πάρω αυτές τις πληροφορίες;

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.