Εκπαίδευση Αυτοάμυνας Γυναικών ISM-BSM-ASM

Από την αρχή, ο ιστότοπος combatives.gr προώθησε μια φιλοσοφία βασισμένη σε μεθοδολογία Combatives και ΠΟΤΕ την παραδοσιακή φιλοσοφία της λεγόμενης πολεμικής τέχνης.

Μοιράσου το:

Αναθεώρηση

Η Κοινότητα του Combatives Group και το combatives.gr είναι το αποτέλεσμα της ανάπτυξης ορθής Ρεαλιστικής Εκπαίδευσης Αυτοπροστασίας και Αυτοάμυνας στο ευρύτερο θέμα της Ασφάλειας, Αυτοπροστασίας και Αυτοάμυνας για γυναίκες και άνδρες.

Η αιτία αυτής της ενέργειας προήλθε κατόπιν επανεκτίμησης (Δείτε – Η απόρριψη του περιττού) των «παραδοσιακών πολεμικών τεχνών». Αυτή η διαδικασία με έφερε σε αντίθεση με τη μεθοδολογία και τις πρακτικές των Ευρωπαϊκών και παγκοσμίων οργάνων διοίκησης τους.

Ο Ζαχαρίας Καπανταϊδάκης, εν ζωή αντιπρόσωπος της EJJU στην Ελλάδα

Ένας άλλος λόγος ήταν ότι μεταξύ το 2006 και το 2011, κατά καιρούς, διεξήγαγα έρευνα σχετικά με τα ποσοστά εγκληματικότητας στην Ελλάδα. Τα ευρήματα ήταν επίσης καθοριστικής σημασίας για την αλλαγή αυτής της προσέγγισης.

Η έρευνα έδειξε ότι το έγκλημα κλιμακώθηκε ανησυχητικά από το 2000.

Κατάλαβα ότι καμία οργάνωση του είδους παγκοσμίως δεν ασχολείται με την βία στην πραγματικότητα, αλλά με τον Αθλητισμό και την Τέχνη. Στοιχεία που δεν συμβαδίζουν με την ωμή βία που αντιμετωπίζει ένας απλός πολίτης. Μέχρι το 2011, έλαβα τη τελική απόφαση για να απαλλαχθώ από τις σχέσεις μου με αυτές τις οργανώσεις και την προσέγγισή τους. Συγκεκριμένα, τα παραδοσιακά ευρωπαϊκά και διεθνή κυβερνητικά όργανα JuJutsu (Ελληνιστί – Ζίου Ζίτσου) και να επανέλθω στη μορφή Ρεαλιστικής Αυτοάμυνας βασισμένη στην πραγματικότητα. Απέρριψα την κάπως «στείρα» και μη απτή προσέγγιση τους και επανήλθα στις αρχές του συστήματος και μεθοδολογίας της εκπαίδευσής που έλαβα στη Νοτιο-Αφρική, μια από τις βιαιότερες χώρες του κόσμου. Οι εμπειρίες μου στην Νότιο Αφρική μου είχαν δώσει άλλη οπτική γωνία της βίας. Συνειδητοποίησα δηλαδή, ότι αυτή η εμπειρία ζωής σε τόσο βίαιη χώρα μου χάρισαν και μια προοπτική του πιθανού μέλλοντος μας στην Ελλάδα.

«Η απόδειξη του παρελθόντος αποτελεί ένδειξη του μέλλοντος.» – Ζακ Καπανταϊδάκης

Οφείλω να πω ότι το μέλλον εδώ στη πατρίδα μας, με βάσει τις αποδείξεις του παρελθόντος που έχω ζήσει, δεν δείχνουν καλά. Η τότε εκτίμησή μου είναι πλέον προφανές, ο μέσος Έλληνας πολίτης είναι απροετοίμαστος για αυτά που διακρίνω, βάσει εμπειρίας, ότι έρχονται.

Φιλοσοφία και Μεθοδολογία του Συστήματος

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ και ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ του συστήματος μας είχε επινοηθεί το 1915 από 2 αστυνομικούς (Δείτε – Defendu) να είναι μια ΑΠΛΗ, ΑΜΕΣΗ και πάνω απ’ όλα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ προσέγγιση στο θέμα της βίας. Αυτή η τριάδα ιδεωδών έγινε το δόγμα του Combatives Group και της κοινότητάς μας στο σύνολό τους.

Τα θέματα της προσέγγισης ήταν η ΑΣΦΑΛΕΙΑ, η ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ και η ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ με αυτή τη σειρά κλιμάκωσης.

Ο στόχος ήταν να κάνουμε κάθε τακτική και τεχνική ΓΡΗΓΟΡΗ να μαθευτεί, ΣΧΕΤΙΚΗ με το πρόβλημα και, ΕΓΚΥΡΗ υπό συνθήκες ψυχοσωματικής πίεσης.

Ο σκοπός ήταν ότι αυτό το σύνολο των δεξιοτήτων έπρεπε να είναι ΑΜΕΣΑ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟ από τον καθένα. Πράγμα που σημαίνει ότι μόλις το μάθει κανείς, είναι εύκολο να ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ώστε να ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ υπό συνθήκες ακραίας ψυχοσωματικής ΠΙΕΣΗΣ σε στιγμές επίθεσης.

Αρχικά το πρόγραμμα εκπαίδευσης του Combatives Group ακολουθήθηκε κυρίως από άνδρες. Όμως, σύντομα, περισσότερες γυναίκες άρχισαν να εμφανίζονται για εκπαίδευση σε μια προσπάθεια να προστατευθούν από μια εγκληματική επίθεση ή τουλάχιστον να μη ζήσουν άλλες.

Κάποιες από αυτές τις ατυχείς γυναίκες είχαν ληστευτεί, άλλες είχαν κακοποιηθεί βάναυσα ή βιάστηκαν ή είχαν βιώσει κάποιο συνδυασμό αυτών. Άλλες ήρθαν σε μας από φόβο ότι μελλοντικά, μπορεί να υποστούν τέτοιο κακό. Κατά συνέπεια, αποφάσισα να αναθεωρήσω πλήρως το αρχικό πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Αλλαγή Προσέγγισης

Τώρα το πρόγραμμα προβλέπει να μπορούν να υπερασπιστούν αποτελεσματικά εντός των νομικών πλαισίων του κράτους γυναίκες, έφηβοι, ακόμη και σε έναν βαθμό παιδιά.

Το Σύστημα Αυτοάμυνας του Combatives Group είναι η αρχική εφαρμογή που προωθείται από το combatives.gr και έχει φέρει επανάσταση στην εκπαίδευση αυτοάμυνας στην Ελλάδα με τη χρήση του/των θωρακισμένου/ων επιτιθέμενου/ων που επιτρέπει εκπαίδευση αυτοάμυνας πλήρους επαφής.

Η λέξη «θωράκιση» είναι αντιφατική διότι τα προστατευτικά αποτελούνται από μια σύνθεση μαλακών πλαισίων που απορροφούν ακόμη και τα σφοδρότερα χτυπήματα. Πρακτικά ο φέρον της στολής νιώθει ώθηση αλλά όχι διάτρηση, με αποτέλεσμα όσοι την φορούν να μην νιώθουν καν δυνατά χτυπήματα. Ακόμη και αν αυτά εκτελούνται από εκπαιδευμένους, μεγαλόσωμους και δυνατούς άνδρες! Τράνταγμα ως ένα βαθμό λοιπόν, ΝΑΙ, πόνος όμως, ΟΧΙ.

Έχοντας αυτό κατά νου, οι γυναίκες παύουν να φοβούνται ότι θα τραυματίσουν τον «επιτιθέμενο» που φορά τη στολή.

Ήμασταν οι ΠΡΩΤΟΙ να το πράξουμε αυτό στην Ελλάδα και, συνεχίζουμε να είμαστε ο ΜΟΝΟΣ οργανισμός και κοινότητα που έχει αναπτύξει εκτενώς αυτή τη μέθοδο εκπαίδευσης. Ωστόσο, η ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ αυτοάμυνας Combatives, όπως εφαρμόζεται από το Combatives Group, περιλαμβάνει πολύ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από τη χρήση ενός θωρακισμένου επιτιθέμενου.

Ως άτυπος ιδρυτής του Combatives Group, χρησιμοποίησα τον ΓΕΝΙΚΟ όρο “Combatives” για να περιγράψω τη ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ και συνάμα, ΜΕΙΩΣΗ σε αριθμό των τεχνικών Ανατολικού και Δυτικού τρόπου μάχης σώμα-με-σώμα για αυτοάμυνα.

Με βάση τις 4 δεκαετίες και βάλε, έρευνας και εμπειρίας μου, αυτή η σύνθεση διαρθρώθηκε σε ένα σύστημα ξεκάθαρων ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΔΡΑΣΗΣ(βάση σχεδίου δράσης) για την καταπολέμηση της βίας και των εγκληματιών. Έπαψε δηλαδή να υπάρχει η ασάφεια του:

«Ο Κύριος βοηθός, κάνω ότι μπορώ και όπου μας βγάλει…»

Αντιθέτως, δημιουργήθηκαν σαφείς κατευθυντήριες γραμμές και οδηγίες δράσης, όλες εντός των νομικών πλαισίων της χώρας μας. Αυτό που οι επαγγελματίες (Αστυνομία και Στρατός) ονομάζουν «Κανόνες Εμπλοκής».

Καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες άρχισαν να παρακολουθούν τακτικές τάξεις και σεμινάρια, η αντιμετώπιση ειδικά της βίας και των σεξουαλικών παραβατών, (Δείτε – Τύποι βιαστών) έγιναν ο ΚΥΡΙΟΣ στόχος του Combatives Group στο Women’s Combatives. Ο λόγος για αυτό είναι ότι, πλην του φόνου, θεωρούμε πως η βία και ο άγριος βιασμός είναι ότι χειρότερο μπορεί να υποστεί μια γυναίκα στο ψυχοσωματικό της «είναι».

Αργότερα, προστέθηκαν τακτικές και τεχνικές για παιδιά κατά της εκφοβιστικής συμπεριφοράς (anti-bullying) και της πρόληψης απαγωγής παιδιών. Από την αρχή, ο ιστότοπος combatives.gr προώθησε μια φιλοσοφία βασισμένη σε μεθοδολογία Combatives και ΠΟΤΕ την παραδοσιακή φιλοσοφία της λεγόμενης πολεμικής τέχνης.

Σχετικά άρθρα

Τα Τρία Σεμινάρια Αυτοάμυνας

Τα 3 σεμινάρια είναι αλληλένδετα και πρέπει να γίνουν με τη σειρά για να «κλειδωθούν» οι γνώσεις και δεξιότητες που μπορεί κανείς να απομυζήσει από αυτά.

Γιατί Αυτοάμυνα του Combatives Group

Τα σενάρια πρακτικής είναι εξατομικευμένα για να αναπτύξουν τις ιδιαίτερες φυσικές και συναισθηματικές δυνατότητες του κάθε ασκούμενου και να διατηρήσουν ένα υποστηρικτικό ατομικό και ομαδικό περιβάλλον.

Τιμές Εκπαίδευσης Αυτοάμυνας ISM-BSM-ASM

Εκπαίδευση Ασφάλειας, Αυτοπροστασίας και Αυτοάμυνας ISM-BSM-ASM της κοινότητας του Combatives Group για Έφηβες και Ενήλικες Γυναίκες και οι προϋποθέσεις του τριήμερου σεμιναρίου.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.